Är bloggning fortfarande relevant? Eller en föråldrad teknik och strategi?

Är bloggning fortfarande relevant?

Jag granskar ofta den här webbplatsens sökresultat och gamla artiklar som inte lockar trafik. En av mina artiklar handlade om att namnge din blogg. Låt oss glömma att jag har skrivit den här publikationen så länge... när jag läste det gamla inlägget undrade jag om termen blogg till och med verkligen betydelse längre. Det har trots allt gått 16 år sedan jag skrev inlägget om att namnge din blogg och 12 år sedan jag skrev min bok om företagsbloggning.

Och min webbplats har gått igenom flera upprepningar ... från hemgjorda manus, till värd på Blogger, till egen värd och flera varumärkesbyten. Varje gång gjordes förändringarna när jag såg på framtiden. Martech Zone var strategiskt. Termen Martech hade vuxit till allmän acceptans och var mitt primära fokus... så jag ville vinna sökningar relaterade till termen Martech blogg tillsammans med mina kamrater.

Men när jag beskriver Martech Zone idag använder jag inte termerna inlägg or blogg längre. Jag refererar till dessa som artiklar och sajten som en publikation. Omvänt – när jag hjälper företag – forskar jag fortfarande åt dem om att genomföra en bra innehållsstrategi och praktiskt taget alla företag jag assisterar använder fortfarande en blogg för att publicera användbara nyheter, instruktionsartiklar, forskning och annan information för att hjälpa potentiella och befintliga kunder undersöka deras nästa köpbeslut.

Är blogg en föråldrad term?

Om du tittar på Google Trender genom åren skulle du förmodligen tro att vi har hoppat över hajen på termen blogg, som nådde en topp 2009 för sökningar:

Google Trender: Nyckelord "Blogg"

Om du har bloggat i alla dessa år kan du komma till slutsatsen att bloggandet helt enkelt inte är lika viktigt idag som det var för över ett decennium sedan. Du kan bli frestad att undvika termen blogg när du implementerar din egen företagsinnehållsstrategi.

Men... det här kan vara ett stort misstag från din sida och jag ska förklara varför.

Medan sökningar efter bloggar nådde en topp 2009, 13 år senare, och det är fortfarande en enorm mängd sökningar. För de av oss i branschen som känner att det är en äldre strategi, vad som verkligen har hänt är att det är en term som har fastnat i vårt vardagliga lexikon.

Söker efter bloggrelaterade nyckelord

Om du någonsin har använt Semrushs nyckelordsmagiverktyg, du har blivit förvånad över mängden data som den tillhandahåller relaterad till sökord och deras associerade fraser. När jag undersökte termen blogg blev jag förvånad över att se att det fortfarande finns över 9.5 miljoner sökningar över 1.7 miljoner bloggrelaterade sökningar varje månad i USA.

Semrush Keyword Magic Tool för blogg

Här är några av de mest relaterade termerna:

 • Resebloggrelaterat sökningar ger över 299,000 XNUMX sökningar varje månad.
 • Livsstilsbloggrelaterat sökningar ger över 186,000 XNUMX sökningar varje månad.
 • Matbloggrelaterat sökningar ger över 167,000 XNUMX sökningar varje månad.
 • Hundbloggrelaterat sökningar ger över 143,000 XNUMX sökningar varje månad.
 • Modebloggrelaterat sökningar ger över 133,000 XNUMX sökningar varje månad. Sidanteckning... det är därför vi designade och utvecklade en mode blogg för vår kund som har en sida där du kan köpa klänningar online.

Även volymer relaterade till att starta en blogg är fortfarande betydande och genererar över 137,000 XNUMX sökningar per månad. Vad är en blogg? har fortfarande över 18,000 XNUMX sökningar varje månad. För att inte nämna att alla större e-handels- eller innehållshanteringssystem (CMS) innehåller nu bloggar.

Ja, bloggar är fortfarande viktiga

Du kommer förmodligen att vilja göra efterforskningar för din egen nisch för att förstå om att bygga ut en företagsbloggstrategi kommer att ge avkastningen på investeringen för ditt företag. Jag tror att köpare som undersöker ett varumärke, en produkt eller en tjänst förväntar sig att företag ska ha en blogg. De vill förstå om du är lämplig för dem eller inte, om du förstår deras bransch och om du gör investeringen för att stödja dina kunder.

Och jag tror att det är helt okej att kalla det en blogg!

Som en sidoanteckning tror jag att innehållsutvecklingen har förändrats avsevärt under året. Istället för dussintals korta artiklar uppmuntrar jag nu kunder att utveckla en innehållsbibliotek och arbeta hårt för att utveckla djupgående artiklar som inte överlappar varandra och ger besökarna massor av värde.

Behöver du hjälp med att utveckla en blogg och innehållsstrategi för ditt varumärke? Tveka inte att kontakta mitt företag, Highbridge. Vi har hjälpt dussintals företag att implementera företagsbloggstrategier som driver intäkter. Jag gör gärna en rapport åt dig om din bransch utan kostnad.

Avslöjande: Jag är en affiliate för Semrush (och en nöjd kund) och jag använder mina affiliate-länkar för deras Keyword Magic Tool i det här inlägget.

9 Kommentarer

 1. 1

  Sammanföll inte spetsen med Seth Godin? (Grattis till det BTW). Jag vet att han inte länkar till webbplatsen, men jag skulle anta att en handfull människor skulle söka efter ditt namn. Visar Analytics detta alls? Bara nyfiken….

 2. 2

  Jag fick 27 träffar av sökningar efter doug + karr just den dagen, men inget sedan dess. Jag använder Google Analytics. Jag rekommenderar starkt att du registrerar dig, det är särskilt användbart om du försöker spåra och öka din bloggläsarkrets. Om du har WordPress är det bara att kopiera skriptet till din sidfot. Mycket enkelt att komma igång!

 3. 3

  Hej Doug,
  Jag är alltid intresserad av grundläggande forskning om marknadsförändringar. Det här är nu ungefär en månad gammalt. Vad har effekten på medellång sikt haft av din bloggommärkning?
  Jag skulle vara intresserad av ett uppdaterad GoogleAnalytics-diagram (kan vara två med ungefär sex veckors täckning), bara för att se om effekten försvann efter ett tag och även länkar andra till ditt nya namn med samma länktext ( allinurl:…).
  Jag hoppas att du kommer att publicera en uppföljning.
  K

 4. 4

  Hej Kaj,

  Jag kommer definitivt att hålla dig uppdaterad och kommer att publicera en uppföljning. Jag har regelbundet infört ett antal ändringar på webbplatsen. Jag räknade dock inte med populariteten för just detta blogginlägg. Den snälla folk från Nakna konversationer intresserade också. Jag är rädd att det kommer att leda mina siffror till en punkt där de andra effekterna kanske inte verkar göra skillnad. Det är dock ett trevligt problem att ha!

  Doug

 5. 5

  Jag skulle vara intresserad av ett uppdaterat GoogleAnalytics-diagram (kan vara två med ungefär sex veckors täckning), bara för att se om effekten försvann efter ett tag och även länkar andra till ditt nya namn med samma länktext ( allinurl :?).
  Jag hoppas att du kommer att publicera en uppföljning.

  • 6

   Hej sohbet,

   Tack för att du kommenterade! Jag har publicerat en hel del mer statistik sedan det här inlägget. Jag har fortsatt tillväxt - till en punkt att bloggen nu verkligen dvärgar trafiken då. Siffrorna sjönk aldrig under var det var i vyn du ser så jag tror fortfarande att det att byta namn spelade en stor roll.

   Hälsningar,
   Doug

 6. 7

  tack för dina idéer. Men i Google Analytics är det en tid (i 3 timmar..kanske 4 timmar) ibland en dag kanske ..
  Kan jag göra något för det? handlar det om tidszon? eller är det ett genaralt problem med Google Analytics?

  • 8

   Jag tror att problemet är ett nytt gränssnitt. Nu kan du använda google analytics nya gränssnitt .. det verkar bra. och det är bara 3-4 timmar för sent.

 7. 9

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.