10 steg för att skriva ett effektivt blogginlägg

bloggidé

bloggidéDet här kan verka som ett elementärt inlägg ... men du skulle bli förvånad över hur många människor som ber mig om råd om hur man skriver ett effektivt blogginlägg. Jag skulle också tillägga att jag ibland är väldigt förvirrad när jag läser några inlägg om vad målet var, relevansen var, och om bloggaren ens tänkte på läsaren när han / hon skrev inlägget.

 1. Vad är det central idé av inlägget? Finns det ett svar du försöker ge på en specifik fråga? Förvirra inte folk genom att blanda olika idéer i ett enda blogginlägg. Är ämnet anmärkningsvärt? Anmärkningsvärt innehåll distribueras i sociala medier och kan locka fler läsare. Besluta vilken typ av inlägg du ska skriva.
 2. Vad nyckelord kan du rikta in dig med ditt blogginlägg? Sanningen att säga, jag letar inte alltid efter nyckelord att marknadsföra när jag bloggar, men det är ett bra sätt att skaffa nya läsare. Stoppa inte massor av sökord i ett enda blogginlägg ... det är okej att koncentrera sig på några relaterade ord.
 3. Använd nyckelord i ditt inläggstitel, de första orden i ditt inlägg och de första orden i ditt inlägg Meta Description. Djärva nyckelord eller att använda dem i underrubriker och att sprida dem i ditt inlägg kan göra stor skillnad för hur ditt inlägg indexeras med sökmotorerna.
 4. Finns det andra blogginlägg kan du hänvisa till när du skriver ditt nuvarande inlägg? Att länka internt till andra inlägg kan hjälpa en läsare att dyka djupare och återuppliva gammalt innehåll som du har skrivit. Att länka externt kan främja andra branschfolk och ge ytterligare foder för att stödja ditt inlägg.
 5. Finns det en representativ bild som du kan använda som lämnar ett intryck hos läsaren? Våra hjärnor minns inte ofta ord ... men vi bearbetar och spelar in bilder mycket bättre. Att få en bra bild som representerar ditt innehåll kommer att ge ett mer intryck hos dina läsare. Att lägga till alternativ text till bilden kan hjälpa till SEO. (Och om en bild är värd tusen ord ... en infographic är värd 100,000 XNUMX och a video- är värt en miljon!)
 6. Kan du skriva innehållet med hjälp av punktpunkter? Människor läser inte blogginlägg lika mycket som de skannar dem. Genom att använda punktpunkter, korta stycken, underrubriker och fetstilade nyckelord kan människor skanna inlägget och enkelt bestämma om de vill gräva djupare eller inte.
 7. Vad vill du att folk ska do efter att de läste inlägget? Om du har en företagsblogg kanske det är att bjuda in dem till en demonstration eller ringa dig. Om det är en publikation som denna, kanske det är att läsa ytterligare inlägg om ämnet eller marknadsföra det till deras nätverk. (Gör gärna tryck på Retweet och Like-knapparna ovan!)
 8. Hur länge ska ditt blogginlägg vara? Så länge det tar att få fram din poäng - aldrig längre. Jag granskar ofta mina inlägg och tycker att jag har blovlat lite om ett ämne - så jag rensar upp det och skär ut alla främmande saker ur det. Ett mer populärt inlägg jag skrev var 200 blogginläggsidéer ... det var långt, men det fungerade! Om jag skriver stycken brukar jag hålla det till en handfull korta stycken - en eller två meningar överst. Återigen är det viktigt att göra innehållet lätt smältbart.
 9. Tagga och kategorisera ditt inlägg med nyckelord vill du att publiken ska hitta innehållet under. Märkning och kategorisering kan hjälpa dig och dina läsare att hitta innehåll lättare när de letar efter din webbplats om ett specifikt ämne. Det kan också hjälpa till att organisera ytterligare innehåll som relaterade inlägg.
 10. Visa lite personlighet och ge din synvinkel. Läsare vill inte alltid bara hitta svar i ett inlägg, de vill också ta reda på människors åsikter om svaret. Kontrovers kan leda mycket läsekrets ... men var rättvis och var respektfull. Jag älskar att diskutera folk på min blogg ... men jag försöker alltid hålla det till ämnet till hands, utan att namnge eller se ut som en röv.

8 Kommentarer

 1. 1

  Underbar artikel som diskuterar den tekniska sidan av att skriva och lägga upp en blogg. Bra information att granska innan du publicerar din nästa blogg.

 2. 2

  Om vi ​​rangordnar ett inlägg efter vad vi tar bort från inlägget rankas det här inlägget högt. Själva inlägget är ett exempel på inlägget. Till exempel # 4 andra blogginlägg - vad finns det 10 i inlägget? Tack.

 3. 3
 4. 4

  Tack Doug. Det är aldrig en dålig idé att gå tillbaka till grunderna för hur man skriver ett bra inlägg. Lyckligtvis hjälper plattformen jag använder (Compendium) att vägleda och stödja mig i många av dessa steg, men ditt första steg är så sant och min största personliga utmaning när jag försöker skriva ett bra inlägg. Så roligt att du länkar ditt 200 innehållsidéposter som ett exempel på ett långt inlägg. Det är långt, men mycket lättsmält och hjälper människor att köra på några av de andra stegen du listar här. Hoppas att dina läsare kolla in den länken! 

 5. 6

  Tack Doug för alla tips. Jag är ny i bloggvärlden och har haft svårt att tydligt och effektivt få fram min poäng. Jag kommer definitivt att använda dessa tips i mina kommande bloggar.   

 6. 8

  Jag har aldrig läst eller lagt upp på en blogg, så det här var den perfekta artikeln! Tack för att du förklarar grunderna på ett mycket förståeligt sätt.  

  Därefter måste jag lära mig "Undertecknar jag den här saken, och vad händer när jag klickar på" Lägg upp som ... "?

  Jag antar att jag ska ta reda på det! 

  BTW, jag är känd som CharacterMaker.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.