Lägg till dessa två element i varje inlägg, så kommer din blogg att explodera i popularitet

2

Såg du vad jag gjorde där? Totalt, ostliknande, off-the-charts linkbait... och det fungerade. Du är här eftersom jag skrev ett blogginlägg på ett specifikt sätt. Detta är nyckelstrategin på webbplatser som Upworthy och Buzzfeed och de har dragit miljontals läsare genom att justera sina inläggstitlar för att bara ha två viktiga element ... nyfikenhet och känslor.

 1. nyfikenhet - genom att nämna två saker börjar ditt sinne att undra och frestelsen att klicka igenom är bara för mycket.
 2. Känsla - Jag använde ordet noggrant popularitet i inläggets titel. Vem önskar inte att deras blogg ska vara populär?

Dessa två element i en Post titel är löjligt framgångsrika men du måste använda dem med extrem försiktighet. Jag är redan trött på de webbplatser som jag nämnde ovan. Även om de ofta har oemotståndligt innehåll, hittar jag inget värde i dem och förlorar ofta värdefulla minuter genom att bläddra i bilder av katter eller titta på tår-ryckande historier. Obs: Jag länkar inte till dessa webbplatser av rädsla för att förlora din uppmärksamhet de närmaste 45 minuterna.

Betyder det att du bör undvika taktiken? Nej ... men jag tror att du måste hålla titlarna från att gå överst och leverera precis vad du sa att du skulle göra. Jag tycker att många av sajterna som använder denna taktik helt enkelt inte uppfyller förväntningarna på titeln. Tona ner det några steg och du kommer att finna det en fantastisk strategi.

Så ... låt oss säga att du är fotograf och att du har ett inlägg om 8 tips för att ta bilder. Istället för standard ol 8 tips blogginlägg kan du skriva ett inlägg som Gör dessa 8 enkla steg innan du tar din nästa bild så blir du förvånad över resultaten. Nyfikenhet (vilka steg?) Och känslor (förvånad!).

Kanske är det inte något så lysande som att ta ett foto. Kanske är det att kontrollera dina däck! Du skulle skriva om tips från professionell mekanik. Istället… De professionella hemligheterna för att förlänga däckens liv utan att offra säkerheten. Inlägget kan fortfarande handla om att upprätthålla lufttrycket och rotera dina däck ... men du kan förvandla konversationen genom att utnyttja nyfikenhet (hemligheter?) Och känslor (säkerhet!).

Ta inte mitt ord för det. Ge det en chans på din nästa serie blogginlägg. Om du kan öka klickfrekvensen kommer dina artiklar att ses mer, delas mer och kommer att leda till ytterligare affärer. Gå explodera i popularitet!

2 Kommentarer

 1. 1

  Doug, det är sant att linkbait "fungerade" i den meningen att jag är här. Jag läste ditt inlägg. Men jag läste den inte på grund av titeln - jag läste den för att jag kände författaren och tänkte att du kanske skulle kunna uppfylla ditt löfte.

  Du får lite mer trafik på det här sättet, och du får lite engagemang från mig i form av en kommentar, men jag känner mig faktiskt mindre engagerade i ditt varumärke just nu. Jag vill inte dela det här inlägget. Jag känner inte att det gav något jag inte visste tidigare.

  Men det kan vara ditt mål. Jag tror att webbplatser som Upworthy och Buzzfeed försöker få zillioner av människor att klicka igenom eftersom de inte är intresserade av engagemang på hög nivå. De söker intryck för sina annonser och varumärkesmedvetenhet, inte människor som utvecklar en respekt för sin expertis och djupgående rapportering.

  Är ditt råd giltigt? Det beror på marknadsförarens mål. Om du vill att människor som är imponerade av "hemligheten" med att rotera dina däck eller "förvånade" över rådet att använda tredjedelsregeln, kanske denna formel är värdefull. Men jag vet för den här konsumenten, jag försöker INTE klicka på linkbait. Jag är bara här för att jag känner dig personligen. Någon annan med den här titeln skulle ha ignorerats.

  • 2

   Fantastiskt retort @robbyslaughter: disqus - och du kommer att upptäcka att jag håller helt med. Jag använder faktiskt inte den här strategin på min blogg och det har stängt av mig på andra bloggar. Jag vill dock skriva bättre inläggstitlar utan att gå överbord genom att beta folk. Även om denna specifika strategi kan vara överst - tror jag att använda nyfikenhet och utnyttja känslor är nyckeln ... utan ostliknande linkbait. Tack för att du startade ett bra samtal!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.