2,000 bloggare Gaming Technorati? Waaaaah!

Depositphotos 45079045 s

Min blogg var värvad ett tag tillbaka i Z-List. Det var en fantastisk lista över lite kända bloggare som arbetade väldigt hårt på sitt hantverk och hade en växande inflytande i bloggsfären och på webben. Listan publicerades på nytt på hundratals bloggar, vilket påverkade vår rankning på Technorati och vår placering av sökmotorer. På sin topp bloggar A-lister Seth Godin tillbringade till och med lite tid på att prata om det.

Ett nytt experiment startade med ett collage av 2000 bloggare ... ansikten på bloggar från hela världen. Jag gjorde den också! Båda gångerna var jag på listan och begärde inte den. På bloggerexperimentet 2000 gjorde jag volontärarbete, men det var faktiskt efter att jag redan satt på det utan kunskap. Jag slutade inte med att publicera de 2,000 på min webbplats men ... det är en enorm volym bilder att visa!

Nu skriker andra bloggare på det här. Webbplatser skriker till och med för att bojkotta Technorati.

55,000,000 2000 XNUMX bloggar i världen och på något sätt "rockar universum" dessa XNUMX-bloggar. Ge mig en paus. Detta skiljer sig absolut inte från att dela din blogg, handla länkar med någon, ge bort varor för att nämna din blogg, linkbaiting, "Gör mig en Technorati-favorit" -knapp, "optimera" för sökmotorer, gräva, .... eller till och med KÖPA din Technorati-rang genom att annonsera på andra webbplatser. John Chowfortsätter till exempel att använda alla metoder för att ge hans rang en boost.

Bryr jag mig? Absolut inte!

Detta är verklighetens folk ... inget annat. Det lönar sig att annonsera, punkt. Med detta sagt kan reklam få dig rang, inflytande, auktoritet och placering av sökmotorer ... men det kommer inte att behålla dem. För att behålla din rang, inflytande, auktoritet och placering av sökmotorer måste du arbeta med ditt innehåll. Annars blir din webbplats en roterande dörr för besökare och din ranking kommer att gå ner i rören.

Med tiden kommer uppblåsta led att tömmas. Med tiden kommer bra bloggar att stiga till toppen. Det kommer alltid att finnas folk som flyger upp förbi dig som inte förtjänar det och människor du kommer att flyga förbi som verkligen gör. John Chow klättrar upp stegen och ger sedan sina läsare kvalitetsinnehåll så att han stannar kvar.

Jag minns ett tag sedan Scoble nämnde hur sociala bokmärkesidor förstörde hans bloggtrafik. Satt han och bad om en bojkott av Digg? Nej! Han lanserade ett nytt initiativ som får fart och utsätter sig för en helt ny publik.

Det här är inte dagis, sluta gråta och kom tillbaka i spelet. Skärp dig!

Här är en lista med blogginlägg om listan ... Jag lägger dem i en trevlig lista så att du kan lägga dem i ditt inlägg om du bestämmer dig för att kommentera 2,000-bloggarlistan. Kanske kan vi starta 2,000 talar om 2,000 List.

 1. Zolis blogg
 2. Webbstrateg
 3. Tony Hung
 4. Instabloke

Ironiskt nog lyfter dessa bloggare som talar om 2,000 bloggarexperiment nu sin ranking i Technorati. Kanske om vi straffar alla som är på listan, bör vi också straffa alla som bloggar om listan, va ?!

Vem är du som säger till mig att jag inte förtjänar den rankning jag har? Jag tror verkligen att innehållet och informationen som jag ger mina läsare är av högsta kvalitet och förtjänar mycket mer än många av de 100 bästa Technorati-bloggarna där ute. Det är inte Technorati som ska bestämma. Det är inte för dig att bestämma. Det är för folket som fortsätter att komma tillbaka och läsa min blogg att bestämma. Det är de jag tjänar.

13 Kommentarer

 1. 1
  • 2

   Jag är ett stort fan av Technorati och det skulle vara svårt för mig att undvika det. Jag hoppas bara att de känner igen att när du försöker "justera" demokratin så är det inte längre en demokrati.

 2. 3
 3. 5

  Hej Doug. Jag råkar hålla med det mesta av det du har sagt. Om du läser mitt inlägg (som du har gjort) ser du att jag verkligen ifrågasätter hela Technorati-rankningssystemet. Inte om det är rätt eller fel. Men vad betyder det.

  Och btw, jag håller mycket med ditt sista stycke om vem som bestämmer vikten av min blogg. Läsarna älskling, läsare!

  • 6

   Tack Dawud! Jag är inte nödvändigtvis oense med Technorati-rankningsmekanismen ... Jag tror bara att om bloggare bestämmer sig för att marknadsföra andra bloggare ... så fungerar rankningen faktiskt och inte "spelas". Det är en utmärkt metod för att marknadsföra bloggar som annars inte marknadsförs.

   Ett annat försök att rangordna som är ganska bra är Todd And's Power 150. Todd försöker väga var och en av rankingmotorerna och göra poäng därefter.

 4. 7

  Jag håller inte med att jag inte finns på listan 2000. Visst, det skulle vara en konstgjord inflation, men jag är okej med det. Effekten skulle blekna och jag skulle ha kvar fler läsare än jag började med. Jag har startat bloggar tidigare och jag ogillar att klättra av anonymitet. Jag är inte säker på att jag någonsin har lämnat det, men jag har klättrat mycket.

  • 8

   Det är en riktigt bra punkt Douglas och jag håller 100% med om. ”Klättringen ur anonymitet” ... superlinje. A-listans bloggare älskar att nämna varandra för att de vet att det hjälper deras rang och exponering, så hur kommer "den lilla killen" upp dit? Memes och listor som detta är det perfekta verktyget för att få exponering.

   Tack för att du kommenterade och kom förbi!

 5. 9
 6. 10
 7. 11
  • 12

   Absolut, Elaine! Jag älskar projektet. Jag älskar också Technorati och är bara lite störd av den reaktion jag har sett på projektet.

   Tack för att du frågar!
   Doug

 8. 13

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.