2010: Filtrera, Anpassa, Optimera

2010

Vi är överväldigade av information från sociala medier, sökning och vår inkorg. Volymerna fortsätter att öka. Jag har inte mindre än 100 regler i inkorgen för att dirigera meddelanden och varningar ordentligt. Min kalender synkroniseras mellan min Blackberry, iCal, Google Calendar och Tungle. jag har Google Voice för att hantera affärssamtal och YouMail för att hantera direkta samtal till min telefon.

Joe Hall skrev idag att integritetsfrågor och användning av personuppgifter från Google kan leda till självförstörelse. Jag älskar Joes inlägg men håller inte med det här med hela hjärtat. När jag fortsätter att använda Google vill jag att de ska utnyttja varje sista bit data för att ge mig strömlinjeformat svar som är riktat till mig personligen. Jag vill inte gå igenom resultat ... ge mig svaret jag behöver.

Twitter blir oöverskådligt ... det finns för många företag, kollegor, proffs och tjänster som jag vill följa men informationsströmmen är nu en eldslang. Tack och lov, Feedera identifierade detta som en möjlighet ... så jag kan gå från detta:
seesmic.png
till detta:
feedera.png

Min förutsägelse för 2010 är att produktiviteten passar det filtrera, optimera och personifiera kommer att vara ilska. Den fortsatta nedskärningen av företag kommer att driva på ytterligare arbete med minimala resurser. Vår produktivitet måste öka, oavsett om vi tror att vi har kapacitet eller inte.

Facebook och LinkedIn har kopierat Twitters livestream-typ av rapporteringsuppdateringar. Blackberry härmar denna upplevelse på min telefon med röst, e-post och facebook. Medan jag älskar min Mac och älskar hur vackert iPhone-gränssnittet är, fortsätter min arbetsbelastning att öka. Jag behöver inte vackert ... jag behöver produktivt. Strömmande gränssnitt hjälpte till 2009, men nu är de utom kontroll och jag behöver hjälp med att kollapsa dem i utdrag som är relevanta för mig personligen.

Den här veckan har jag börjat arbeta med ChaCha. Tidigare har jag inte använt deras tjänst; emellertid har jag nu lagt till 242242 i min adressbok så att jag kan skriva frågor och få ett enda relevant svar tillbaka. Det finns mycket tillfredsställelse redan ... medan jag kör kan jag fråga adressen, telefonnumret, butikstiden etc. för min destination. Jag behöver inte söka, filtrera och sedan navigera på en webbplats. Jag behöver bara svaret ... ett enda svar.
questions.png

Jag är inte den enda. Tillväxten av mer relevanta, detaljerade frågor växer snabbt också på Google. Jag tror att trenden för sökning kommer att fortsätta i den här riktningen - med tjänster för att filtrera till bästa resultat blir mer värdefulla.

Som ett resultat kommer min förutsägelse för 2010 att vara en uppsjö av otroliga verktyg som ökar för att hjälpa företag och konsumenter att filtrera, optimera och anpassa sina upplevelser online. Detta är ytterligare ett slag mot marknadsförare - det betyder att deras budskap måste vara mer relevant, i rätt tid och viktigt ... annars filtreras den bort.

3 Kommentarer

  1. 1
  2. 2

    Jag håller helt med om att Twitter lätt kan bli hanterbart och att det finns en ljus framtid för verktyg som det som diskuteras här.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.