The Terrible 2014 CMO Guide to the Social Landscape

Depositphotos 42889085 s

Igår hade jag det här inlägget klart och var precis på väg att klicka publicera när jag slog en öl på min bärbara dator. Jag hoppas att det inte var karma som kom för att sparka min rumpa. Den bärbara datorn överlevde, men på något sätt försvann blogginlägget. Jag skriver detta inlägg med den svaga lukten av öl i bakgrunden för att påminna mig om att hålla min snarkiness nere.

Här är saken, jag tycker att det här är en fruktansvärd infografik. Visuellt saknar det någon berättelse om en övergripande historia alls. Det är helt enkelt en samling åsikter som samlats in från artiklar och rapporter som - tror jag - skulle göra en fruktansvärd missnöje för ett företags strategi för att tillämpa en bra social media-strategi för att engagera och bygga sin verksamhet online. Det är inte segmenterat för B2B, B2C, affärsstorlek eller industrisegment. Usch.

  • Först och främst bristen på något omnämnande av mänsklig aspekt av sociala skrämmer mig. Varumärkesmedvetenhet är inte detsamma som mänsklig interaktion. Att se en logotyp är varumärkesmedvetenhet. Att samla auktoritet och förtroende online, få fler besökare att konvertera är en mänsklig interaktion som kräver emotionellt engagemang. Jag tror inte varumärkesmedvetenhet är en primär aspekt av att använda sociala medieplattformar, jag tror att det är att bygga ett personligt rykte. Människor litar på människor ... och en del av dem arbetar för varumärken. Jag har ingen dialog med eller läst varumärkenas åsikter online, jag pratar, delar och köper från människor.
  • Jag bryr mig inte om trafik. Trafik spelar ingen roll om inte trafik driver affärsresultat. Beteende och omvandlingar betyder mer än trafik. Jag kan köpa annonser som leder hundratusentals visningar till en webbplats, det spelar ingen roll om inte trafiken är relevant, intresserad och leder till en väg till omvandling. LinkedIn är “ok” men Facebook är bra? För vem?
  • Det sociala medielandskapet är inte om plattformar, det handlar om vad de gör bra och inte gör det bra för att hjälpa företag att kommunicera med sina kunder och kunder. I stället för plattformarna borde detta tala om vilket innehåll du kan dela, hur du kan dela det och vad kunden eller utsikten kan göra med det. Kan de kommunicera om det? Kan de förstärka ditt budskap till mer relevanta målgrupper? Kan de köpa från det? Plattformar kommer och går, men det sociala beteendet är nyckeln.
  • Kundkommunikation spelar ingen roll, kundinformation gör. Vad är känslan av ditt varumärke online? Hur känns du igen jämfört med din tävling? Vad behöver människor i din bransch? Hanterar du ditt rykte bra? Servar du dina kunder väl i en social miljö där dina kundtjänstmöjligheter delas offentligt? Vad gör du med den obevekliga mängden data och intelligens som finns där om dina kunder och kunder?
  • Ingen diskussion om mobil (utanför Instagrams app), lokaloch social reklam? De tre aspekterna av sociala medier som genererar mest utveckling, surr och resultat? Vad sägs om hur varje plattform kan utnyttjas över enheter och riktas så effektivt? Jag kan inte tro att det inte finns någon information om detta när du talar till landskapet i sociala medier.

Jag vill inte ens ta reda på hur SEO gjorde det på bordet. Om du vill kolla in en fantastisk infografik som kan hjälpa dina sociala medier marknadsföringsinsatser, kolla in En fälthandbok för att navigera i sociala medier, Hur företag använder sociala medier, Social lokal mobil och 36 Regler för sociala medier för lite användbar information.

Jag älskar verkligen CMO.com - Jag läser lite fantastisk information och råd där varje dag, men denna infografik missar helt märket för den genomsnittliga marknadsföraren att använda sociala medier effektivt. Slå inte bara ett bord i Photoshop och kalla det en infografik. Få en professionell infografisk design och berätta en historia som marknadsförare kan förstå, sluka, tro och dela!

Du kan kolla in denna infografik och inte hålla med mig. Jag skulle dock vilja veta vilka praktiska råd du samlat från denna infografik och hur du kommer att använda den för ditt företag.

CMO_Guide_Social_2014

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.