Detta var den klassiska Can of Worms

Burk med maskarNär du träffar den 30: e kommentaren på ett blogginlägg på en enda dag, vet du att du slog en nerv!

Wow!

När jag bestämde mig för att inlägg om mitt senaste missnöje med 37 signaler, på inget sätt försökte jag slå framsidan av TechMeme eller har Jason Fried berätta personligen för mig. De av er som har funnits ett tag vet att jag är en trevlig kille som inte gillar att väcka krångel med min blogg.

Faktum är att när folk blir upprörda över mig försöker jag gå ut ur mitt sätt att försöka gå iväg som vänner. Vi kan inte hålla med och fortfarande vara vänner. Jag håller faktiskt inte med mina vänner oftare än de flesta! Fråga bara dem!

Med detta sagt är blogosfären en vild gräns. Vi har inte heller kommer vi aldrig att ha en Code of Conduct. Vi borde inte heller! Jag tror absolut på yttrandefrihet på Internet.

Jag tror också på oenighet. Vi är våra egna sheriffar i det här vilda vilda västern och vi borde aldrig stå och se när andra bloggare hotar, ljuger eller till och med helt enkelt ger dåliga råd. IMHO, ju högre din auktoritet, om än av Google or Technorati, desto mer ansvar har du för att se till att du presenterar fakta som fakta och åsikter som åsikter.

Jag är ärlig när jag säger att jag vill att du ska ta mig till uppgift för mina skrifter. Jag respekterar dig absolut för att du har utmanat mig. Vet bara att efter att dammet har lagt sig kan jag fortfarande inte hålla med dig. Det är okej att två personer har olika syn på samma situation. Vi delar inte samma uppfattning, så vi kommer aldrig att uppleva saker identiskt.

6 Kommentarer

 1. 1

  Sa Jason dig? Var var det? Före eller efter att du kallade hans inlägg "en bit av okunnighet?" Tror du att du kan gå runt och kalla människor ”okunniga” och tvätta händerna på det? Du kastade ett personligt slag.

  • 2

   Nej Michael, jag tvättar inte händerna på det. Det var därför jag skrev igen om det. Men jag tar inte tillbaka ordet okunnig. Under alla exakta definitioner av ordet är det precis vad inlägget var. Om någon vill ge några bevis för det motsatta är jag verkligen öppen för det. Jag är ganska säker på att det inte kommer att finnas några bevis. Därav termen "okunnig".

 2. 3

  Hur kan du kalla någon okunnig och sedan gömma sig bakom tecknet att vara en "trevlig kille"? Och klagar vidare på att när de försvarade sin egen åsikt berättade de för dig?

  • 4

   Vem är exakt den jag kallade okunnig? Den exakta termen var, ”För några dagar sedan introducerade deras blogg ännu en bit av okunnighet:”. Jag gömmer mig uppenbarligen inte bakom någonting, SH. Jag är inte en anonym kommentator på en blogg som använder mina initialer. Min blogg och min identitet är ganska öppna.

   Om inlägget inte var okunnigt hade SvN alla möjligheter att stödja deras påstående med några ytterligare fakta. Gjorde de? Nej. Kan de? Nej. Därför var okunnig en exakt term.

 3. 5

  Douglas, när du kallar någon som skriver okunnig kallar du dem okunniga. Slutsatsen är att författaren till inlägget är okunnig, oavsett om du säger det i så många ord. Människor skriver, skriver skriver inte. Att skriva kan inte skriva själv.

  Och hur gör det att jag använder mina initialer till en anonym kommentator? Du har min e-postadress, den är giltig och innehåller mitt fullständiga namn. Gör jag det anonymt när jag börjar pappersarbete för ett nytt hem?

  Välj dina ord lite mer klokt, Douglas. Dina filtuttalanden strävar efter okunnighet.

  • 6

   Tack, SH. Det är uppenbart att vi helt håller med om att använda termen okunnig. Det är bra, jag uppskattar att du tar dig tid. Jag skulle hellre hellre ha varit en besökare sedan länge och lärt känna mig ... men jag antar att du inte kan behaga alla hela tiden.

   Take Care,
   Doug

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.