Äta din egen hundmat

Du hittar den här termen som används ganska mycket på Internet. När jag pratar om företagets bloggning, Jag använder termen eftersom vårt företags leads kommer direkt från ... företagets bloggning.

Som sagt, detta är ett inspirerande foto som jag hittade genom StumbleUpon på Scott Rope's blogg. Prata om att äta din egen hundmat!

money_glass

Vilken typ av reklam kan du uppnå genom att integrera din egen produkt? Skulle gärna vilja se några fler exempel på detta!

10 Kommentarer

 1. 1

  Bra demo.

  B2B-marknadsföring behöver mer slående, minnesvärda demonstrationer som denna.

  Som copywriting valp gjorde jag en för min spec bok: den hade en man i fängelse med celldörren stängd av ett Kryptonite cykellås. Rubriken var helt enkelt "Bike Thief".

 2. 2

  Doug, även om detta ger ett fantastiskt foto, gör sanningen enligt min mening den dåliga marknadsföringen.

  Egentligen var det bara 500 dollar i verklig valuta staplade ovanpå falska pengar, och människor kunde bara använda sina fötter för att försöka bryta dem. En säkerhetsvakt var närvarande för att se till att ingen bröt reglerna och att människor inte kunde behålla pengarna om de bröt dem. -GizModo

  Jag tror att den här kampanjen är åtminstone lite vilseledande, för att bara lägga några hundra dollar och ha säkerhet närvarande visar att påståenden om produkten överstiger faktiska möjligheter. Gör det inte dig känner dig lite tömd efter att du fick reda på dessa fakta?

  Det är inte heller ett exempel på "att äta din egen hundmat." Det är en term för programvaruindustrin för att testa de applikationer du skapar genom att använda dem för att driva ditt eget företag. Det is något du gör på Compendium, men att sätta upp en hög med nästan helt falska pengar och en säkerhetsvakt i några timmar i en offentlig demonstration driver inte ditt företag på din produkt. För att 3M faktiskt skulle "äta sin egen dogfood" måste de använda sitt säkerhetsglas för att avsevärt skydda företagens tillgångar.

  Människor förtjänar att behandlas med ärlighet och respekt, och stolt att använda de produkter du skapar är ett utmärkt sätt att visa dem att du tror på ditt eget arbete. Att sätta ihop en kontrollerad foto-op för att skapa falskt surr verkar mindre än helt ärlig och respektfull. Detta är ett stunt, inte en ihållande demonstration av förtroende för dina egna produkter. Jag tycker att 3M borde reagera på hur människor har tolkat det här fotot och ber om ursäkt.

  • 3

   Hej Robby!

   Wow - du är en mycket bokstavlig observatör! (komplement, inte förolämpning).

   Re: Att äta din egen hundmat - oavsett om systemet är programvara eller en annons, spelar det ingen roll. Det är min åsikt och jag håller fast vid den.

   Re: Annons - min uppskattning är för kreativiteten i annonsen. Oavsett om det är ett stunt eller inte spelar ingen roll; det får människor att tänka på produkten eller tjänsten.

   Du antar att avsikten var bokstavlig - att det finns ett par miljoner dollar ute i det fria någonstans som 3M skyddar med sitt eget glas. Mitt antagande var annorlunda - helt enkelt att de ville berätta en historia. Så snart jag ser bilden förstår jag historien.

   Enligt min mening tror jag att det är en kraftfull annons.

   • 4

    Så du säger att ta reda på fakta efter att se fotot hade ingen inverkan på din uppfattning om annonsen? Jag förutspår att nästan alla som ser det här fotot och lär sig sedan att det var en eftermiddagsstunt, det fanns en säkerhetsvakt, du kunde bara sparka i glaset och nästan alla pengar var falska - kommer att känna sig deflaterade. Detta är ett kännetecken för illa reklam: när du får reda på att det du trodde var sant inte är.

    Det är en bra idé för 3M att visa styrkan i sitt glas offentligt. Men varför inte sätta upp en skyddad kub med en hög med tegelstenar som vilar på arkglas? Eller skapa ett glasgolv? Dessa berättar en fantastisk historia som är helt sant!

    • 5

     Jag ärligt talat inte. Varje annons vi ser idag överdriver för att "berätta historien", oavsett om det är en bilreklam eller en Google Adwords-annons. Än en gång tror jag inte att 3M hade för avsikt att ljuga, det var helt enkelt att komma med en kreativ annons.

     I det här fallet tror jag att de gjorde ett bra jobb. En hög med stenar på glaset skulle inte ha påverkat (enligt min mening). Det skulle tala med "styrkan" men inte till "säkerheten" för materialet.

     Om fotot nu hade åtföljts av en video eller berättelse om att det fanns en miljon dollar i panelen och att det lämnades i 30 dagar på en offentlig plats utan säkerhet ... då skulle jag hålla med dig. 3M följde dock inte platsen med någon av dessa saker.

     Ingen, i sitt rätta sinne skulle gå och bygga en ny bank med ett värdeskåp av 3M säkerhetsglas efter att ha sett detta, eller hur? Jag tror inte det.

 3. 6
 4. 7

  Tyvärr Doug, men jag håller med Robby om den här. När jag först såg bilden kunde jag inte tro att ett företag skulle vara så säker på sin produkt att de skulle lägga så mycket pengar i den, bara våga människor att försöka stjäla den.

  Jag skulle lämna en kommentar på din webbplats där jag frågade om de hade några dolda videokameror som visar att människor försöker (och antagligen misslyckas) att bryta glaset.

  Men när Robby förstörde bönorna om att ha en säkerhetsvakt, bara använda dina fötter och ha mestadels falska pengar, kände jag mig lurad.

  Jag tänker inte nödvändigtvis mindre på 3M (jag kommer fortfarande att köpa post-it-lappar) men annonsen har helt klart tappat allt sitt värde med mig och jag skulle inte gå ut ur mitt sätt att köpa deras säkerhetsglas.

 5. 8

  Med tanke på den här kampanjen som lanserades i februari 2005, skulle jag säga att detta ger lång mening en ny mening. Jag hoppas att PR / Marcom-teamet fortfarande har sina Google-varningar inställda - denna rad inlägg kommer att skrämma ut dem.

  2005 inlägg: http://www.37signals.com/svn/archives/001064.php

  Ur ett kommunikationsperspektiv är detta en omedelbart igenkännbar bild som kommunicerar varumärket, förstärker deras värderingar och presenterar ett kraftfullt budskap. det är svårt att göra vid en busshållplats.

 6. 9

  Robby Slaughter förstår helt klart inte marknadsföringsvärlden ... du pratar om detta just nu, eller hur, Robby? Tja, då verkar det som om det var ett mästerligt marknadsföringsverktyg. Annonsering handlar om att skapa en minnesvärd bild i konsumentens sinne, och denna handling kommer helt klart inte att bli obemärkt. Oavsett ditt vansinniga behov av att diskutera dess noggrannhet / felaktighet, och oavsett om produkten faktiskt fungerar som du skulle dra slutsatsen från bilden ... du är nu slående medveten om dess produkt. Nu har du en outplånlig bild av 3M säkerhetsglas i huvudet. Så? Mästerlig marknadsföring, period.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.