Direktmarknadsföring har förändrats - inte regeln 40/40/20 längre

Jag organiserade min bokhylla i morse och bläddrade i en gammal Direct Marketing-bok som jag hade, Direct Mail by the Numbers. Den publicerades av United States Post Office och var en ganska bra guide. När jag gjorde direktreklam gick jag till den lokala postmästaren och fick en låda med dem. När vi träffade en klient som aldrig hade gjort Direct Mail tidigare, var det en stor resurs för dem att snabbt lära sig fördelarna med direktmarknadsföring.

Genom att granska boken idag insåg jag hur mycket saker har förändrats under det senaste decenniet - även under de senaste åren.

Den gamla teorin om direkt marknadsföring var 40/40/20 regeln:

Direkt marknadsföring 40-40-20 Regel
 • 40% av resultatet berodde på listan du skickade till. Det kan vara en lista som du har köpt för prospektering eller kan bestå av din befintliga kundlista.
 • 40% av resultatet berodde på ditt erbjudande. Jag har alltid sagt till kunderna att den tid du hade i en direktreklamkampanj för att locka utsikterna var lika med antalet steg mellan brevlådan och papperskorgen.
 • 20% av resultatet berodde på din kreativitet. I helgen fick jag en direktreklam från en ny hembyggare. I det var en nyckel att testa i modellhemmet. Om nyckeln passar vinner du hemmet. Det är ett spännande erbjudande som bara kan få mig att köra ut till närmaste samhälle - väldigt kreativt.

Direct Mail och Telemarketing använde denna tumregel under de senaste decennierna. Registret ring inte och CAN-SPAM-lagen har visat att konsumenter är trötta på intrång och inte kommer att stå ut med uppmaning utan tillstånd. Jag tror faktiskt att brist på tillstånd kommer att orsaka en negativ inverkan på dina kampanjer och är värd att öka listans betydelse.

Word of Mouth Marketing är nu en betydande del av varje företags marknadsföring - men det ägs inte av marknadsavdelningen, det ägs av kunden. Om du inte kan uppfylla dina löften kommer folk att höra om det snabbare än den tid det tar att genomföra din kampanj. Marknadsföring från mun till mun kommer att påverka exponentiellt varje marknadsföringskampanj. Om du inte kan leverera, lova inte.

Det rinner inte så tungt från tungan, men jag tror att den nya regeln är 5-2-2-1-regeln

Ny direktmarknadsföringsregel
 • 50% av resultaten beror på listan du skickar till och viktigast i listan är tillståndet du har att tala med dem samt hur riktad listan är.
 • 20% av resultaten beror på meddelandet. Att rikta budskapet till publiken är ett måste. Rätt budskap till rätt publik vid rätt tidpunkt är det enda sättet att se till att du kan behålla tillstånd och få de resultat du behöver för dina marknadsföringsinsatser.
 • 20% av resultaten beror på landningen. För e-postmarknadsföring är detta en målsida och efterföljande service och utförande av produkten eller tjänsten. Om du inte kan uppfylla de löften du har marknadsfört kommer muntliga ord att få det meddelandet snabbare än du kan försöka lappa upp det. Du måste ”landa” kunden väl för att få framgångsrik tillväxt i framtiden.
 • 10% är fortfarande kreativiteten i din marknadsföringskampanj. Du kanske tror att jag säger att kreativitet är mindre viktigt än tidigare - det är helt enkelt inte sant - tillstånd, meddelandet och landningen är helt enkelt viktigare än de brukade vara.

Den gamla 40/40/20 regeln om direktmarknadsföring tog aldrig hänsyn till tillstånd, muntlig marknadsföring eller utförandet av din produkt och tjänst. Jag tror att 5-2-2-1 Regel gör det!

6 Kommentarer

 1. 1

  Jag måste säga att din annonslänk som första rad i varje blogginlägg gör det väldigt svårt att bestämma vad jag vill läsa i FeedDemon. Eftersom jag inte får första stycket längre får jag bara annonsen, jag markerar ofta helt enkelt hela flödet som läst utan att gå in på det.

  Även om jag förstår behovet av att maximera exponeringen föreslår jag att du kanske lägger in textannonsen i inläggets kropp snarare än som första raden så att ditt innehåll blir mer tilltalande och låter människor som jag på ett intelligent sätt avgöra om du tittar på din posta är en bra idé eller inte.

  Tack!

  • 2

   Tim, det är bra feedback. Jag märkte att jag själv efter att jag hade lagt ut det och glömde det ... ikväll flyttade jag det till botten av flödet. Tack för att du tog dig tid att meddela mig. Jag uppskattar det verkligen!

   Doug

 2. 3

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.