Tips för att skriva vitböcker som driver försäljningen

vitböcker

Varje vecka laddar jag ner whitepapers och läser dem. I slutändan mäts kraften i en whitepaper, inte i antalet nedladdningar, utan de efterföljande intäkterna du har uppnått genom att publicera den. Vissa whitepapers är bättre än andra och jag ville dela med mig av mina åsikter om vad jag tycker är en bra whitepaper.

 • Vitboken svarar på en komplex fråga med detaljer och stödjande data. Jag ser några whitepapers som helt enkelt kunde ha varit ett blogginlägg. En whitepaper är inte något du vill att prospekterna enkelt ska hitta online, det är mycket mer än så - mer än ett blogginlägg, mindre än en e -bok.
 • Vitboken delar exempel från faktiska kunder, framtidsutsikter eller andra publikationer. Det räcker inte att skriva ett dokument som anger avhandlingen, du måste lämna giltiga bevis på det.
 • Vitboken är utseendemässigt tillfredställande. Första intrycket räknas. När jag öppnar en vitbok och ser Microsoft Clip Art läser jag vanligtvis inte vidare. Det betyder att författaren inte tog sig tid ... vilket betyder att de antagligen inte tog sig tid att skriva innehållet heller.
 • Vitboken är inte fritt distribuerat. Jag borde behöva registrera mig för det. Du handlar med din information för min information - och du bör prekvalificera mig som ledare med det registreringsformulär som krävs. Målsidesformulär görs enkelt med ett verktyg som ett online formbyggare. Om jag inte är seriös om ämnet skulle jag inte ladda ner whitepaper. Ge en bra målsida som säljer whitepaper och samlar in informationen.
 • Vitboken på 5 till 25 sidor bör vara övertygande nog för att jag ska betrakta dig som auktoritet och resurs för alla arbeten. Inkludera checklistor och områden för anteckningar så att de inte bara läses och kasseras. Och glöm inte att publicera din kontaktinformation, webbplats, blogg och sociala kontakter i arbetet.

Det finns ett par sätt att göra vitböcker tillräckligt tvingande för att driva försäljningen.

 1. Öppenhet - Det första är att på ett öppet sätt berätta för läsaren exakt hur du löser deras problem i ändliga detaljer. Detaljerna är faktiskt så begränsade att de hellre vill ringa dig för att ta hand om problemet än att göra det själva. Gör-det-själv-användare kommer att använda din information för att göra det på egen hand .... oroa dig inte ... de skulle aldrig ringa dig ändå. Jag har skrivit några artiklar om optimering av en WordPress -blogg - det är ingen brist på att folk ringer mig för att hjälpa dem att göra det.
 2. Kvalificering - Det andra sättet är att ge din läsare alla frågor och svar som kvalificerar dig som deras resurs bättre än någon annan. Om du skriver en whitepaper om "Hur man anställer en social media -konsult" och du ger dina kunder öppna kontrakt som de kan lämna när som helst ... gör den delen av din whitepaper om förhandlingsavtal! Med andra ord, stöd och spela till dina styrkor.
 3. Ring till handling - Jag är verkligen förvånad över hur många whitepapers jag läser där jag avslutar artikeln och inte har en aning om författaren, varför de är kvalificerade att skriva om ämnet eller hur de kan hjälpa mig i framtiden. Genom att ge tydliga uppmaningar i din whitepaper, inklusive telefonnummer, adress, din säljares namn och foto, registreringssidor, e-postadresser ... alla kommer att förstärka möjligheten att konvertera läsaren.

3 Kommentarer

 1. 1

  Bra poäng, Doug. Jag har också funnit att många företag som försöker använda vitböcker för att påskynda försäljningsprocessen utelämnar två av de viktigaste ingredienserna. För det första, beskriver de ett problem som är absolut smärtsamt relevant för vad de tillhandahåller som en produkt eller tjänst, och för det andra, vad gör dem annorlunda? Inte nödvändigtvis bättre. (Konsumenten bestämmer det, oavsett hur många gånger en leverantör kanske säger det).

 2. 2

  @freighter, jag håller inte med om att du ska definiera vad din skillnad är - men ingen tror ärligt på ett företag längre bara genom att säga att de är olika. Det är därför det är så viktigt att utveckla ett kvalificerande meddelande i vitboken. Genom att definiera kvalifikationerna kan du skilja dig själv!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.