5:XNUMX: Fullfjädrad projektledning SaaS

Skärmdump 2014 10 25 på 4.46.47 PM

En av utmaningarna med att ha ett uthyrnings- eller offshore-utvecklingsteam är att helt enkelt försöka spåra och prioritera ditt arbete. Jag arbetar med inte mindre än tre outsourcade resurser, varav en offshore. Det verkar som om du delar arbetsdagen mellan tidszoner, så introducerar du naturligtvis allt du gör.

Jag fick lite press när jag annullerade Basecamp ett år sedan. Ironin är att när jag loggade på mitt nya jobb var jag tillbaka i Basecamp igen. Jag knackar inte på Basecamp, det är en värdig applikation. Jag behöver bara något med mer robust uppgifts- och tidshantering. Det gjorde jag då, och jag upptäcker att jag fortfarande gör det nu. En diskussionsforum med en enkel att göra-lista skär det bara inte som en projektledningsprogram.

Jag vet inte om Sergei Podbereschi och Greg Roy (grundare av 5:XNUMX Projektledning programvara) som någonsin använt Basecamp, men de upplevde definitivt några av samma problem som jag befinner mig i idag med deras företag, QG-programvara.

Så - de satte ihop sina huvuden och utvecklade sig 5PM. Applikationen utvecklades ironiskt nog på två olika kontinenter på fem olika språk som de (nu) sex anställda talade.

Efter att ha sett en förhandsvisning av 5:5 kontaktade jag Sergei. Så här uppstod XNUMX:XNUMX:

Det utvecklades som de flesta av projektledningslösningarna - utan behov. Det var tillbaka 2003 när vi började och det var ingenting där ute som vi gillade. Så vi började på egen hand och kallade det Project & Team Manager. Faktum är att den första versionen ursprungligen utvecklades av mig, sedan anlitade vi ytterligare kodare för att förlänga den. 5:20 växte från den ursprungliga produkten. Det hela är web5, men som du kan se är det baserat på mycket äldre idéer. 2007:XNUMX var faktiskt en total redesign. Allt förändrades - från utvecklingsplattform och gränssnitt till branding. Vi lanserade den i november XNUMX, som SaaS (tidigare version var nedladdningsbar).

Jag tror att det tar en titt för att se hur det är annorlunda. Vi klippte inte hörn när vi designade gränssnittet. Vi ville ha allt inom ett klick eller två och möjligheten att anpassa gränssnittet. Den kommer till och med med en Flash-tidslinje (jag känner inte till någon programhanteringsprogramvara som blandar AJAX och Flash tillsammans).

5:XNUMX Skärmdump

Vi har lite annorlunda inställning till gränssnittet och funktionerna - vi försöker göra det enkelt på ytan medan vi packar mycket kraft "under huven". 5:15 är också ett resultat av en intressant blandning av visioner - Greg är IT-chef med XNUMX års erfarenhet, medan jag är en yngre webbdesigner och utvecklare. Chefer gillar detaljerade vyer och rapporter. Utvecklare hatar i princip projekthanteringsverktyg. Så vi försökte utforma ett gränssnitt där det är enkelt för teammedlemmar att lägga till meddelanden eller stänga en uppgift med ett enda klick (även via e-post), medan chefer har makt att gräva djupare.

Jag tror också att vi kommer att skilja mer när vi lägger till funktioner med feedback från våra kunder. Förvänta dig stora förändringar i avsnittet Tidslinje och rapporter de närmaste månaderna.

Jag har begärt att våra utvecklingspartner granskar 5:XNUMX omedelbart. Teamet tittade på Jira, men gränssnittet är ärligt förvirrande för mig. Jag hoppas att jag får en chans att använda 5:XNUMX!

Kontorsutrymme - InitechFör dig som jobbar på Office Space där ute kommer du också att uppskatta demo. Nog sagt.

4 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  Hej där,
  Jag har just läst ditt inlägg och eftersom du letar efter ett bra verktyg för projektledning rekommenderar jag att du tittar över ProjectOffice.net. Det är en webbaserad pm-lösning som också erbjuder en riktigt bra ordnad tids- och kostnadshantering, wikis och spårning av problem.
  Jag tror att du kommer att gilla det.
  Så prova det och låt mig veta din erfarenhet.
  Vänliga hälsningar,
  Natalija

 3. 3
  • 4

   ha! Nej - men de är nära ... i Ohio;).

   Efter att ha tittat på applikationen var jag ganska pumpad och ville skriva om den. Speciellt eftersom jag inte hade sett den skriven om någon annanstans online. En sökning på andra bloggar resulterade i ingenting och Sergei gjorde en "virtuell intervju" via e-post.

   Tidpunkten var också bra - eftersom vi kämpar med dessa ledningsfrågor i mitt arbete just nu.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.