Ett kära John-brev skulle ha varit trevligt, Google!

google

Den här veckan, vår Företagsbloggning för dummies webbplats försvann från Google.

Borta.

Spårlöst.

Jag ville inte göra något drastiskt, så jag väntade en dag. Djupt andetag. Fortfarande inget.

Det var då jag pekades på en artikel som Google kan testa och en algoritmförändring kan vara runt hörnet. Vissa webbplatser hade sett några drastiska förändringar i deras rang.

Kära Google,

Med stor makt kommer stort ansvar. Jag vet att det bara är ett citat från en film, men jisses Google. Det är illa nog jag ser mina webbplatser stiga och falla, kämpar för att identifiera problem, göra ändringar, hålla dem populära och rankade bra. Eftersom min bok förstärker sökmotoroptimering är det bara trovärdigt att min webbplats överträffar andra. Med andra ord, min framgång bygger på din stabilitet och kvaliteten på den relevanta trafiken du rör dig i min riktning.

I ett nötskal, Google, vi har ett tungt förhållande här. Jag behöver dig. Jag gör allt du frågar ... optimera min webbplats, registrera dig hos webbansvariga, använd sökord effektivt. Jag gör inget annat än att behaga dig varje dag ... förse dina besökare med massor av innehåll att peka på. Vad får jag i gengäld?

Du lämnade mig.

Utan så mycket som en anteckning.

Även om jag inte hade någon avisering i webbansvariga, gjorde jag några justeringar till webbplatsen och bad om en återinförselbegäran. Det enda jag kunde hitta som möjligen kunde ha fått mig i trubbel var ett sökord i en rubrik som inte visades (en bild var på plats) ... så jag tog bort den. Jag tror inte att det skulle räcka för dig att lämna mig, men vem vet. Du kommer inte berätta det.

Idag är jag glad att se att vi är tillbaka på rankingen. Ironiskt nog rankar jag inte de tiotal nyckelord jag brukade vara, men jag rankar # 1 för företagsblogging för dummies - före Amazon och Wiley. Jag trodde inte att det var möjligt med tanke på deras popularitet och bakåtlänkar ... men hej. Jag tar vad jag kan få.
corporate-blogging-for-dummies.png

Jag är trots allt inte redo att bryta upp ännu, Google. Tack för att du bryr dig. Nästa gång lämna mig ett Dear John -brev. Det är det minsta du kan göra för allt jag har investerat i detta förhållande.

Kärlek,
Doug

9 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  Bromance,

  Jag tror att det var sökmotorland som rapporterade att Googles agerande glitchity (har inte premiummedlemskapet för att läsa djupare på bloggen). Det gjorde det bara för en sekund sedan.

  Och nästa gång, visa hela sidan en serp så att min lilla förhandsgranskning dyker upp 😛 JK.

  Anteckning till själv - starta offsite och optimera min förhandsgranskning (slutligen)

 3. 3
 4. 4

  Jag lade till en ny sida i min webbplatskarta, inga ändringar alls till flera dussin andra, och de tappade mig tre platser i några dagar innan de sakta bubblade mig tillbaka till där jag började. Misstroende, tänker.

 5. 5

  Detta pekar bara på problemet med att lägga alla sina ägg i SEO-korgen. Jag minns att jag hade ett argument med en kollega för några år sedan som sa att jag gav folk dåliga råd när jag sa till dem att de skulle köpa reklam, handelslänkar och göra alla de andra sakerna vi gör för att få trafik förutom att förlita sig på sökmotorerna när allt de behövde göra var att lära sig SEO. Han använde sig själv som ett exempel för att han ansåg sig vara en SEO-expert och gjorde några hundra grand per år från ett par e-handelssajter och fick all sin trafik från sökmotorerna och det mesta från Google. Några månader senare dansade Google, hans rankning försvann och hans affärer blev tankade.

  Observera att jag inte drar slutsatsen att du enbart litar på SEO, men det finns många människor som gör det.

 6. 6
 7. 7
 8. 8

  När jag tror att Microsoft för många år sedan stämdes för att ha kombinerat Explorer med Windows. För mycket makt sa de då ...

  Olika tider, annan mentalitet antar jag

 9. 9

  Jacques, fantastiskt att höra från dig, sir! Ja, jag håller helt med. Vi har för närvarande reformer över hela landet för att förhindra banker och kreditkortsföretag att begrava affärer ... ändå tillåter vi att ett monopol som Google står och slumpmässigt släpper företagen från sökmotorn. Vi arbetar med företag där förändringar i Googles algoritm kan leda till månatliga intäkter med hundratusentals dollar. Jag har inget emot det när det är motiverat ... men förmågan att helt enkelt släppa någon utan anledning kan få människor att få sparken och skada företag avsevärt!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.