adCenter för Adsense ... det här kan inte vara okej

RånareJag har en ganska bra sak på Lönekalkylator. Webbplatsen har låga besök, men hög annonsör CTR med Google Adsense. Det är inget jag skulle gå av med men webbplatsen har en vinstmarginal på över 200%. (Det fick mig ofta att undra om jag helt enkelt borde arbeta med att bygga tusen fler internetfria verktyg med Adsense ... det kan vara en snygg inkomst!)

Igår anmälde jag mig till ett avtal om Microsoft adCenter och med det kom 200 XNUMX dollar gratis annonsering. Jag läste igenom vanliga frågor och användarvillkor och det stod inte på något sätt att det skulle vara olagligt att använda den annonseringen för att driva trafik till en annan webbplats där Google Adsense är installerat.

Så det är vad jag gjorde. Jag registrerade mig, skapade en budget på 200 USD och sa att den skulle köra tills den var utarmad. Att $ 200 kommer att få Payraise Calculator listad i betalda sökresultat i position # 1 för fyra nyckelord jag valde. Dessa människor kommer att köras till Payraise Calculator där de möts med ytterligare Adsense-länkar. Med min genomsnittliga CTR tjänar jag mellan $ 4 och $ 10.

Någon betalade för det! Jag tror inte att jag gjorde något som skulle anses olämpligt för annonsören, men jag känner mig lite smutsig. Jag har sett den här tekniken som används av aggregatorer ganska mycket. De betar länkar som de betalar lite för att ta dig till webbplatser där giltiga annonsörer har en mycket högre CTR. Så matematiken fungerar om de kan upprätthålla en tillräckligt bra CTR på annonserna. Aggregatorer är vanligtvis i det för pengarna ensam, dock. Webbplatserna saknar normalt inget kvalitetsinnehåll. Däremot är Payraise Calculator en giltig webbplats med både innehåll och ett verktyg för besökare att använda.

Är det fel? Eller är det samma som om jag helt enkelt hade fått några affärer på de $ 200?

Obs: Jag gjorde detta som ett experiment för att jämföra svarsfrekvenser och testa systemet. Om detta verkligen är felaktigt - låt mig veta.

2 Kommentarer

  1. 1

    IMHO, eftersom "Payraise Calculator är en giltig webbplats med både innehåll och ett verktyg för besökare att använda ...", allt du gör är moraliskt stödbar arbitrage. Om det inte finns en specifik regel mot det, gör det igen. När allt kommer omkring pratar du Influence and Automation.

    Vänliga hälsningar,
    Vince

  2. 2

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.