Adobe Creative Cloud: Läs finstilta på licenser!

Brinnande pengar

När Adobe Creative Cloud lanserades registrerade jag mig! Inget mer att köpa dyra licenser och hantera DVD-nycklar ... bara ladda ner och installera efter behov. Vi har ett fantastiskt team som arbetar med våra design, men vi måste ofta bara göra en snabb redigering eller justering efter att vi har fått filer från våra designers, så jag köpte en licens. Min affärspartner började hjälpa till, så jag köpte en andra licens för henne också. Och då hade ingen av våra kunder ingen budget för en licens utan behövde redigera filer då och då, så jag köpte en licens för dem.

Jag läste aldrig det finstilta

Jag trodde att jag bara betalade en månadslicensavgift och kunde lägga till och ta bort licenserna efter behov. Jag fick reda på det hårda sättet att så inte är fallet. Efter att min affärspartner startade sin egen byrå och min klient hade släppt medarbetaren ... Jag fick betala för två oanvända licenser varje månad. Efter att ha snubblat igenom den fruktansvärda administrativa panelen för Adobe Creative Cloud och tagit bort de två användarna, märkte jag att licensantalet var detsamma.

En snabb sökning efter "ta bort licenser" i deras kunskapsbas gav svaret som ingen någonsin vill ha ... kontakta support. Ugh ... Jag öppnade ett chattfönster. Jag trodde kanske att någon skulle prata mig om att inaktivera licenserna. Efter 23 minuter och 51 sekunder gjorde de det. Men det kanske inte är anledningen till att du tänker.

Adobe Creative Suite Chat

Den faktiska chatten ingår ovan för att visa dig den meningslösa tonhöjd som jag kastade, vilket helt ignorerade det faktum att jag använder min egen licens. Jag vet hur bra programmet är, jag köpte en licens!

Ett företag med storleken på Adobe borde ärligt skämmas med att använda den här strategin för att riva av sina kunder för några dollar. Jag insåg inte att jag av misstag undertecknade ett nytt årskontrakt. Jag inser att vissa företag har hårda kostnader för kunderna, men det finns inte med Adobe Creative Cloud. Precis som med alla andra SaaS-plattformar, skulle jag kunna lägga till och ta bort användarlicenser efter behov. Anledningen till att jag registrerade mig var att jag är en ärlig användare som uppskattade plattformens värde och villigt betalade för det.

Nu betalar jag 300% av min licenskostnad för Adobe Creative Suite med de andra två licenserna vilande. Adobe, jag kommer absolut att ringa dig den 16 juli 2018. Kanske är det dags för mig att hitta några alternativa plattformar.

Varning: Det finns inte heller något alternativ på den administrativa panelen för att inaktivera automatisk förnyelse.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.