AdSense: Hur man tar bort ett område från automatiska annonser

Google Adsense

Det är utan tvekan någon som besöker min webbplats inte inser att jag tjänar pengar på webbplatsen med Google Adsense. Jag minns första gången jag hörde Adsense beskrivas, sa personen att det var Webmaster välfärd. Jag brukar hålla med, det täcker inte ens mina värdkostnader. Jag uppskattar dock att kompensera kostnaden för min webbplats och Adsense är ganska riktad i deras strategi med relevant reklam.

Med det sagt ändrade jag mina AdSense-inställningar genom att ta bort alla tillgängliga regioner på min webbplats och istället göra det möjligt för Adsense att optimera var det placerade annonser.

Jag lät Adsense optimera annonsplaceringen i några månader och såg en liten ökning i min månatliga intäkt. Men den massiva bannern som Google placerar ovan mitt ledande artikelgalleri är helt motbjudande:

Annonsområde för Google Adsense

I motsats till vad du kanske tror, Autoannonser låter dig styra regioner och antal annonser som Google placerar på din webbplats. Om du loggar in på Google Adsense väljer du Annonser> Översikt:

Google Adsense - Annonsöversikt

På den högra panelen finns en redigeringsknapp i din publikation. När du klickar på den knappen öppnas sidan med både en stationär och mobilversion av din webbplats där du kan se var Google placerar dina annonser. Och bäst av allt kan du faktiskt ta bort regionen helt. Jag gjorde det med den motbjudande rubrikbannern som tog upp hela min webbplats.

Förhandsgranskning av området för automatiska annonser i Google Adsense

Medan den här bannern kan få mer klickintäkter är det fruktansvärt för min användarupplevelse och får mig att se ut som om jag bara är en skräppost som försöker tjäna pengar. Jag tog bort regionen.

Jag nekade också minsta antal annonser per sida till 4. Du hittar det i avsnittet Annonsladdning till höger och sida. 4 är det minsta som de tillåter dig att välja.

Det finns andra alternativ som du kan aktivera och inaktivera på din webbplats, inklusive annonser på sidan, matchat innehåll, ankarannonser och vinjettannonser som är helskärmsannonser som visas mellan sidladdningar.

Som utgivare som tillhandahåller massor av gratis forskning och information, förhoppningsvis bryr du dig inte om att jag tjänar pengar på min webbplats. Samtidigt vill jag verkligen inte irritera människor och hindra dem från att återvända!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.