Social Media Marketing

Vem håller dig tillbaka?

Ett av problemen vi har med val just nu är att de är för långa. Att försöka förvänta sig att en kandidat ska klara det över ett år utan att få sig att se ut som en nötkorg är nästan omöjligt. Det är lika svårt för presidenten ... alla undrar vem som driver denna plats eftersom han hela tiden försöker bli vald. Och varje sekund i varje steg i varje tal analyseras löjligt till döds tills våra medier kan hitta något slags skrot av en fråga att slå på. Det är äckligt.

Jag är ingen kandidat, men att sätta dig själv ute i sociala medier öppnar dig för samma granskning. När du fortsätter att skriva, twittra, uppdatera och dela, är chansen för dig att göra ett totalt ryck av dig själv nästan 100 procent. Om du aldrig gör det lägger du helt enkelt inte ditt hjärta och din passion i detta. Jag sticker hela tiden foten i munnen. En dag ska jag berätta det för folk inga regler för sociala medier, då ska jag skrika på alla på Google+ för hur de använder det.

Många människor (och företag) skulle krypa vid tanken på att fastna i en motsägelse som denna.

Inte jag.

Varför? Jag tänker inte ens låta rädslan för att se ut som en juck stoppa mig från att uttrycka mig. Om du inte gillar det, som Chris Brogan kommenterade... du kan släppa mig ur din krets.

aisha tylerJag träffade två fantastiska personer på BlogWorld Expo och jag vill nämna dem här. En var Aisha Tyler, en person med så många talanger (inklusive den snabbaste kvickhet jag någonsin har bevittnat) Jag kan inte ens lista dem.

fröken loriEfter grundtonen råkade jag sitta ner med Fröken Lori, en kändis känd för sitt arbete med PBS och sitt fortsatta arbete inom sociala medier, i media och inom utbildning. Vi tillbringade timmar med att prata ... och jag blev till och med välsignad att dela en taxi med fröken Lori i morse! Jag kan inte ens sätta ord på hur fantastisk hon var att prata med.

Intressant ... den två personer som gjorde ett outplånligt intryck på mig var lysande, starka, svarta, kvinnliga och vackra. Nu - innan du börjar kasta dina smutsiga gubbskämt, ska jag stänga av dig där. Det var inte skönheten som fick mig ... det var det imponerande modet hos dessa två damer. Jag tyckte att det var tufft för mig att kliva ur men jag kan inte ens föreställa mig alla saker som kunde ha hållit Aisha och fröken Lori tillbaka. Det har inte bromsat dem. De har spårat spår överallt de har gått. Och sociala medier är bara nästa sak för dem att erövra (de är redan på god väg!).

Jag har inte slutat tänka på det.

En av de saker som drivit min tillväxt i denna bransch de senaste åren har varit min förmåga att arbeta förbi rädslan för att misslyckas. Jag slutade helt enkelt lyssna på människor som sa till mig att jag inte kunde, inte skulle eller borde. Jag slutade lyssna på kollegor, vänner och till och med familj. Jag gick i alla fall fram. Folk ... Jag är 43! Det var så lång tid det tog mig att övervinna och kliva fram. Än idag, när någon säger att folk pratar bakom min rygg eller de delar rykten, drar jag mig inte tillbaka - jag attackerar. Rädslan förlamade mig i 20 år. Det stal minst hälften av mitt liv, både personligt och professionellt. Jag är inte utan rädsla, men jag kommer aldrig att låta rädslan stoppa mig igen.

Som sagt ... Jag är en total pussel jämfört med Aisha och fröken Lori. Båda dove in i sociala medier utan en supportgrupp (jag var omgiven av nördar). Båda kom från traditionella medier där sociala medier fortfarande (och är) betraktas med skepsis. Båda är kvinnor, kulturellt finns det en lucka där med kvinnor och teknik. Båda hade ett imponerande CV och fortsatt tillväxt i en traditionell karriär. För att inte tala om att denna bransch inte precis är en mångfaldsmagnet.

Men de gjorde det ändå.

Varför? När jag lyssnar på dem beror det på att deras passion och vision att se att det fanns en möjlighet i denna bransch var mycket större än någon rädsla de kan ha haft (jag vet inte ens om de var rädda!). Aisha uttryckte det perfekt i den sista keynote -förstörelsen ... f *** dem Hon sa. Jag blev sugen på att lyssna på det eftersom det var vad jag har sagt inne varje gång någon pratade bakom min rygg om min förestående undergång.

Du måste förstå att när du skiljer dig från besättningen är du annorlunda. Flocken vill dra tillbaka dig. De vill inte att du ska springa framåt. De vill hålla dig tillbaka. Du kan inte låta dem. Som tur är för dig finns det andra som du som hjälper dig. När jag tillbringade tid med mina vänner kl BlogWorld Expo, Jag upptäckte att jag var hemma hos människor som ville att jag skulle lyckas. Och jag vill att de ska lyckas också.

Vem håller dig tillbaka? Jag vet vad du kan berätta för dem ... fråga bara Aisha.

Douglas Karr

Douglas Karr är grundaren av Martech Zone och en erkänd expert på digital transformation. Douglas har hjälpt till att starta flera framgångsrika MarTech-startups, har hjälpt till med due diligence på över $5 miljarder i Martech-förvärv och investeringar, och fortsätter att lansera sina egna plattformar och tjänster. Han är en av grundarna av Highbridge, ett konsultföretag för digital transformation. Douglas är också en publicerad författare till en Dummies guide och en bok om företagsledarskap.

2 Kommentarer

  1. Doug, har aldrig varit på din blogg förr, Miss Lori publicerade den på Twitter så läs den ... och kom ihåg att vi träffade dig på #Bwela men var inte säker på vem du var. Så, till punkten, detta är ett fantastiskt och ärligt inlägg. Jag är en meningsfull kille, men har låtit rädsla hålla mig mycket tillbaka i mitt liv. Jag blir 35 om ett par dagar, men har jobbat hårt för att lämna den rädslan. Jag uppskattar verkligen ditt inlägg och det är alltid fantastiskt att höra andra när de har gått igenom den labyrinten. Tack man, ha en bra !!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.

Relaterade artiklar