En katastrofs anatomi

BombFör många månar sedan var jag imponerad av Dreamhosts öppenhet när det kom till katastrofen där deras kunders webbplatser låg nere under ganska lång tid.

Den här veckan hade jag min egen kul! Efter att ha fått flest träffar någonsin, efter att min webbplats hade gått ner (på grund av vissa MySQL-inställningar), implementerade jag cachning på webbplatsen. Jag har en 100 GB bandbredd (jag kommer aldrig nära att använda) och 10 GB utrymme. Allt tilldelas snyggt för mina kunder till några fina paket som jag lätt kan styra.

Det jag inte insåg var volymen på utrymmet som jag skulle få när jag slog på cachning med mitt konto. Jag tredubblade snabbt serverutrymmet och stoppade min webbplats. Som tur skulle ha var jag på ett trevligt möte på hög nivå med några mycket inflytelserika marknadsföringsfolk från staden Indianapolis för vår månatliga Marketing Book Review.

Så ... med min webbplats nere och många av mina vänner som ringde, mailade och skickade direktmeddelanden till mig var jag omedveten om allt detta. Jag kom tillbaka till mitt skrivbord och hade meddelanden, samtal, snabbmeddelanden, sms ... hoppsan.

Tack till er alla som försökte få tag på mig! Jag uppskattar det verkligen. När jag såg problemet flyttade jag snabbt webbplatsen till ett mycket mer robust paket med gott om utrymme för expansion och MySQL max-trådning. Ledsen för stilleståndstiden.

En kommentar

  1. 1

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.