En katastrofs anatomi

BombFör många månar sedan var jag imponerad av Dreamhosts insyn när det gällde katastrofen där deras kunders webbplatser låg nere under en ganska lång period.

Den här veckan hade jag mitt eget roliga! Efter att ha fått flest träffar någonsin, när min webbplats gick ner (på grund av några MySQL -inställningar), implementerade jag cachning på webbplatsen. Jag har en 100 GB bandbredd (jag kommer aldrig nära att använda) och 10 GB utrymme. Det tilldelas allt snyggt för mina kunder i några fina paket som jag enkelt kan styra.

Det jag inte insåg var volymen på utrymmet som jag skulle få när jag slog på cachning med mitt konto. Jag tredubblade snabbt serverutrymmet och stoppade min webbplats. Som tur skulle ha var jag på ett trevligt möte på hög nivå med några mycket inflytelserika marknadsföringsfolk från staden Indianapolis för vår månatliga Marketing Book Review.

Så ... med min webbplats nere och många av mina vänner som ringer, mailar och chattar mig, var jag medveten om allt. Jag kom tillbaka till mitt skrivbord och fick meddelanden, samtal, snabbmeddelanden, textmeddelanden .... hoppsan.

Tack till er alla som försökte få tag på mig! Jag uppskattar det verkligen. När jag såg problemet flyttade jag snabbt webbplatsen till ett mycket mer robust paket med gott om utrymme för expansion och MySQL max-trådning. Ledsen för stilleståndstiden.

En kommentar

  1. 1

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.