Apple lanserar ... en telefon. Gäspar någon annan?

Depositphotos 8898355 s

Ni kanske kanske inte vet att jag nyligen flyttade över till en MacBook Pro på jobbet. Jag är nöjd med det, det är imponerande. OSX är jättebra ... men jag har fortfarande program som kraschar och jag har fortfarande haft problem med det. Jag är inte så kär i det att mitt hushåll är helt Mac. Jag har en G4 och resten av mina datorer är datorer som kör XP, tillsammans med en Buffalo Linkstation som kör Linux.

Är jag den enda killen i världen som verkligen inte är imponerad av att Apple byggde en telefon? Det är ett telefonfolk! Begrepp som "revolutionerande" används. Revolutionerande? Verkligen? Vad saknar jag? Är det inte bara Telefon 2.0?

iPhone

Låt oss gå ner i listan med funktioner och berätta var jag går fel:

 • Istället för en vanlig knappsats använder iPhone en patenterad Apple-teknik som kallas "multi-touch". Den använder inte en penna, har "flerfingergester" och påstår sig ignorera oavsiktliga beröringar. Jobb jämförde det med två andra revolutionerande Apple-gränssnitt - musen på Macintosh och klickhjulet på iPod.

Cool, de förbättrade en pekplatta.

 • 3.5-tums pekskärm med ett virtuellt tangentbord.

Wow, större skärm. Jag har redan ett "virtuellt tangentbord" på min telefon.

 • iPhone kör OS X, Apples standardoperativsystem; enligt Engadgets fantastiska täckning: "Det låter oss skapa applikationer och nätverk på skrivbordsklass, inte de krympade grejerna du hittar på de flesta telefoner, det här är riktiga skrivbordsapplikationer."

Kan jag köra Illustrator på en 3.5 ″ skärm? Ja! Levereras den med 2 GB RAM-minne?

 • Synkroniseras med iTunes: ”iTunes kommer att synkronisera alla dina media till din iPhone - men också massor av data. Kontakter, kalendrar, foton, anteckningar, bokmärken, e-postkonton ... ”

Yup, fick det med min telefon nu också.

 • Apples designkotletter finns över hela iPhone: ”3.5-tums skärm, skärm med högsta upplösning vi någonsin har skickat, 160ppi. Det finns bara en knapp, "hem" -knappen [...] tunnare än någon smartphone ... "

Bättre ... snabbare ... starkare ... det är $ 6 miljarder dollar.

 • 2 megapixelkamera inbyggd

Yup, fick det. Och min telefon gör också video och ljud.

 • Enastående mediefunktioner - bläddra igenom din musik, widescreen-video, skivomslag, inbyggd högtalare ...

Har också en del av det. 3.5 ″ är widescreen? För vem, en loppa?

 • Synkronisera din iPhone med din PC eller Mac (för kontakter etc)

Jag fattar.

 • Standardtelefonfunktioner - SMS, kalender, foton etc. Med foton finns en rörelsesensor som roterar foton när du vrider på telefonen.

Min skärm roterar när jag skjuter ut tangentbordet. Okej ... du har mig ... rörelsesensorer är söta.

 • Visuell röstbrevlåda

Ljuv. Röst till text var precis vad jag behövde när jag kollade min röstmeddelande på motorvägen! Jag kan bläddra med två fingrar när jag stöter på skyddsräcken!

 • Rika HTML-e-postmeddelanden - fungerar med alla IMAP- eller POP3-e-posttjänster. Detta stavar problem för Blackberry!

Min gör det.

 • Safari-webbläsaren körs på iPhone - "det är den första helt användbara webbläsaren på en mobiltelefon." Jobb visar att NYT körs på iPhone - den faktiska webbplatsen, inte en sarig WAP-version.

Shenannigans! Jag kör Opera Mobile och det är "fullt användbart".

 • Google Maps

Med en webbläsare och internetanslutning ... ja, jag gör det också. Naturligtvis hjälper den extra tummen på skärmen mig att hitta min väg enklare.

 • Widgets som ansluter till Internet sömlöst (via WiFi och EDGE)

Så jag kan kolla vädret när jag går till jobbet! Åh ... vänta en sekund ...

 • Gratis "push" IMAP-e-post från Yahoo

Super duper.

Jag vet att jag är flippant om det här, men jag förstår det bara inte. Låter som mycket av hype för en telefonuppgradering, eller hur?

Kasta bredbandsvideo till videoanslutning på den där dåliga pojken och denna Star Trek-nörd kommer i taket. Utan det är det dock bara ... vågar jag säga ... en telefon.

Vad är nästa, Apple lanserar TV? Umm ....

PS: Särskild ursäkt för Bill ... han höll sig vid sidan av saliv vid lunchen idag och beräknade redan hur många år av hans pension han var tvungen att ge upp för att köpa en. Jag menar inte att förolämpa dig Bill, men det här är en jävla bra marknadsföringshype för en telefon.

10 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  Jag har nyligen spenderat 400 dollar på en iPod-video och tillbehör så jag vill inte köpa iPhone. Vissa människor kanske älskar iPhone, men jag föredrar separata enheter för telefon och MP3-spelare snarare än en enhet som kan vara "jack of all trades master of none".

 3. 3

  Jag tror att det som gör att iPhone sticker ut är dess enkelhet. Jag är nu en inte så stolt ägare av en telefon som förment gör allt. Men du måste trycka på så många knappar (och det finns många av dem), att det bara avskräcker mig. Kraschar hela tiden. Ingen enkel synkronisering (hej, från och med idag kan jag inte ens synkronisera den med OSX). Buggy.
  Så ja, varje enskild funktion kanske inte är så speciell i sig, men det faktum att de kombineras av Apple får mig att hoppas att det kan finnas en PDA-telefon som faktiskt kan användas.
  Enkelhet är ordet för mig.

  Jag är förvånad över att du upplever kraschar på OSX. Jag kör mycket krävande videojobb på mina Mac-datorer och får mycket sällsynta kraschar. Kanske en per vecka - och även då behöver jag inte starta om. Använder du många plugin-program från tredje part?

  Ansvarsfriskrivning: Jag är en mycket glad ägare av cirka 5 Mac-datorer 🙂

 4. 4

  Martin,

  Jag vill inte att någon ska tro att jag är en olycklig Apple-kund ... jag älskar min MacBook Pro. Tyvärr lämnar det ofta aldrig min sida! 🙂 Din poäng om "enkelhet" är allt jag har upplevt hittills. Jag är bara förvånad över all hype på en telefon!

  Jag borde ha klargjort ... Jag har aldrig kraschat OSX, bara några av de program som körs.

  Min ansvarsfriskrivning: Jag skulle äga 5 Mac-datorer om jag hade råd med dem. 😉

  Doug

 5. 5

  Talat som en riktig Mac N00b. Häng där Doug .... du får det.
  Är det inte du som alltid skulle berätta för mig när du köpte något…. "ja…. men det är cooool. ”

  du sa Super-duper

 6. 6

  Ja - oss Applefans är alltid på försvaret 😉

  Apple är bara mycket bra på sin hype. När jag tittar på nyckeln är jag alltid frestad att trycka på knappen "Köp nu". Lyckligtvis kommer dock produkterna senare till Europa (och till och med senare till Norge) än USA, så jag kan alltid läsa några verkliga livsupplevelser från ”normala” användare.

  "Revolutionerande" i AppleTalk betyder "Det fungerar". Tyvärr är det inte industristandarden ...

 7. 7

  Jag igen, hoppas att jag inte förvandlas till en bloggstalker 😉
  Såg precis nyckelpresentationen för iPhone, och det verkar som om telefonen kommer att göra webbsurfning inte bara möjlig (som de flesta telefoner nu gör) utan faktiskt trevlig. Samma sak gäller de flesta av dess funktioner.
  Det som också slog mig efteråt var att, hej, den här saken kör OSX och kommer att ha skrivbordskraft - men det fanns inte en enda app för att visa det under presentationen. Med andra ord: månaderna fram till frakt kommer inte att bli ogiltiga för ny hype 😉 Apple är bra på detta.
  Jag kommer ihåg när iPod först kom, många nördar var kritiska för den. Jag kommer ihåg en som sa ”ja, det är en bärbar hårddisk, så vad?”. Och idag äger de marknaden.
  På telefonmarknaden är de sena, men de är starka på användbarhet och de kommer att ha ett mycket bra distributionsnät i USA. Så marknadsandelar på 1% under 2008 borde inte vara utom räckhåll.
  Spännande tider 🙂

  Här är en intressant länk om vad detta kan betyda för publicering i allmänhet och i förlängning också blogga: http://www.buzzwordcompliant.net/index.php/2007/01/10/two-approaches-to-mobile-publishing/

  Och du kanske har märkt det Yvonne är tillbaka bland de levande.

 8. 8
 9. 9

  ... i efterhand, skulle du ändra det här inlägget 😉?

  Ser ut som om iPhone hade en viss inverkan, och det har verkligen förändrat mitt användningsmönster på internet.

  Andra telefoner som jag ägde tidigare kunde tekniskt utföra dessa funktioner, men de var besvärliga, komplicerade och långsamma.

  • 10

   Jag är inte säker, Foo. Marknadsandelen och populariteten är inte en överraskning med tanke på Apple-kulten. Funktionaliteten är ett steg upp, en skärm med bättre pekrespons, bättre upplösning ... samt en appbutik (inte original). Jag tror att de höjde ribban med säkerhet - men jag ser fortfarande inte mycket bortom den "coola" faktorn.

   På den dåliga sidan får iPhone fortfarande dåliga betyg för taktil användbarhet (du måste titta på den för att använda den, vanligtvis med två händer) och det har funnits flera hicka - inklusive kill-switch, funktionshindrade internetdelning (använder den som ett internet anslutning för din bärbara dator), den reducerade kvaliteten under 3 g och mer.

   Att komma ner i röret är det som är mer intressant - iPhone går head to head med bärbara spelkonsoler. Det kan vara en växlare på marknaden!

   Android är Mobile OS som har mina ögon på det. En telefon med öppen källkod som kan köras på praktiskt taget vilken hårdvara som helst utan begränsningar och en öppen applikationsbutik kan vara ett stort steg bortom iPhone.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.