Suger Apples marknadsföring?

Depositphotos 24060249 s

Vem marknadsföring vinner verkligen här, Apple eller Microsoft? Klick genom om du inte ser videon.

Det här inlägget inspirerades av ett samtal jag gick med om Microsoft får lite bakåt mot Apple. Konversationen fortsatte på Twitter med en fantastisk tweet från Kara:

Från karaweber: @douglaskarr gillade dagens inlägg. Snarky är ute och kampanjen "Jag är en Mac" börjar läsa som snarky. (FTR, jag är också en Apple-fan).

Jag hoppas att detta väcker en enorm debatt. Apple betraktas som ett av de bästa marknadsföringsteamen i teknik idag, men jag börjar tänka på deras ansträngningar. Spelade marknadsföring en stor roll i Apples senaste framgång? Eller var det helt enkelt disponibel inkomst? Blanda inte produkten med marknadsföring på detta - jag inser att iPhone är en spelväxlare i branschen. Min fråga är inte huruvida Apple har bra produkter eller inte, det är hur stor inverkan hade marknadsföringen på Apples enorma försäljningstillväxt?

Var det verkligen Apples marknadsföring som gjorde skillnaden?

När tiderna är tuffa och disponibel inkomst är nere måste konsumenter och företag fatta svårare köpbeslut. Eftersom Microsoft vinner tillbaka marknadsandelar från Apple på artiklar som bärbara datorer, verkar det som om Microsoft vinner värde krig. Apples marknadsföring av cool, elegant design, användarvänlighet och mindre problem ... fungerar inte.

Det betyder att intelligenta konsumenter inte tror att kostnaden för ett Apple är värt det längre. Apple gör inte ärendet ... och jag tror inte (och inte heller Kara) att snarky reklam hjälper dem. Jag tror faktiskt att de kanske bara låter som några bortskämda barn som skryter om sin senaste leksak och ger fingret till anläggningen (det är jag och du).

Det kan vara dags att döda hela Mac vs PC-kampanjen.

Ett viktigt inslag i bra marknadsföring är aktualitet. Det är viktigt att din marknadsföring förblir relevant för din publik ... och förändringar i ekonomin påverkar människors köpbeslut. Som ett resultat är det nyckeln att justera därefter. Det är dags för Apple att anpassa sig.

9 Kommentarer

 1. 1

  Doug

  Jag tror att ditt sista stycke förklarar varför Apple tappar marknadsandelar. Konsumenternas tankesätt har förändrats drastiskt under det senaste året eller så och Apple har ännu inte ändrat sin marknadsföringsstrategi. Microsoft har, under $ 1500 laptop reklam går direkt till hjärtat av en kostnadsmedveten konsument.

  Adam

 2. 2
 3. 3

  Jag tror att de marknadsför till en viss kunskapsnivå och har varit under en tid. För människor som verkligen inte vill fästa alls med sina maskiner (definitivt inte jag) är deras marknadsföring effektiv eftersom den försöker visa upp hur enkla de är. Deras annons som marknadsför "Genierna" gör ingenting för mig, jag vill verkligen inte och kan inte komma till ett överfulla köpcentrum under normal öppettider, men jag KAN söka online för att få hjälp från PC: ns marknadsandel på 90% + användare. Deras "Eliminering" -annons försöker berätta för mig att bara ett val är bra, men när jag köpte min senaste bärbara dator skickades Mac-datorer över eftersom de inte hade rätt funktionsuppsättning jag behövde, men jag kunde hitta rätt dator som hade allt jag ville ha.

 4. 4

  Jag var ett fan av de subtila jabs som gjordes i de första serierna av Mac-tillägg. Men jag tyckte att de tog för negativt av en sväng för ungefär 9 månader sedan, ungefär den gången "Vista bashing" började. Sedan dess har min åsikt om deras annonser stadigt minskat.

  För mig gör de senaste annonserna ett bättre jobb med att få befintliga Mac-användare att känna sig överlägsna när det gäller deras val än att göra det för nya användare. Visa försiktigt (och komiskt) fördelarna med din produkt och människor kommer till din sida. Förolämpa konkurrens och indirekt de som använder den, och du riskerar alienation och envis vägran att ens överväga en förändring.

  Jag är inte säker på hur effektiva Microsoft Laptop Hunter-annonser totalt sett är, men de visar åtminstone fördelarna med pris och variation hos Windows-baserade datorer. Jag personligen ville ha en $ 2,800 $ 17 MacBook Pro, men jag köpte en Windows-baserad netbook på 325 $. Netbook är helt motsatsen till MacBook Pro, men prisskillnaden fick mig att ompröva vad som är väsentligt kontra vad som skulle vara riktigt trevligt att ha.

  Apple kommer alltid att ha en lojal teknikentusiast som följer, och dessutom kommer de att vara villiga att betala mer för större användbarhet. Men den nuvarande ekonomin tvingar fler människor att fatta beslut enbart baserade på förskottskostnader, och det har aldrig varit ett marknadssegment där Apple ser ut att konkurrera. Och deras nuvarande annonser förbättrar inte på något sätt denna situation, på gott och ont.

 5. 5

  För ett tag sedan hörde jag Merlin Mann säga att om det inte är värt pengarna att köpa ett Apple är det inte värt pengarna - vilket jag tror.

  Upplysning: Jag använder en Mac på jobbet och en Windows-maskin hemma.

 6. 6

  Jag tror att du är förvirrande marknadsföring och reklam.

  Apples marknadsföring sedan Jobs återkomst har varit onekligen lysande medan vissa enskilda annonser och kampanjer ibland har kommit under.

  Jag tror att argumentet att Apples senaste stora framgångar beror på marknadsföring är helt falskt. Hörnstenen i Apples strategi har alltid varit att skapa bra produkter, inte bra marknadsföring.

  IPoden var en stor framgång inte på grund av de dansande siluettreklamerna, utan för att den var / är en fenomenal produkt som var / är långt och överlägsen allt annat på marknaden.

  Oavsett ekonomiska förhållanden betalar konsumenter alltid för fantastiska produkter. Apple grundades i en lågkonjunktur och fortsätter att trivas i denna lågkonjunktur.

  Påståendet att Microsoft vinner marknadsandelar på Apple kan vara lite för tidigt. De rapporter som jag har sett verkar hävda det motsatta.

  • 7

   Hej Brian!

   Även om jag nämner annonserna ifrågasätter jag fortfarande marknadsföringen, inte annonseringen. Jag ifrågasätter inte heller de otroliga produkterna. Jag svarar på denna kommentar via Ipod och min bärbara dator är min MacBookPro. Min fråga är hur mycket vikt Apples marknadsföringsstrategier hade i sin framgång? Var det helt enkelt rikedom som spelade en roll?

 7. 8

  Doug

  Jag älskar den här diskussionen. Tack för att du initierade det. Enligt min åsikt har och kommer Apple att fortsätta att ha lysande marknadsföring. Företaget har uthållit genom många nedgångar, delvis på grund av sin marknadsföringsfärdighet och förmåga att anpassa sig på en krona. Den aktuella annonskampanjen är bara ett inslag i strategin, vilket jag tycker att många av kommentarerna fokuserar på lite för tungt. Jag tror att hänvisningen till annonsen i början satte folk på det spåret. Oavsett innebär Apples marknadsföringsstrategi så mycket mer än en bit taktisk reklam. Produktplanering, prissättning, positionering, design och timing som genomförs genom riktad reklam, PR, event och andra direkta och indirekta försäljningsstrategier och taktik kommer att hålla detta företag i framkant av marknadsföringsdiskussioner under lång tid.

 8. 9

  Hej Douglas, ledsen att lämna en kommentar utanför ämnet, men det verkar som om den första länken, som säger att klicka klickade för att se en video, länkar ut till en video leder till en 404-sida, ”Vi kunde inte hitta det! Antingen är du vilse eller så är vi! ”. Återigen ... min ursäkt för kommentaren utanför ämnet.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.