MBP: Micro-Blogging Provider och Protocol

Det är dags!tecken

Ni kanske har läst om tiffen ett tag tillbaka mellan Robert Scoble och Twitter. Scoble träffade Twitter och löste situationen. Vissa människor talar om en affärsmodell med dessa mikrobloggtjänster var populära användare betalar för tjänsten.

Jag skulle faktiskt vilja skicka ett bättre förslag och det är för nätets mikrobloggingsplattformar (Vänmatning, tumblrJaiku Twitter, Pownce, Seesmisk, Brightkite, Plurk, Qik, etc.) för att besluta om ett Micro-Blogging-protokoll. Alla dessa tjänster kan då bli Micro-Blogging Providers.

Mobil, video, ljud, länkar, bilagor, foton och meddelanden kan alla finnas i ett enda, rent protokoll. Förmågan att "följa" kan utnyttjas på alla plattformar. Varje plattform kan skilja sig från varandra i sina användarverktyg och gränssnitt, men belastningen och populariteten hos vissa över en annan kan börja spridas. Inte alla leverantörer behöver ens stödja olika medier. Detta skulle ge större drifttid och användare skulle kunna dra till de klientapplikationer de älskar bäst.

Det är inte ett nytt tillvägagångssätt - det skulle vara mycket som Internetleverantörer har gjort med e-post. Jag kan använda vilken klient jag vill och kontakta alla i min kontaktlista.

Så där har du det - dags för ett Micro-Blogging-protokoll i branschen! Och låt oss ringa leverantörerna Micro-Blogging Providers. Låt oss göra dessa enklare för konsumenten!

6 Kommentarer

 1. 1
 2. 2
 3. 3

  Microblogging bör vara en integrerad tjänst där användare kommer att kunna använda den som massmeddelanden (för att uppdatera alla vänner), statusfält på sociala nätverk (som FaceBook-statusfunktion) och till och med e-signatur.

 4. 4

  Låter som en bra idé, förutom att minst en person var och en inom flera av dessa företag faktiskt måste ta ledningen för att få det att hända. Jag kanske blir cynisk, men jag har sett många relaterade saker som kan hända men inte så jag ser inte detta hända, åtminstone inte förrän en behemoth som Google etablerar protokollet och säger "alla följer det eller annars. ” Ledsen för att vara negativ, men en gång biten två gånger blyg.

  BTW, inte säker på om du märkte det men jag bytte äntligen min blogg till WordPress efter ett självpålagt avbrott i nästan ett år. jag var väntar för tiden (och motivationen) att äntligen byta från min gamla programvara som hade blivit mer problem som det var värt. Nu kan jag göra mer än bara att kommentera din blogg och andra; Jag kan faktiskt börja blogga igen!

  FYI, din är bara en av tre (3) bloggar som jag listade som aktivt följer just nu. Jag tror att jag kan behöva lägga till en bloggkategori "Bloggar jag skulle följa om jag bara hade tid!”För alla andra fantastiska bloggar där ute. '-)

  • 5

   Sanningen att säga, jag har inte läst så mycket bloggar (jag älskar) så mycket som jag borde. Ibland hamnar arbetet i vägen;).

   Jag uppskattar stödet och välkomnar tillbaka till bloggsfären, Mike!

   Doug

   • 6

    Uppriktigt sagt ser jag inte hur någon har tid att läsa många bloggar. När jag tillåter mig att gå en period där jag inte får göra något och då känner jag mig riktigt dålig om mig själv för att göra det. Sedan om jag lyckas låta mig suga in i en "konversation" (läs "debatt") är det då det verkligen blir tidsbesvär. Jag vet inte hur människor som är förvärvsarbetande lyckas hitta tiden för det.

    Men en av anledningarna till att jag fortsätter att läsa din är att för de ämnen som intresserar mig är din mycket högre på "signalen" än på "buller" än de flesta bloggar. Beröm.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.