Arrrgh Microsoft Office VBA & XML!

Depositphotos 41937889 s

Jag lekte lite med Microsoft Office idag och skapade faktiskt ett formulär som skulle skickas till ett API och ta sedan tillbaka XML-svaret. Eftersom Office 2003 är integrerat med XML såg jag för att se hur jag enkelt kunde analysera den returnerade XML för att spara den i en tabell eller tillfällig postuppsättning ....

Aarrrrgh!

Det är när jag får reda på att Microsof Office 2003 är helt integrerat med XML (eller MSXML) genom dess GUI (grafiskt användargränssnitt) men INTE genom VBA-motorn (Visual Basic for Applications). Det betyder att även om jag kan få XML-svaret måste jag använda kod för att analysera XML och arbeta med det.

Min gissning är att problemet är att VBA verkligen inte har förändrats sedan Visual Basic 6.

ANMÄRKNING TILL MICROSOFT: Uppdatera ditt programmeringsgränssnitt när du släpper spelare i ditt grafiska användargränssnitt! Geeez.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.