Skriva suger inte, det kräver bara övning

artistway

Min bästa väns fru, Wendy Russell, är en TV-producent och författare. Hon var värd för en framgångsrik serie på HGTV som heter She's Crafty. Vi har varit goda vänner i nästan 20 år nu och jag har varit i vördnad för hennes kreativa talang och drivkraft genom åren.

Personligen tänker jag inte på mig själv som kreativ eller författare. Men varje dag kommer jag fram till unika lösningar och tar mig tid att skriva ett blogginlägg. Trots att jag är publicerad författare tänker jag fortfarande inte på mig själv som författare. Kanske är det mina felstavningar och grammatiska fel som driver mitt tänkande.

Nästan varje dag ser jag den här annonsen körs på Facebook och det stör mig varje gång jag ser den.

skriv-suger-hårt

Jag tror inte att skriva suger, inte heller tror jag att skriva är svårt. Vad jag har lärt mig under det senaste decenniet är att skriva helt enkelt kräver engagemang och övning.

Jag är inte motiverad i alltför många aktiviteter - men att skriva är en av de saker som håller mig uppe på natten. När jag inte har ett blogginlägg har jag bokstavligen svårt att fokusera på mina andra prioriteringar. Många gånger kommer jag att arbeta en hel dag med ett antal inlägg så att jag kan fokusera på annat arbete de närmaste dagarna.

konstnärens sättWendy is en författare, så jag frågade henne hur svårt det var för henne att skriva ibland. Hon sa att det brukade vara svårt tills hon läste boken Konstnärens sätt. Wendy sa att boken av Julia Cameron hade en enorm inverkan på hennes skrivande - och hennes karriär. Så mycket att Wendy år senare tog en workshop med Cameron och tackade henne personligen.

amason: Med den grundläggande principen att kreativt uttryck är den naturliga riktningen i livet leder Julia Cameron och Mark Bryan dig genom ett omfattande tolvveckorsprogram för att återhämta din kreativitet från en mängd olika block, inklusive begränsande tro, rädsla, självsabotage, svartsjuka , skuld, missbruk och andra hämmande krafter som ersätter dem med konstnärligt förtroende och produktivitet.

Julia Cameron tror att alla är kreativa och att alla har förmågan att skriva. Efter ett decennium av skrivande tror jag detsamma. Att skriva är inte svårt längre. Och att skriva suger inte. Om du hoppas bli en bra marknadsförare tror jag att du måste vara en bra författare. Kanske är The Artist's Way ett program för dig (det är min affiliate-länk ingår)!

3 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  Jag kan bara inte hålla med dig. Jag har gjort så mycket i mitt liv; orkestrering och komposition, bildkonst, poesi, management och skrivprosa har varit det svåraste för mig att göra. En av de främsta orsakerna är när du arbetar med en redaktör eller andra författare där dina ord är, redigerade, originalitet faller sönder i redigeringen.

  Jag har slavat över 500 ord mycket längre och med mycket mer koncentration än jag ens gjorde för att få ett musikstycke, dikt eller bildkonst rätt. Och jag har haft mycket mer utbildning som författare, hej, kanske är det problemet.
  Att ha skrivit rätt har varit det svåraste i mitt liv.

 3. 3

  Jag bryr mig inte vad Rob kennedy sa, jag är helt överens med dig. För utan att läsa bok är det inte möjligt att samla kunskap och bli en bra författare. Tack för ditt perfekta inlägg

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.