Kan vi snälla döda uppmärksamhetsmyten?

Uppmärksamhet Myth

Försök som jag kan skingra myten om den krympande uppmärksamhetenfortsätter det att dominera alldeles för många marknadsföringspresentationer och huvudtal. Så jag jobbade med min kollega på Ablog Cinema att producera den första i en serie videor som skingrar några myter och missuppfattningar på nätet ... samt tar med några av mina rants till allmänheten.

Gör dina blogginlägg kortare, gör dina videor kortare, gör din grafik enklare ... listan med fruktansvärda råd fortsätter och fortsätter. Och den uppmärksamhet myten har inte bara spridits av marknadsförare, det har också spridits av stora nyhetsmedier, inklusive Time Magazine, den Telegraph, den väktareUSA Today, den New York Times, den National Post, Harvard på Amerikansk radio och i ledningsboken Kort. Usch.

Tack och lov gjorde ett mediaverk arbetet och undersökte myten att mänskliga uppmärksamhetsområden minskade... den BBC. Författaren Simon Maybin kontaktade den listade informationskällan - National Center for Biotechnology Information vid US National Library of Medicine och Associated Press - och det kan inte heller hitta någon post av forskning som säkerhetskopierar statistiken.

I ännu en ironi ... Simon finner det guldfisk har faktiskt inte heller kort uppmärksamhet!

Det handlar om val!

Vi lever nu i en värld där allt är på begäran och bokstavligen till hands. Här är några exempel:

  • SEO - Jag sökte efter hjälp i morse på någon kod som jag skrev. Jag klickade på de första resultaten på sökmotorns resultatsida och hittade inte det jag letade efter. Jag skrev sedan om sökningen på några sätt och hittade till slut den exakta informationen som jag behövde. Betyder det att min uppmärksamhetstid var kortare eftersom jag spenderade lite tid på varje sökresultat? Nej, det betydde att de inte var relevanta och jag fortsatte att söka efter den information jag behövde tills jag hittade den. Min uppmärksamhet sträckte sig aldrig, alla avvek från uppgiften ... men valen gjorde det.
  • Ljud och video -Jag älskar att lyssna på podcaster och titta på videor, men jag har inget tålamod för att blåsa eller självpromotera högtalare. Jag hoppar över att lyssna eller titta på videor kontinuerligt ... tills jag kommer till ett resultat där kvaliteten och produktionen ger mig vad jag vill. Och sedan kan jag lyssna i timmar om ämnet är informativt och underhållande. Vi lever i en värld av binge-tittande on-demand-video ... folk, det finns inga problem med uppmärksamhet på en helg med Game of Thrones!

AJ gör ett bra jobb med att till och med dela videor där målgruppen är mellan nio år och femton år gammal! Under hela historien har gamla curmudgeons kämpat ungdomar för att uppmärksamma ... och dessa Youtubers kan få miljarder visningar för videor som ibland varar mer än en timme.

Vad vår ungdom har som vi inte hade är val och bekvämlighet.

Så vad betyder det för marknadsförare?

Jag skulle utmana marknadsförare att gå i motsatt riktning. Ge djupartiklar, massor av statistik, användbara råd, infografik, videor och poddsändningar som djupt dyker in i ämnen som är intressanta för din målgrupp. Vi fortsätter

Varje kund som vi utvecklar en innehållsbibliotek för med dessa djupa dyk ger fantastiska resultat för dem. Visst ... några irrelevanta besökare skannar och lämnar ... men utsikter som letar efter informationen stannar, slukar, delar och engagerar sig i informationen. Om du vill vinna på innehåll, sluta producera oändliga strömmar av skräpinnehåll och ge informativt innehåll av hög kvalitet som din målgrupp söker!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.