Emerging TechnologyMobil- och surfplattemarknadsföring

WiFi i bilar? Bilindustrin förstår mig inte

En av de lyx jag njuter av i livet är en vacker bil. Jag åker inte på dyra semestrar, jag bor i ett kvarter och jag har inga dyra hobbyer... så min bil är min njutning för mig själv. Jag kör massor av mil varje år och tycker om att köra till vilken destination som helst inom ett par dagars bilresa.

Min bil har 3 inbyggda HD-skärmar – en pekskärm i konsolen och en på baksidan av varje framsäte. Under de senaste 3 åren tror jag att jag bara har använt en av skärmarna i baksätet en gång... när min dotter satt i baksätet på en resa. Bilen har en DVD-spelare, ljud/video-uppkoppling i baksätet, satellitradio och OnStar. Det finns en kartplattform som är inbyggd i konsolen.

I mitt framsäte på de resorna sitter min iPad och min iPhone med nödvändiga laddare och USB-anslutning till bilens ljudsystem. I baksätet har jag min laptop. Bluetooth ansluter min telefon till systemet.

  • Så snart rättegången var klar för satellitradio, Jag släppte det. iTunes-radio och musiken på min iPhone ger mycket rikare kvalitet via USB-anslutningen via Bose surroundljudsystem i bilen.
  • Du har nu möjlighet kartläggningsplattform kräver en uppgradering via DVD varje år som kostar över $100 för att hålla kartorna uppdaterade. Jag använder dem inte eftersom jag använder Google Maps och all min kontaktinformation, internetsökning och kalender är helt integrerade.
  • Bilen kom med sitt eget telefonnummer som jag aldrig aktiverade... det är därför jag har en smartphone och använder Bluetooth-anslutning (det fungerar perfekt).
  • Bilen har en intern 40Gb hårddisk att jag kan överföra musik till via USB, CD eller DVD ... men inte via min smartphone. Så jag har laddat några slumpmässiga CD-skivor som jag aldrig lyssnar på.
  • My OnStar-prenumeration slutar snart och jag tänker på allvar om att inte anmäla mig till pågående service. Jag använder det bara inte ... för någonting.

Sedan iOS uppdaterades har jag haft problem med att min telefon inte känns igen med bilen. Bilen har inga uppgraderingar eller en app store, inte heller integreras det sömlöst med mitt liv ... men min telefon gör det.

Nu är GM lägga till wifi i sina bilar som ett alternativ. Jag redan ha wifi ... via hotspots på min iPhone och min iPad. Bil wifi-meddelandet har lagt mig över kanten. Utanför att GM-ordföranden är en Telecom-kille, kan jag bara inte räkna ut varför de går den här vägen.

Jag tar inte min bil överallt, Jag tar min telefon överallt.

Försäljning av iPad och surfplatta säljer ut alla stationära datorer. Jag har läst några nyheter om att Apple arbetar med att få ett iOS -gränssnitt till bilar inom de närmaste åren. Ingen tvekan om att Android kunde komma dit tidigare. Vad jag inte kan förstå är varför bilindustrin på något sätt försöker arbeta parallellt när all teknik redan finns i min hand.

Min telefon är inte ett tillbehör till min bil.

Jag vill ha en instrumentpanel som jag kan skjuta in min telefon i som möjliggör en konsol som visar vanliga applikationer på en större pekskärm. Jag vill ha tangentbordet inaktiverat om inte bilen står stilla. Jag borde inte ens kunna ta bort telefonen om jag inte är i parken. Bli av med bakskärmarna och installera universalfästen för surfplattor. Låt mina passagerare koppla in sin telefon eller surfplatta, lyssna på sin egen musik eller ansluta via en app till min bil för att utöka min skärm (som AirPlay för AppleTV). Låt mig spela min passagerares musik eller min musik.

Min bil är ett tillbehör till min telefon.

Jag vill styra, uppgradera, köpa appar, lyssna på musik, komma åt kartor eller dela min skärm på mina enheter... inte min bils plattform. Jag vill inte betala för nya dataplaner, nya telefonplaner, nya musikplaner, nya kartdata ... när jag redan betalar för det på mina smartphones och surfplattor.

Det enda jag kan välja är en OnStar eller annan satellitdataanslutning som jag skulle betala för som backup i händelse av att jag är utanför mobiloperatörens räckvidd. Dessutom skulle ett reservbatteri för att koppla in min enhet om bilen råkar ut för en olycka och ström inte är tillgänglig vara något värt att betala för.

Biltillverkare borde inte arbeta med operativsystem och wifi-anslutning, de borde arbeta för att få bilens erfarenhet till applikationer på min telefon ... och sedan ett system som ansluter bilen till min telefon.

Obs: Bilden är från Cadillac och är deras CUE-system.

Douglas Karr

Douglas Karr är grundaren av Martech Zone och en erkänd expert på digital transformation. Douglas har hjälpt till att starta flera framgångsrika MarTech-startups, har hjälpt till med due diligence på över $5 miljarder i Martech-förvärv och investeringar, och fortsätter att lansera sina egna plattformar och tjänster. Han är en av grundarna av Highbridge, ett konsultföretag för digital transformation. Douglas är också en publicerad författare till en Dummies guide och en bok om företagsledarskap.

2 Kommentarer

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.

Relaterade artiklar