WiFi i bilar? Bilindustrin förstår mig inte

cadillac que

En av lyxen jag tycker om i livet är en vacker bil. Jag åker inte på dyra semestrar, jag bor i ett krageområde och jag har inga dyra hobbyer ... så min bil är min godbit för mig själv. Jag kör massor av miles varje år och tycker om att köra till alla destinationer inom ett par dagars körning.

Min bil har 3 inbyggda HD-skärmar - en pekskärm i konsolen och en på baksidan av varje framsäte. Under de senaste tre åren tror jag att jag bara har använt en av skärmarna på baksätet en gång ... när min dotter satt på baksätet på en resa. Bilen har en DVD-spelare, ljud- / videokoppling på baksätet, satellitradio och OnStar. Det finns en kartplattform som är inbyggd i konsolen.

I mitt framsäte på dessa resor finns min iPad och min iPhone med nödvändiga laddare och USB-anslutning till min bils ljudsystem. På baksätet har jag min bärbara dator. Bluetooth ansluter min telefon till systemet.

  • Så snart rättegången var klar för satellitradio, Jag släppte det. iTunes-radio och musiken på min iPhone ger mycket rikare kvalitet via USB-anslutningen via Bose surroundljudsystem i bilen.
  • Du har nu möjlighet kartplattform kräver en uppgradering via DVD varje år som kostar över $ 100 för att hålla kartorna uppdaterade. Jag använder dem inte eftersom jag använder Google Maps och all min kontaktinformation, internetsökning och min kalender är helt integrerad.
  • Bilen kom med sitt eget telefonnummer att jag aldrig aktiverade ... det är därför jag har en smartphone och använder Bluetooth-anslutning (det fungerar perfekt).
  • Bilen har en intern 40 GB hårddisk att jag kan överföra musik till via USB, CD eller DVD ... men inte via min smartphone. Så jag har laddat några slumpmässiga CD-skivor som jag aldrig lyssnar på.
  • My OnStar-prenumeration slutar snart och jag tänker på allvar om att inte anmäla mig till pågående service. Jag använder det bara inte ... för någonting.

Sedan iOS uppdaterades har jag haft problem med att min telefon inte känns igen med bilen. Bilen har inte uppgraderingar, En app store, inte heller integreras det sömlöst med mitt liv ... men min telefon gör det.

Nu är GM lägga till wifi i sina bilar som ett alternativ. Jag redan ha wifi ... via hotspots på min iPhone och min iPad. Bil wifi-meddelandet har lagt mig över kanten. Utanför att GM-ordföranden är en Telecom-kille, kan jag bara inte räkna ut varför de går den här vägen.

Jag tar inte min bil överallt, Jag tar min telefon överallt.

Försäljning av iPad och surfplatta säljer ut alla stationära datorer. Jag har läst några nyheter om att Apple arbetar med att få ett iOS -gränssnitt till bilar inom de närmaste åren. Ingen tvekan om att Android kunde komma dit tidigare. Vad jag inte kan förstå är varför bilindustrin på något sätt försöker arbeta parallellt när all teknik redan finns i min hand.

Min telefon är inte ett tillbehör till min bil.

Jag vill ha en instrumentpanel som jag kan skjuta in min telefon i som möjliggör en konsol som visar vanliga applikationer på en större pekskärm. Jag vill att tangentbordet är inaktiverat såvida inte bilen stannar. Jag skulle inte ens kunna ta bort telefonen om jag inte är i park. Bli av med bakskärmarna och installera universalfästen för surfplattor. Låt mina passagerare plugga in sin telefon eller surfplatta, lyssna på sin egen musik eller ansluta via en app till min bil för att förlänga min skärm (ungefär som AirPlay för AppleTV). Låt mig spela min passagerars musik eller min musik.

Min bil är ett tillbehör till min telefon.

Jag vill styra, uppgradera, köpa appar, lyssna på musik, komma åt kartor eller dela min skärm på mina enheter... inte min bils plattform. Jag vill inte betala för nya dataplaner, nya telefonplaner, nya musikplaner, nya kartdata ... när jag redan betalar för det på mina smartphones och surfplattor.

Det enda jag kan välja är en OnStar- eller annan satellitdataförbindelse som jag skulle betala för som en säkerhetskopia om jag är utanför mobiloperatörens räckvidd. Dessutom skulle det vara värt att betala för ett reservbatteri för att ansluta min enhet om bilen hamnar i en olycka och ström inte är tillgänglig.

Biltillverkare borde inte arbeta med operativsystem och wifi-anslutning, de borde arbeta för att få bilens erfarenhet till applikationer på min telefon ... och sedan ett system som ansluter bilen till min telefon.

Obs! Foto är från Cadillac och är deras CUE-system.

2 Kommentarer

  1. 1

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.