Topp 3 viktiga element att komma ihåg för B2B-bloggning

b2b blogga

Vid förberedelserna inför Marketing Profs Business to Business Conference i Chicago bestämde jag mig för att korta mina presentationsbilder till ett minimum. Presentationer med massor av punktpunkter är IMHO, hemskt och besökare kommer sällan ihåg någon av de presenterade uppgifterna.

Istället vill jag välja tre termer som ska hålla fast i marknadsförarens huvuden när det gäller B2B blogga. Jag vill också använda starka bilder så att folk kommer ihåg meddelandet.

Tanke ledarskap

Tanke ledarskap

Jag valde en bild av Seth Godin. Människor respekterar Seth eftersom han är en tanke ledare inom marknadsförings- och reklambranschen. Seth simmar mot strömmen och har en gåva för att tydligt påpeka misslyckandena med status quo. Han får oss att tänka. Alla uppskattar en tanke ledare och att erkännas som en är enastående för ditt företag. En blogg är ett perfekt medium för att bli erkänd som en tanke ledare.

Röst

Röst

Människor gillar inte att läsa ord på en sida, de gillar att höra en persons röst. Fall i punkt, denna lilla bild av Jonathan Schwartz, Blogger och VD för Sun Microsystems vs. Samuel J. Palmisano, Styrelseordförande, IBM - tittar på antalet sidor med länkar till deras respektive webbplatser.

Jag visste faktiskt inte vem som var styrelseordförande för IBM när jag undersökte detta.

Rädsla

Rädsla

Det sista ordet är rädsla. Det är det som hindrar de flesta företag från att få igång en blogg. Rädsla för att förlora kontrollen över varumärket, rädsla för dåliga kommentarer, rädsla för att människor pekar fingrarna och skrattar, rädsla för att säga sanningen. En del av statistiken pekar på hur rädsla förstör vissa märkes förmåga att locka läsekrets och uppmärksamhet. En del av den andra statistiken pekar på företag som har övervunnit sin rädsla och lagt ut allt för att människor ska smälta ... och de vinner på grund av det.

Rädsla är aldrig en strategi. Någon sa till mig en gång att du aldrig kan springa snabbt när du alltid tittar bakom dig. Alltför många företag är osäkra och fruktar det okända. Ironin är att deras största rädsla sannolikt kommer att gå i uppfyllelse eftersom de inte övervann dem.

4 Kommentarer

 1. 1

  Doug
  Alla tre saker du nämnde har varit diskussionsämnen i mitt företag. Det roliga är att punkt 1 och 2 är enkla diskussioner. Alla är vanligtvis på samma sida och accepterar dem som sanna. Den tredje punkten har dock varit en återkommande fråga under lång tid. Människor verkar antingen få det eller inte. Jag kan inte berätta hur många gånger ämnet för dåliga kommentarer har kommit fram som en anledning att inte göra någon form av sociala medier. Det går till och med så långt som en rädsla för att en konkurrent saboterar oss genom att lägga upp lögner * suck *. Kampen fortsätter.

  Jeff

  • 2

   Jeff,

   Den goda nyheten är att det inte finns någon bestämd regel för övervakning av kommentarer på en b2b-affärsblogg. Det är så enkelt som att införa en "trevlig regel" där alla kommentarer modereras och medelkommentarer ignoreras eller besvaras personligen. Jag har över 3,000 kommentarer på min blogg och har bara varit tvungen att skriva tillbaka 2 personer och berätta för dem att jag inte skulle lägga upp deras kommentar.

   Var noga med att informera folk på förhand - det här är en affärsblogg för att öppna kommunikation till dina kunder och hitta lösningar - inte ett öppet forum för att bash företaget. Om det också är upprörda kunder kan möjligheten att skriva tillbaka dem personligen och hjälpa dem att få dem att vända dem!

   Moderering är en utmärkt funktion i praktiskt taget alla bloggplattformar. Med en B2B-blogg skulle jag insistera på det!

   Ironiskt nog är problemet med negativitet i affärer att människor inte ser företag som "människor". Sällan skulle någon prata med en person som de skulle skriva ett företag. Jag pratar av erfarenhet ... Jag slår ett företag när jag fyller i formuläret "kontakta oss", men när jag ringer med dem vet jag att det vanligtvis inte är personens fel i andra änden och jag tona ner .

   Att ha en blogg ger kunderna en person att se och lära känna - vilket minimerar risken för att de startar ett krig online.

   Lycka!
   Doug

 2. 3

  Doug
  Tack för svaret. Du tar upp en bra poäng. Jag brukar prenumerera på sociala medieskolan ”icke-modererade kommentarer”. Jag känner bara att det ger en viss känsla av empowerment till läsaren / konsumenten av mediestycket. Detta bidrar utan tvekan till en del av rädslan inom mitt företag. Jag borde kanske mjuka upp min inställning lite.

  Jeff

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.