Hur jag byggde en miljon dollar för B2B-affärer med LinkedIn-video

LinkedIn videomarknadsföring

Video har förtjänat sin plats som ett av de viktigaste marknadsföringsverktygen, med 85% av företagen använda video för att uppnå sina marknadsföringsmål. Om vi ​​bara tittar på B2B-marknadsföring, 87% av videomarknadsförare har beskrivit LinkedIn som en effektiv kanal för att förbättra omvandlingsfrekvensen.

Om B2B-företagare inte utnyttjar denna möjlighet missar de allvarligt. Genom att bygga en personlig varumärkesstrategi centrerad på LinkedIn-video kunde jag växa mitt företag till över en miljon dollar utan finansiering. 

Att skapa effektiv video för LinkedIn går utöver standard rådgivning om marknadsföringsvideo. LinkedIn-videor måste skapas och optimeras specifikt för plattformen för att nå rätt publik och få en verklig inverkan.

Här är vad jag har lärt mig (och vad jag önskar att jag visste) om att använda LinkedIn-video för att bygga ett B2B-företag. 

Körresultat

Jag förbundit mig till upping mitt LinkedIn-videospel för ungefär två år sedan. Jag hade jobbat med att skapa videor för företagsinlägg, men personlig branding var helt ny för mig. Jag trodde att skapa LinkedIn-videor krävde att jag stod med perfekt hållning framför en whiteboard och sprutade av (tydligt skriptad) inkommande marknadsföringskunskap. Jag flyttade min strategi och började skapa mer avslappnade videor som bara talade om de delar av branschen som jag känner och älskar.

I stället för att fokusera på att sälja mitt företag fokuserade jag på att göra allvar värde för min publik. Jag fortsatte att skapa fler videor och etablerade mig som en ämnesexpert inom marknadsföring, företag, management och entreprenörskap. Genom konsekvent publicering och regelbunden interaktion växte jag min publik enormt under de närmaste månaderna: den har nu nått 70,000 XNUMX följare! 

Min videostrategi pivot (och min vilja att bli lite personlig) betalade sig i form av massor av nya leads. Genom att sätta mig där ute och prata om mitt liv lär människor känna mig, når ut om de tycker att de är lämpliga att arbeta med oss ​​och försäljningsprocessen går blixtsnabbt. När dessa LinkedIn-kunder började besöka mitt företags webbplats eller nå ut till mig var de redan varma leads. Hittills har mitt företag tecknat mer än en miljon dollar i kontrakt från leads som kommer från LinkedIn.

Medan jag har hjälp från ett fantastiskt team som vårdar dessa leads är leadgenerering ett enormt första steg - och det kräver en stark LinkedIn-videostrategi.

Berättar en visuell historia

LinkedIn-videor är ett bra sätt att berätta övertygande, visuella berättelser om ditt personliga varumärke och ditt företag. Även om båda formaten är fantastiska förmedlar du ofta så mycket mer om ditt varumärke i en video än du kunde i ett blogginlägg. 

Värdet av video ligger i vad du kan förmedla visuellt / hörbart. Video låter människor komma i kontakt med dig och till och med lära känna dig eftersom de kan hämta information från ditt kroppsspråk och hur du pratar. Många har sagt till mig att de känner att de redan känner mig från att titta på videorna jag delar på LinkedIn.

Samma meddelande kan tas emot så mycket annorlunda när du hör talarens ton och känslor. Sociala medier är epicentret för snygga textinlägg, men video känns mer autentisk. Video humaniserar också den “höjdrulle” som sociala medier har blivit. Du måste bli lite råare, lite mer äkta för att dela video - en lektion som jag ständigt lärde mig det senaste året när jag filmade videor med tre barn som lärde sig hemifrån i bakgrunden. 

Odla din idealiska publik 

Samma bästa metoder som vi tillämpar på andra marknadsföringskanaler gäller också här; nämligen att du måste vara strategisk för din publik och att du måste ge människor anledning att bry sig. 

Så mycket som vi tycker om att casta ett brett nät kommer att generera fler leads, vi vet att det inte är sant. Du måste vara avsiktlig om din publik när du skapar LinkedIn-video. Vem pratar du med? Även om du alltid ska rikta skrivet innehåll till en viss person, kan du ha en specifik publik i åtanke som du bokstavligen adresserar när du filmar, vilket hjälper dig att skapa mer övertygande innehåll. 

När du väl har bestämt vem du pratar med behöver du ett meddelande som kommer att få genklang. Vet du vad som definitivt inte kommer att resonera? En beskrivning av din produkt eller tjänst. Du måste ge människor en anledning att bry sig om ditt företag innan du pratar om det. Fokusera på att skapa innehåll som är pedagogiskt med lite omnämnande av ditt företag. 

Innan du börjar filma, fråga dig själv:

  • Vad bryr min publik om? 
  • Vad är min publik orolig för?
  • Vad vill min publik lära sig mer om på LinkedIn?

Kom ihåg: att odla en publik slutar inte när du trycker på "Inlägg". Du måste också bygga din publik på baksidan genom att interagera med (och ta ett genuint intresse för) din målmarknad. 

För att se till att målgruppen du skisserade faktiskt ser din video hjälper det att vara anslutningar först. Mitt team och jag gör det genom att skapa listor över framtidsutsikter i varje bransch och bjuda in dem att gå med i våra nätverk så att de kan se vårt innehåll i deras flöde. De påminns regelbundet om vårt varumärke och vårt värde utan att vi helt klart måste sälja. 

Skapa din LinkedIn-videostrategi

Redo att börja skapa din egen LinkedIn-video för att bygga ditt personliga och företagets varumärke? Svett inte det - det är lättare att komma igång än du tror. 

Här är några av de tips jag har lärt mig om att skapa effektiv LinkedIn-video under de senaste två åren - inklusive 2 månaders utveckling av video under en pandemi:

  • Tänk inte över det. Sätt bara på kameran och skjut. Jag tittar inte ens på mina egna videor eftersom jag ska plocka isär mig.
  • Dela inlägg på morgonen. Du kommer att se mycket mer engagemang på morgonen än på kvällen.
  • Lägg till undertexter. Människor kan titta på sin telefon eller runt andra och vill hellre läsa än att lyssna. Det är också en bästa praxis för tillgänglighet. 
  • Lägg till en rubrik. Medan du lägger till undertexter lägger du till en uppmärksamhetsrubrik i din video

Jackie Hermes på LinkedIn-video

  • Bli personlig. Mina inlägg som har gjort riktigt bra har handlat om misslyckande, reflekterade över framsteg och hantering av svåra situationer. 
  • Var originell. Jag har experimenterat med att lägga upp videoserier men att ha något nytt att säga (med olika titlar och miniatyrer) är mest engagerande. 
  • Tillägg med kopia. Folk kanske inte tittar på hela din video, och det är ok! Ge dem en anledning att stanna kvar på ditt inlägg och engagera dig genom att lägga till övertygande kopia. 

För att växa ditt B2B-varumärke och förbli konkurrenskraftigt måste du använda LinkedIn-video. Så stäng ögonen och hoppa in! När du har lagt upp ett inlägg tror du inte att du inte laddade upp tidigare. 

Följ Jackie Hermes på LinkedIn

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.