Får du dåliga råd från ledande marknadsförare?

Säljer marknadsföring

Kanske har jag varit i marknadsföringsspelet för länge. Det verkar som att ju mer tid jag spenderar i den här branschen, desto färre människor respekterar jag eller lyssnar på. Det är inte att säga att jag inte har de folk som jag respekterar, det är bara att jag blir besviken över så många som håller i rampljuset.

Akta dig för falska profeter, som kommer till dig i fårkläder, men inre är glupska vargar. Matt. 7: 15

Det finns några anledningar ...

Bra tal och bra marknadsföring är ömsesidigt exklusiva talanger

Jag älskar att tala offentligt och jag försöker komma ut ett par gånger i månaden för att tala. Jag tar ut en nominell talavgift för att täcka min tid från jobbet, men inget löjligt. Under åren har jag lagt mer tid på det hantverket och verkligen försöker slå det ut ur parken varje gång jag kommer framför folk.

Intressant nog, medan jag marknadsför mig för möjligheter att tala offentligt, har mina faktiska talfärdigheter inget att göra med min marknadsföringsförmåga. Att vara en bra talare gör dig inte till en bra marknadsförare. Att vara en bra marknadsförare gör dig inte till en bra talare (även om det kan ge dig fler möjligheter att tala).

Tyvärr har jag haft flera kunder som har anställt bra högtalare för att hjälpa till med sin marknadsföring - blev då mycket besviken över resultaten. Varför? Tja, för att talaren säljer sitt tal, reser över hela landet (eller världen), och allt de gör är för att få fler tal. Tal är det som betalar sina räkningar, inte marknadsföring för kunder.

Tal är det som betalar sina räkningar, inte marknadsföring för kunder. Inkluderande alarmerande varningar, silverfynd eller att använda otestade teorier säljer nästa talmöjlighet - men kan driva din marknadsföring i marken.

Att skriva om marknadsföring betyder inte att du är marknadsförare

Jag kan inte vänta med att knäcka nästa marknadsföringsbok som kommer ut. Tyst tid med en bra marknadsföringsbok utvidgar min idé och tankeprocess. Jag hamnar ofta i klientidéer och andra tankar medan jag läser, bläddrar bakåt för att se vad jag saknade och skriver anteckningar på en pad bredvid min lässtol.

Med det sagt är en marknadsföringsbok ofta anekdotiska bevis från författaren för att ... ja ... sälja böcker. Visst och säger att du är en författare öppnar dörrar för marknadsförings-, konsult- och talmöjligheter. Och som författare själv kan jag försäkra dig om att det att vara en stor marknadsförare kommer absolut att hjälpa till att sälja böcker. Det handlar dock fortfarande om att sälja böcker och inte nödvändigtvis göra bra marknadsföring.

Det finns naturligtvis många undantag! Många marknadsförare gillar att skriva och dela sina resultat genom böcker.

Ledande marknadsförare kanske inte tar hand om företag som dina

Jag har haft några otroliga kunder genom åren inklusive Salesforce, GoDaddy, Webtrends, Chase och - senast - Dell. Jag kan absolut försäkra er om att de stora organisationernas utmaningar skiljer sig otroligt från de små och medelstora företag som vi arbetar med. Medan ett stort företag kan ta månader att

Ett stort företag kan ta månader att bestämma initiativets röst och ton, samordna interna resurser och navigera i juridiska eller andra godkännandeprocesser. Om vi ​​arbetade i den hastigheten och smidigheten med våra nystartade företag, skulle de inte fungera. För många av de företag som vi har arbetat med har dumpat stora budgetar till ledare i vårt utrymme för att bli besvikna över resultaten.

Hur du hittar rätt marknadsförare du kan lita på

Jag pekar inte på något sätt till talare, författare och ledande marknadsförare och säger att de inte ger sina målgrupper, läsare eller kunder något värde. Jag är säker på att de gör ... det är bara att de kanske inte tillhandahåller dig värde. Företag är inte alla desamma och navigerar var och en genom sina egna marknadsföring resa..

Lägg upp de mål, resurser och tidslinjer som är tillgängliga för ditt företag och leta upp marknadsförare som har arbetat i liknande branscher eller med liknande utmanade företag. Du kan bli förvånad över att den största tillgången till dina marknadsföringsinsatser kanske inte är att ange nästa konferens, sälja nästa bok eller spela i sociala medier.

Förresten ... som författare, talare och marknadsförare ... Jag utesluter mig inte från den här artikeln. Jag kanske inte passar rätt för ditt företag heller!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.