Är Obama nästa Vista?

Microsoft Vista

Det är kvällen före valet 2008 och jag är fortfarande inte entusiastisk över morgondagens val. Jag kan inte låta bli att undra om Barack Obama helt enkelt gör om Vista:

 • obama vistaStor marknadsföringsbudget.
 • Hypad för förändring.
 • Löften om större stabilitet.
 • Förbättrad säkerhet.
 • Fullständig kompatibilitet.
 • Lite dyrare.

Media och kunskaper kallar det redan en vinst för Obama. Om några månader undrar jag om Amerika kommer att önska sig en nedgradering, eller till och med möjligheten att byta till en vallmo. (McCain, det vill säga).

44 Kommentarer

 1. 1
 2. 2
 3. 3

  OpenMinded har några bra poäng. Att kalla honom en mutter bara för att du inte håller med är verkligen ett tecken på okunnighet. Jag såg att du tog bort hans svar men det var motiverat. Efter att ha varit läsare här i två år Douglass har jag lärt mig lite mer om dig och hur du väljer att censurera dina kommentarer. Det är okej att du lämnar andra kommentarer som bara överensstämmer med din men tar bort dem som inte gör det och chider dem som ett resultat?

  Din inte så bra värd Douglass och jag kommer att läsa mindre av din blogg i framtiden. Förlåt.

  • 4

   Hej nick

   Egentligen var jag inte oense med OpenMindedNuts poäng alls. I själva verket gick jag med på dem alla förutom hans personliga attack att detta var ett "omoget" inlägg. Jag kallade honom inte heller en nötter. Han kallade sig en mutter. Hans andra personliga attack mot mig resulterade i att jag tog ner kedjan av kommentarer. Läs kommentarpolicyn, den har inte ändrats på många, många månader.

   Jag skulle hata att förlora dig som läsare, men förstår att jag öppnade mig för att folk skulle kunna attackera. Jag tar en del av ansvaret.

   Doug

   • 5

    Jag köper inte Douglass. Du valde att göra något slags hån baserat på ett användarnamn. "Mutter" kan betyda många saker. Det kanske inte är vad DU trodde det betydde. Inse det, du gjorde ett fruktansvärt dåligt misstag här på dåligt omdöme. Innehållet i hans inlägg hade mer innehåll än ditt blogginlägg.

    Min far förlorade sitt jobb igår i 32 år på fabriken. Arbetslösheten ökar i detta land. Istället för att hån och klaga på situationen varför inte tillhandahålla lösningar? Du är en marknadsföringskille som resten av oss. Klagande är en sjukdom i detta land. Dessutom lade du ut det att du kände att Obama inte var bra för detta land - du startade det här inlägget. Många av dina läsare har läst det tillsammans med din kommentar och efterföljande borttagning av någons åsikter.

    Kanske kände personen att ditt inlägg var omogent på grund av den nuvarande situationen och att det att spotta eller klaga på "vad som skulle komma" var ett tecken på omogenhet. Det kan läsas på olika sätt.

    Nu är det inte bra att göra skämt om valet. Det finns människor där ute som förlorar sina jobb och hem, känner du? Du kan vara inställd i ditt liv och stabil men tänk på de andra 60% av detta land, om inte världen som lider på grund av de senaste två månaderna av ekonomiskt nedfall.

    Jag tror verkligen att du lät ditt ego komma i vägen för detta och misslyckades med att läsa mellan raderna.

    • 6

     Christian,

     Du ger OpenMindedNut fördelen av tvivel. Jag önskar att du skulle ge mig samma fördel. Om du vill diskutera politik offline med mig är jag säker på att du kommer att se min åsikt helt annorlunda än hur den målas här i det här inlägget.

     Det är en väldigt, väldigt sorglig dag i detta land att någon inte kan ifrågasätta den ena sidan eller den andra utan att människor blir elaka, arga och konfronterande. Mycket sorgligt.

     Doug

 4. 7

  Wow, jag läste just ditt svar till OpenMinded. Det var ganska lågt svar du gav honom och att ta bort hans kommentar var ännu värre. Jag läser inte din blogg längre.

  • 8

   Ledsen att höra det Trisha (på allvar). Jag ville inte att denna kommentartråd skulle förvandlas till en vänster eller höger bash partisan skit som resten av Internet förvandlades till.

   OpenMindedNuts smeknamn är 'OpenMinded' och 'Nut'. Jag gjorde inte smeknamnet, det gjorde han. Jag påminde honom helt enkelt om det. Hans personliga attack mot posten som "omogen" stred också mot kommentarpolicyn. Hans nästa attack var ännu mer motbjudande.

   Hälsningar,
   Doug

 5. 9
  • 10

   Doug
   Våra samtal har alltid bekräftat för mig att du är en oberoende, inte republikan eller demokrat. Tyvärr valde du att göra en humoristisk analogi om demokraterna. Du borde veta att de nu är det "känsliga" partiet och de visar det i sitt svar. Folk- har lite uppskattning för lekfull humor!

 6. 11

  Och jag skulle också hävda att bytet från Vista till XP skulle betraktas som en uppgradering ... bara mina 2 cent. 🙂

 7. 12

  Jag såg den kommentaren till OpenMindedNut. Jag tycker att det var ett bra inlägg. Douglass, det här är inte dags att skämta om politik. Människor här i USA och internationellt skadas ekonomiskt och tappar sina jobb, sina hem.

  Uppriktigt sagt hittade jag inte något fel i hans bedömning. Han hade några mycket giltiga poäng. Varför tog du bort den? Hans attack berodde troligen på din attack mot honom och kallade honom en nötter. Det var ett dåligt svar från dig.

  Ser han att han tänkte lite i sin kommentar och det inte var en liner, varför slog du ut honom? Tyvärr Douglass men jag håller inte med dig här. Att spela rollen som ett offer och kallar det ”avskyvärt” är ett tecken på att du försöker dölja dina egna åsikter.

  Som sådan, om läsare av din blogg känner att de inte kan uttrycka sig utan att du kallar dem namn, så finns det verkligen ingen anledning för många av oss att bidra här.

  • 13

   Hej Jeremy,

   Du gör mycket giltiga poäng. Jag menade inte på något sätt att censurera OpenMindedNut (muttern VAR i hans namn). Jag uppskattar respektfullt skämt här och hoppas att du håller fast vid.

   Tack,
   Doug

 8. 14

  Jag såg kommentarutbytet ... vad var så dåligt med att ta bort inlägget? Är du inte för känslig?

  Dess välkända bloggetikett att när du lägger ut något så här, att förvänta dig svar som kanske inte överensstämmer med dig. Men att ta bort det är väldigt dåligt och säger att du har något att dölja. Om du inte kan ta kritik (och uppriktigt sagt började du den), borde du inte skriva. Din censurering av dina läsare och din känslighet säger mycket om dig.

  Allt OpenMindedNut skrev om är ganska mycket faktum. Bushs godkännande är det lägsta i historien. Du kanske borde Google det. Det mesta av landet gillar inte killen och kan inte vänta på att han ska komma ut. Vi vill se förändring. Arbetslösheten ökar också till årtionden. Får du inte uppmärksamhet? Eller är du bara ute med ögonen med huvudet under en sten och hoppas på att saker ska förändras?

  Jag är republikan. Och jag gjorde ett stort misstag när jag röstade in för en andra period. Att inte ge Obama en chans och skriva av honom i ditt inlägg är UNAMERICAN. Kanske det var därför OpenMindedNut använde ordet "omogna"? Jag tror att du också tog fel konnotation från ordet "mutter". Dessa dagar är det höft att kalla någon nötter eftersom de är "in the know" / expert inom sitt område.

  För att rädda ansiktet bör du lägga upp den kommentaren igen och låta folk läsa den. Det är sant och ibland gör sanningen ont. Vi är alla amerikaner, kanske bör vi börja agera som det?

 9. 15

  Yikes! Inte en tid att skämta om politik? Stänger du av TV: n varje gång SNL sänder en av deras skits? Doug delade bara en åsikt om sin osäkerhet om valet imorgon. Jag har ingen aning om vad OpenMinded sa, men jag känner Doug ganska bra och kan inte föreställa mig att han någonsin censurerar någons kommentar på grund av meningsskiljaktigheter. Kommentarpolicyn publiceras och Doug verkställer den. Om du inte håller med Doug, sluta läsa. Gå någon annanstans, men hur är det annorlunda än vad du fördömer honom själv. Du bestämmer dig för att censurera din egen exponering för någon som inte håller med dig. Min åsikt är att alla har yttrandefrihet i detta land, det betyder inte att de har rätt att bli hörda eller att jag eller någon annan måste ge dem en plattform. Jag tror att Dougs inlägg skulle vara lättsinnigt. Människor måste slappna av och bli lite ljusare.

 10. 16

  Låt mig få rätt på det ... hittills är jag omogen, fet och behöver gå på en diet, dum, svag, en Bush-älskare, en Obama-hatare, UNAMERICAN, censurera människor, förolämpande, inte empatisk mot dem som Jag har tappat sina jobb, jag gör ett skämt av politik ... och jag är inställd i mitt liv och stabil.

  Allt för att jag undrar om Obama är den verkliga affären eller inte, eller om han bara blåser rök i min rumpa som alla andra politiker jag någonsin har röstat för eller emot.

  Wow, ni känner mig verkligen bra!

  • 17

   Ni läsare såg vad ni gjorde Douglass - censur. Inlägget var inte dåligt alls. Du gjorde det dåligt att det såg dåligt ut eftersom det inte var överens. Du är wayyyyyyyyy till känsliga!

   Det senaste inlägget är ganska patetiskt och läser som om du försöker avleda skuld från dig själv i skämt. Ledsen men det här är ganska halt!

   • 18

    Du har helt rätt! HERREGUD! Ta en titt på den här kommentarsidan - jag har definitivt CENSURERAT den för att sätta mig i ett mycket bättre ljus. Jag har definitivt tagit bort alla åsikter som jag inte håller med.

    Bra försök.

 11. 19

  Vänta - den svarta killen med stil och charm är Vista, och den skorpiga gamla veterinären är en Mac? Wow, det är den mest efterblivna analogin jag någonsin har hört.

 12. 22

  INNAN jag säger det här: Jag är inte en McCain-supporter eller en Obama-supporter.

  Obs: Kongressens godkännandevärderingar är sämre än Bushs godkännandevärdering just nu ... Vad hände för två år sedan när folk hoppade upp och ner om maktskiftet i kongressen? Och vad skulle ha hänt om John Kerry var president? Skulle demokrater till och med ha en chans i Vita huset?

  En man är inte ansvarig för världens nedåtgående lutning! Visst tog han några beslut som hade konsekvenser, men majoriteten av vad vårt land går igenom kan tydligt korreleras med det motbjudande maktmissbruket och inkräktandet på människor av den federala regeringen som helhet.

  Även om folk inte håller med om vad som sägs av båda parter sa man att OpenMindedNut bryter mot kommentarpolicyn. En bloggare har rätt att censurera vad som helst och vem som helst. När allt kommer omkring, vem äger webbplatsen?

  Pappa, jag är inte särskilt upphetsad över imorgon heller. Jag var alltid upphetsad som barn över tanken på att en dag skulle kunna rösta ... och eftersom det här är det första presidentvalet kan jag rösta i ... hela sikten är elak och nedslående. Som sagt i boken Attention Deficit Democracy ... det är tråkigt att bevittna att en massa får väljer sin nästa Sheppard in Chief ... oavsett om det är en röd eller en blå.

  • 23

   Du saknar poängen. OpenMindedNut bryter inte mot någon kommentarpolicy. För mig är han väl inom den. Douglass tolkade det totalt och valde att krossa det för att det inte överensstämde med hans politiska övertygelse. Det fanns inget i inlägget som inte var ogiltigt. OpenMindedNut sa ”omogen”, är det så illa? Douglas överdragen och är en känslig person. Men det är inte en anledning att radera inlägget, eller hur?

   De flesta människorna såg det ändå Douglass fortsätter att försvara sig som om han är offret. Det är väldigt patetiskt och sorgligt om du frågar mig.

 13. 25

  Växlingen från Vista till XP är en uppgradering, OUCH !! (Väl uttryckt.)

  Vidare till vår nästa president, Barack Obama. Jag var skeptisk till Obama fram till slutet av sommaren.

  Liksom många enormt framgångsrika entreprenörer verkar Barack Obama på papper inte vara någon som kan slå hemma. Även om han saknar erfarenhet ser han ut som att han kan vara en bra VD, lugn, till och med käld, logisk - med en vision. OCH mannen har visat att han kan avrätta.

  Gilla honom eller inte hade Obama en enorm, enorm plan och vision och genomförde den ganska nära perfekt över hela landet under två år. Det är ingen liten bedrift för en verkställande direktör.

  Obama har återuppfunnat kampanjen för politiskt ämbete i USA. Som ett varumärke har han resonerat och fått dragkraft med väljare som ingenting som jag har sett under min livstid. Obamas förmåga att samla in stora summor pengar från enskilda, små bidragsgivare online är häpnadsväckande. Det är äkthet och ingen gimmick.

  Obama gick från okänt för 2 år sedan till den enda supermakten i USA: s politik. Om han var en entreprenör skulle VC-företag tigga om att få sitt schema och de flesta av oss skulle förvänta sig hans börsintroduktion.

  Obama har också varit en trevlig kille på vägen. Det har tjänat honom väl.

  Om han styr från mitten tror jag att han kommer att bli en framgångsrik president.

  • 26

   Hej Michael,

   Jag respekterar absolut vad Obama-kampanjen har gjort och har pratat om det med viss "vördnad" för hans kampanjs användning av Internet och marknadsföringsförmåga. Jag håller med - som han eller inte - han har förändrat hur politiken drivs i detta land.

   Min enda poäng på detta var att kasta lite levity (kanske ett dåligt beslut) på det faktum att vi verkligen inte vet vad han kommer att göra. Han har gjort många bra löften, men i vart och ett av de fem val jag har röstat på har jag aldrig sett en president göra vad han lovade.

   Tack!
   Doug

 14. 27
 15. 28

  Hej Doug,

  Ledsen att du får allt detta flack. Såvitt jag tycker om älskar jag att läsa din blogg och hänga med dig på Bean Cup.

  Jag kommer ihåg att jag en gång hade fått en kommentar borttagen från CNET-forumen och jag var ganska arg på den eftersom jag trodde att jag hade kommenterat. Men i slutet av dagen är det bara en kommentar på en webbplats.

  Fortsätt göra vad du gör. Och om någon inte gillar det; de kan ta en lång promenad från en kort pir.

 16. 30

  Mitt ord talar om att människor reagerar över. Doug jag tycker om din blogg och tyckte att din Vista-analogi var väldigt kvick. Det är din rätt att censurera kommentarer och om Trish inte gillar det föreslår jag att hon gör vad hon hotade att göra och slutar läsa. Av någon anledning kan hon inte sluta komma tillbaka ...

  Jag har en åsikt som jag skulle vilja dela men ...

  Jag är Obama-supporter men publicerade fortfarande din blogg på min Facebook-profil helt enkelt för att det inte bara är humoristiskt, men ingen kan förneka att det finns en risk att Obama inte kommer att leva upp till hype om han går in i Vita huset. Jag kan berätta för er alla att jag är en av de bästa basketbollsspelarna i världen. Jag kunde berätta om och om igen men hur skulle du någonsin veta om du inte såg mig gå ut på en NBA-bana och faktiskt spela.

  Inte ens Obama själv kan veta 100% om han är redo eftersom han aldrig har gjort det tidigare och faktiskt har han så lite erfarenhet att det är en stor risk. Betyder det att vi inte ska stödja honom? Nej det gör det inte, utan tvekan tror jag att han kommer att bli en fantastisk president men om du bad mig att satsa mitt hus på det är det en annan fråga.

  Därför har vi i all västerländsk demokrati en åtskillnad mellan stat och partipolitik, det gör det väldigt svårt för någon enskild person. Jag hoppas av hela mitt hjärta att Obama verkligen lever upp till sin egen retorik men en sak är säker i mitt sinne, han kommer att göra en jävla syn bättre jobb än Bush eller McCain. Jag har kommit till denna slutsats inte för att jag är glad över "förändring" utan för att jag efter att ha analyserat varje politik tror att Obama är mer benägna att få en positiv socioekonomisk effekt

  Det är min åsikt!! Vänligen rikta all hatemail till min personliga e-post ILoveFreedomOfSpeech@hotmail.com

  • 31

   Tack, Shane. Jag är glad att en Obama-supporter kände igen inlägget för avsikten att det skrevs. Jag försökte inte på något sätt skämma bort det arbete han utfört.

  • 32

   Jag tycker att detta är den mest förnuftiga och genomtänkta kommentaren som jag har läst angående hela tvivel om Obama? debatt. sanningen är att ingen vet vad han kommer att göra på vardera sidan. det återstår att se? .. vilket, tror jag, var Dougs poäng. Den som läser den här bloggen under en längre tid kan se att Doug har en torr humor. Vad det här är rätt tid att skämta om någonting? Om du inte kan skratta om livet och tuffa tider, så tycker jag synd om dig. Skratt gör allt bättre. Skratt ÄR verkligen det bästa läkemedlet. Bara b / c vi skrattar åt något, menar att du tar det lätt. Jag vet att detta stämmer med min vän Doug, även om jag politiskt sett inte håller med honom. 🙂

 17. 33

  När du är kritisk mot andra (att jämföra Obama med VISTA är bara ett dåligt skämt som också kan tillämpas på McCain) bör du vara medveten om att andra kan vara kritiska mot dig.
  Om du inte tål det, kritisera inte!
  Censur är en dålig sak !!!
  O.

 18. 34

  Tack för inlägget. Jag tyckte det var underhållande. Tyvärr, några av dina läsare är idioter. Jag kommer nu att RSS denna webbplats, för att hjälpa till att kompensera förlusten.

 19. 35

  Som svar på ditt inlägg:

  Den stora skillnaden är att väljarna inte ombeds att riskera alla sina befintliga data och applikationer, att spendera pengar på en uppgradering eller att lära sig ett nytt operativsystem. I själva verket lovas de en skatterabatt om de bara kommer att vända en viss switch. Microsoft (eller någon teknikleverantör) borde ha det så bra.

  Som svar på kommentarer om OpenMindedNut:

  Jag såg aldrig hans inlägg och har ingen kommentar förutom att säga att på min blogg bestämmer jag vilka inlägg som är kvar och vilka inlägg som inte gör det. Jag äger det, precis som du äger ditt. Kör som du vill. Jag läser det eller inte som jag tycker passar, precis som dina andra läsare.

  Som svar på att det inte nu är dags för vad som helst:

  Jag är amerikan. Jag låter inte andra berätta för mig när det är rätt tid att utöva min yttrandefrihet.

  Fortsätt det goda arbetet, Douglas.

 20. 36

  Doug
  Jag skrattade åt det här ... Jag insåg det för vad det var.
  Även om jag blev förolämpad av detta, var det mer på grund av vad du sa om Vista !! Jag kan ta politiska skämt, men teknikskämt? kom igen! 😉

 21. 37

  Jag har läst din blogg under de senaste två åren och ärligt talat är jag förskräckt över vad du skrev. Att censurera en medläsare bara för att han kallade ditt inlägg omoget är löjligt.

  Vad förväntade du dig av ditt inlägg? Det här är inte någon parodi mellan Mac och PC. Det är ett försök att försöka vara cool och rolig. FELTID FÖR ATT GÖRA DET GLAS.

  Detta är en mycket svår tid i vårt lands historia. Tre biljoner dollar lämnade aktiemarknaderna de senaste tre månaderna. Arbetslösheten är högst 3 år. Människor förlorar sina jobb, sina hem, sina ägodelar. Banker och finansinstitut går i konkurs. Och du sitter här och försöker göra ett skämt av det här? Följ sedan upp det med opatriotisk tvivel?

  SOM VP för ett stort reklamföretag skulle jag aldrig anställa dig!

 22. 38

  Pappa,

  Jag skrev ett inlägg den http://www.billkarr.com . Jag skulle vilja att du läser den och om du gillar det skulle det vara kul om du berättade för människor som läste din webbplats om det.

  Det är snällt ... men vad som helst! Jag kommer över det! Jag är fortfarande glad!

 23. 39
 24. 40

  Har inte varit på den här bloggen på ett tag. Vad i helvete hände!? Jag har aldrig sett så mycket ilska och frustration! Människor, lugna ner f !!

 25. 41

  Detta är mitt första besök på Dougs blogg. Jag kom faktiskt hit för att få hjälp på min nya fotografiblogg. Som jag kan se är det kanske inte möjligt just nu. Så, sa jag till mig själv, varför inte ringa in med flödet. Låt mig först säga också att jag inte följer något parti. Jag stöder inte någon politisk kandidat. Jag älskade Dougs hänvisning till senator Obama och Vista. De kommande fyra åren kommer tydligt att stödja denna referens. Personligen tror jag att min nästa president förmodligen har den största plattan av någon president sedan det stora världskriget, l och ll.

  Jag läste många av inläggen och jag måste nämna ett, inte att kritisera, men det tog upp ett gammalt ordspråk som jag älskar. Tanya, VD för ett STOR reklamföretag, sa att hon inte skulle anställa Doug. Detta uttalande förde fram frasen ALLTID BÄSTA NÅGONSIN ——— ”JAG HITTA JESUS” Svar, jag visste inte att han var förlorad!

  Tack Tanya, jag visste inte att Doug ansökte om anställning.

  Avslutningsvis, LÄS upp människor. Livet kan förändras en krona i dag eftersom den nuvarande ekonomiska situationen bör stödja. Livet är kort så njut av det.

  jim

 26. 42

  Hej Doug, det är med kärlek och hopp att jag inbjuder dig att anamma vårt nya ledarskap, Barack har lovat att också vara din president. Du är ändå lyhörd och förstår att GW Bush spenderade mer och gjorde mindre än någon demokrat.
  Marknadsföringsbudgeten för Obama representerade ett tidigt varningstecken för det stöd han har och de 64 miljoner rösterna, tror jag är de mest någonsin givna en president. Jag har bestämt mig för att vara mer öppensinnad eftersom så många republikaner och konservativa röstade på Barack. År 2012 kanske du också.

  • 43

   Hej JD!

   Jag har en uppföljning, efter valet post om Obama som väljs det säger just det. Han har mitt stöd och jag är också mycket stolt över att detta land har tagit ett sådant steg i rätt riktning.

   Läs uppföljningsinlägget. Med mycket respekt och kärlek,
   Doug

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.