Bli ett val av varumärke

Depositphotos 19735551 s

I ett nyligen inlägg, Seth Godin ställde en viktig fråga som jag tror att alla företagare måste svara på: Varför du? Varför nu?

Låter möta i de flesta produktkategorier, men säkert i internettjänster har vi val. När det gäller e-postleverantörer, webbhotell och programvara för kundhanteringshantering bör den smarta företagsägaren fråga en potentiell resurs: Med så många val, varför ska jag välja dig?

När jag startade mitt företag tyckte jag mot det lägsta priset, det gör de flesta företagare. Men efter några interaktioner med lågkostnadsleverantörer, vanligtvis när något gick fel, fick jag veta att min tid hade värde. Så nu, när jag utvärderar verktyg och resurser online, har jag flera kriterier som är viktigare än priset.

  1. Fyller produkten my krav. Även om det finns ett antal CRM-verktyg tillgängliga idag använder jag det Adress två, eftersom det designades av någon som drev ett företag som mitt. Rubrikerna, fälten, organisationen av instrumentpanelen och är vettigt för mig.
  2. Kan jag ta reda på hur det fungerar utan att läsa en lång instruktionsbit eller låta någon gå igenom den. Jag har inte tid för långa demonstrationer mitt på dagen. Och även om jag kan läsa (ganska bra faktiskt) vill jag inte ta mig tid att vada igenom instruktionerna. Programvara som en tjänst bör vara självbetjäning. Användargränssnittet ska vara intuitivt. Jag kommer att vara villig att investera tid för avancerade funktioner, men ge mig grunderna. Mitt favoritexempel på enkelt användargränssnitt:  Ständig kontakt. (Jag handlar om det lokala och jag hatar det faktum att jag inte kan stödja några av Indianapolis-baserade e-postföretag, men jag har inte hittat något så lätt att använda)
  3. People Powered teknisk support. När jag funderar på att registrera mig för ett onlineverktyg är en av de första sakerna jag gör innan jag ger dem mitt kreditkort att ringa deras supportlinje. Jag vill veta hur många sekvenser på 2,3,2,1,1,1,1,1 # jag måste slå igenom innan jag får en levande person. Och när jag gör det, arbetar de med ett manus, med en specifik uppsättning frågor, eller kan de lyssna på mina? Ring upp online formbyggare'sFormstack teknisk support eller Provim och du får se vad jag menar. Verkliga människor, med förmågan att förstå dina frågor. Medan GoDaddy har blivit bättre är väntetiden fortfarande för lång, och mängden information du behöver ha bara för att få en fråga besvarad är ofta orimlig.

Dessa är mina “Varför du, varför nu”Kriterier. Jag kanske inte är din målkund. Om jag inte är det kan du ignorera mina åsikter. Men antag inte att du känner till beslutskriterierna för dina kunder. Ta dig tid att fråga dina kunder varför de valde dig och förbättra din leverans på dessa aspekter och priset blir nästan irrelevant.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.