Beyond Affiliates - Building Channel Sales

Depositphotos 43036689 s

Som företagsägare kan jag inte berätta för dig hur ofta jag kontaktas med möjligheten att tjäna extra pengar eller två på medlemsintäkter. Om jag bara använder mitt slag för att hocka deras varor, betalar de mig pengar. Och trots allt, så länge någon betalar mig pengar är jag motiverad att göra det ... eller hur? Fel.

Om du är fan att bygga en affiliate-baserad försäljningsmodell, spara dig lite tid och gå till där medlemsförbunden är.  Clickbank, Commission Junction, Eller liknande. Och jag knackar inte på den modellen. Det fungerar. Det är lönsamt. Och det finns individer som är skickliga och intresserade av den typen av möjligheter. Det händer precis så att de inte alltid är lika med framgångsrika företagare med egna vinstdrivande företag.

Av olika anledningar, ofta med att göra med varumärkesimage, kanske inte affiliate-försäljning är vad du letar efter. Även om det kan få resultat kan det komma ett rykte. Om du inte vill se din produkt hockad på hundratals olika squeeze-sidor med hypad långkopia, tryckt ut i twitterströmmar fyllda med affiliate-länkar eller skräppost till miljontals människor - allt med ditt namn på det - kanske du överväga ett annat tillvägagångssätt.

Utmaningen är då hur man får "ansedda" företag (och jag använder den termen tveksamt, eftersom jag inte menar att antyda att medlemsförbund är kategoriskt dåliga) för att representera din produkt på ett mer konservativt sätt? Svaret: hitta vad som motiverar dem.

As Douglas Karr påpekade i ett nyligen inlägg, med hänvisning till en av mina favoritviralvideor, är pengar inte alltid svaret. Det är faktiskt sällan. Det är faktiskt själva utbudet av pengar, och inget mer, som faktiskt avskräcker mig från att överväga affiliate-erbjudanden. I själva verket förolämpar det mitt eget värde, min känsla av vem jag är och vad jag gör, genom att anta att jag kan distraheras från mina redan alltförödande affärsföretag med den enkla lockelsen av pengar.

Så hur bygger man det jag kallar ”Channel Sales” - en indirekt distributionsmodell som är mer komplex (ja, mer sofistikerade) än affiliate? Hur kan du veta vad som faktiskt kommer att motivera en företagsägare du vill samarbeta med? Enkelt: det är deras affär.

Entreprenörer sliter oändligt med sina företag. De har drömmar i åtanke - några monetära, andra altruistiska och andra helt enkelt roliga och givande. Om du vill utnyttja den passionen och använda den för din försäljningstillväxt måste du anpassa de två. Ta reda på hur anslutning till din kanal inte bara kommer att lägga till några få provisioner till deras bottenlinje, utan kommer faktiskt att hjälpa dem att driva sina affärer till vad de mest önskar.

Du kan se den här huvudmannen som används i många av de framgångsrika kanalsäljmodellerna idag. Annonsbyrån är till exempel en modell där förläggare försöker fylla i infogningar, men de inser att byråns passion är för den kreativa lösningen. Smarta förlag hittar sätt att öka detta mål. Mitt första jobb var att sälja programvara för en lokal Autodesk VAR. Jag blev förvirrad över varför Autodesk debiterade dubbelt så mycket som standardavgiften för tjänster, tills jag insåg att de ville uppmuntra kunderna på vilket sätt som helst att engagera den lokala VAR för tjänster. Även min egen Partnerleverantör programmet bygger på vad jag har lärt mig av dessa proffs och andra.

Att bygga en försäljningskanal är inte lätt och det är mycket sällan en snabb process. Om du vill snabbt och enkelt, få medlemsförbunden på din sida. Om du har mer i åtanke än pengar, så inser vi det också.

3 Kommentarer

 1. 1

  Bra inlägg, Nick! Och välkommen till bloggen Marketing Technology. Jag tror att ett stort misstag som många företag gör är att inte tjäna pengar på de fantastiska nätverk av leverantörer och relationer de redan har. Att bygga försäljningsförhållanden som belönas med just de människor du köper från såväl som kunderna du arbetar med kan vara mycket mer fruktbart än att bara slänga upp ett affiliate-program där individen inte har någon hud i spelet.

 2. 2

  Hej nick

  Bra inlägg! På vårt företag, Channel Services Group (CSG), har vi rekryterat tusentals kanalpartners för stora teknikföretag. För att skapa och utveckla en framgångsrik, stark, dedikerad kanal har vårt företag funnit att de rekryterar ”rätt partners”, vilket möjliggör partners framgång och bibehållande av engagemang ökar partnerprestanda och kanalbeteende.

  När de rekryterar måste leverantörer se till att de spenderar sin tid klokt genom att rekrytera ”rätt partner”. Vi har sett flera företag besluta om ett mål att lägga till partners i ett år, förvärva målet och befinner sig ett år senare med lite intäkter från nyligen tillagda partners. Leverantörer måste se till att de är rekryteringspartners som har ditt företag och bästa intresse på spel och vill anmäla sig till långsiktiga förmåner med företaget.

  Dessutom måste leverantörer möjliggöra partners framgång genom att validera orsaken till partners som tillhör programmet. Detta inkluderar högpresterande kommunikation med partners för att utbilda, engagera och vägleda partners i go-to-market-kampanjer, säljar sponsrade evenemang, medvetenhetskampanjer och påskynda deras försäljningscykel. Vi skrev nyligen en fallstudie med en ROI på 14X som ett resultat av att bygga ett kanalprogram. Du kan läsa den här http://www.csgchannels.com/CaseStudies/case-studies.html.

  Slutligen har vårt företag funnit att kvarhållande är oerhört viktigt för att bygga och underhålla en kanal. Detta inkluderar att vårda relationen med dem och samtidigt hantera deras framgång. Partners bör belönas med incitament för att förstärka företagets mål.
  Som du påpekade är det inte lätt att bygga en försäljningskanal och det är sällan en snabb process, men det kan vara givande och fördelaktigt när det görs korrekt.

  -Joby
  http://www.twitter.com/CSG_Channels

 3. 3

  Bra poäng. Rätt partner är inte bara mer produktiva, de är mindre smärtsamma. Jag kan inte förklara det, men jag har upptäckt att när någon passar modellen bra är de mindre smärtsamma. Den som vi försökte pressa in i fel form slutade med att suga mycket tid.

  Dessutom talar vi om high-touch-program ... Jag har sagt det så här: i min verksamhet har jag 17 kunder som jag behöver betjäna. Det är ingen slump att jag har 17 partnerleverantörer. Det är inte så att jag inte behöver betjäna alla 1500 användare, det är bara att om jag betjänar kanalen kommer resten att ta hand om sig själv.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.