Bing It On!

Skärmdump 2016 04 16 på 10.20.28 PM

Microsoft tar Google på huvudet med ett ord som har varit synonymt med sökning och Google = relevans. Här är första reklam som Microsoft kör.

Jag hoppas verkligen att Microsoft aggressivt kan utmana Google med bing. De senaste dagarna har jag använt den som min standardsökmotor och jag får relevanta resultat - det är namnet på spelet.

När vi tittar på marknadsföringsindustrin för sökmotorer har Google gjort ett utmärkt jobb med att definiera vad sökning är, men ändrat vårt beteende och acceptans på lång sikt. Vi koncentrerar oss alla nu på sökordskombinationer - och vi försöker igen när vi inte får något resultat. På baksidan försöker sökmotoroptimeringsföretag att spela systemet med bakåtlänkningskampanjer snarare än att deras företag helt enkelt skriver övertygande innehåll. Återlänkning förvränger relevansen i Google och gör det omöjligt för några av de bästa resultaten att få den bästa placeringen.

Å ena sidan förstår jag att ord som människor använder för att söka är inte samma som orden som företag bör använda för att hittas; sökning bör dock gradvis anpassas och lösa dessa problem. Om jag letar efter bra tandläkare, varför placeras jag inte på en resultatsida med tandläkare runt omkring mig som har positiva recensioner från vissa källor till rankning # 1?

Istället hittar jag bara kataloger och nationella tandläkare rankade eftersom de använde sökorden i sidtitlar, innehåll och bakåtlänkar. Det är inte ett relevant svar. (Bing spikar inte det heller). Hur svårt skulle det vara att bara tillämpa a geografisk-IP-databas på och kombinera sökresultaten med några lokala, också?

Det är dags att sökningen blir smartare, och jag hoppas att konkurrensen mellan bing och Google förbättrar den övergripande sökupplevelsen på Internet.

En kommentar

  1. 1

    Tack för uppskattningarna om BING, jag hade inte varit medveten om det förrän nu. Jag har skickat in några webbplatser och undrar om det kommer att ge mig ytterligare trafik. (Jag har Google-analys på webbplatserna, jag vet inte om det kommer att berätta för mig om någon trafik kommer från BING.)
    Jag delar kommentaren om konkurrens som kanske hjälper till att förbättra sökningens intelligens, som verkar ligga långt efter vad som är tekniskt möjligt.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.