BlackBox: Riskhantering för ESP: s som bekämpar spammare

blackbox

Svart låda beskriver sig själv som en konsoliderad, kontinuerligt uppdaterad databas över nästan alla e-postadresser som aktivt köps och säljs på den öppna marknaden. Den används uteslutande av E-posttjänstleverantörer (ESP), för att i förväg bestämma om en avsändares lista är behörighetsbaserad, skräppost eller direkt giftig.

Många av problemen som e-postleverantörer stöter på är fly-by-night-spammare som köper en stor lista, importerar den till sin plattform och sedan skickar till den med vetskap om att de inte hade något tillstånd. De vet att sändning till listan kommer att generera massor av klagomål och förmodligen få dem att sparkas ut från e -postplattformen - men de är där bara för att få ut det första e -postmeddelandet. Skräpposta en lista handlar inte om att skapa en relation!

Problemet med detta är att e -postleverantörer har ett rykte hos internetleverantörerna. Om internetleverantörerna ser en stor klagomålsandel som kommer från en av e -postservrarna, gör de det blockera alla e-postmeddelanden kommer från den servern! Det betyder att varje klient som skickar e-post från den servern påverkas ... det kan vara du!

Använda en tjänst som Svart låda intelligent är jag övertygad om att en avsändare kan förutsäga riskerna med att en ny klient kommer ombord. ESP måste dock vara försiktiga. Jag hade en ESP en gång berätta att min lista var över en tröskel och jag var tvungen att argumentera med dem. Även om jag inte hade köpt en lista, fanns det tillräckligt många e -postadresser på min lista som matchade en av dessa databaser som jag flaggades som en skräppost - trots att jag hade tillstånd och hade skickat i flera år. De slutade så småningom, jag skickade till min lista och min klagomål var 0%.

Kom ihåg att det här inte är en databas med e -postadresser som inte kan levereras, och det är inte heller en lista med e -postadresser som uttryckligen inte har behörighet. Det är vanligtvis e -postadresser köpte och sålde via e -postlistatjänster. Jag är ganska säker på att min e -postadress finns i Blackbox ... men jag prenumererar faktiskt på hundratals nyhetsbrev.

Detta är en värdefull tjänst för alla ESP som har problem med spammare som förstör deras rykte!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.