Den viktigaste funktionen i din företagsblogg

dörrknackare

DörrknackareIkväll hade jag en fantastisk tid på Confluence, ett Indianapolis nätverksevenemang, där vi återförenade ett team för att tala om Do's and Don'ts of Corporate Blogging. Jag fick sällskap av branschmedarbetare Rhoda Israelov, Rodger Johnson, Kyle Lacy och Kevin Hood.

Det fanns mindre skillnader i överenskommelse om kommando och kontroll av en företagsblogg, men jag tror att vi alla överväldigande var överens om att blogga, som ett medium, blir en strategi som är lika viktig (och kanske mer lönsam) än e-post på kontoret. Det är mina ord - inte panelens.

Host Erik Deckers avslutade konversationen med en fråga:

Vad är det enda råd som alla bör komma ihåg när de startar sin företagsblogg?

När jag stängde panelen överensstämde jag med de andra att allt börjar med bra sökordsforskning, fantastiskt innehåll, att skriva om dina kunder och vara ärlig och transparent. Alla svar var förstklassiga, så jag tog tillfället i akt och avslutade med att bara påminna alla om att det måste finnas en synlig, enkel väg till engagemang på bloggen.

Jag kan inte berätta hur många gånger jag besöker en blogg och är intresserad av att träffa bloggaren bakom den eller till och med köpa produkten eller tjänsten, men det finns inget uppenbart på sidan som pekar mig i rätt riktning. Varje företagsblogg bör ha ett namn, ett kontaktformulär, ett telefonnummer, en adress - samt några väldesignade handlingssamtal som ger möjlighet att registrera sig och komma i kontakt med företaget.

Det finns till och med några obekräftad diskussioner på webben som Google till och med hämtar på webbplatser som listar sin postadress på sin webbplats. Med Googles inriktning mer och mer är det vettigt att en webbplats med en giltig gatuadress kan lita på över en utan.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.