Bloggar & Blossoms: Seed, Weed, Pollinate and Grow

SeedRedigerad: 9/1/2006
En av gruppledarna på jobbet pratade med mig om en bok som han läste och som i grunden gav bevis på att väldigt få idéer faktiskt är. I går kväll skrev jag ett inlägg kl Jag väljer Indy! att låta folk veta vad mina planer var för webbplatsen. Eftersom publiken inte var tekniker ville jag lägga budskapet i en metafor som skulle ge en tydlig bild. Eftersom Indiana är känt för sitt jordbruk valde jag Frö, ogräs, pollinerar och växer.

Idén kom till mig när jag tittade på en Web 2.0-plats på en annan webbplats. Jag ber om ursäkt för att jag inte kommer ihåg vilken chef som sa det, men han nämnde "seed & weed" för att bygga nya företag på nätet. Jag tog det ett steg längre när jag talade om hur jag skulle växa Jag väljer Indy!

Bloggar och blomningar: Trädgårdsmästare har använt dessa tekniker i hundratals år. Vi är helt enkelt den nya rasen.

Du kan läsa min inträde över på den webbplatsen, men det är tillämpligt på alla bloggar:

  • Utsäde: Du måste tillhandahålla användbart innehåll till dina läsare. Detta planterar frön för dem som återvänder, liksom nya läsare som hittar dig.
  • Ogräs: Du måste finjustera både din röst och din design. Utanför de engångsinläggen om humor, en Colbert-video eller din familjesemester ... behöver du förse dina läsare med information som de har förväntat sig av dig.
  • Pollinera: Din röst måste bära bortom din blogg. Bloggare håller koll på sin bransch, på andra bloggar, på nyheter ... och de agerar på det. Lägga till kommentarer och uttrycka dina åsikter om andra inlägg med trackbacks pollinerar nätet med ditt utsäde. Var också uppmärksam på de som kastar frön på ditt sätt ... det är viktigt att du erkänner dem. Blogga är kommunikation = tvåvägs.
  • Växa: Din gröda (läsekrets) kommer att växa när du fortsätter att gro, gräsa och pollinera. Tillväxt är också en del av ditt ansvar. Utöka din expertis och växa ditt nätverk. Håll koll på din bloggs tillväxt med bra analytiska verktyg så att du ser till att du går i rätt riktning.

Där har du det! Bloggar & Blossoms. Metoderna som används av trädgårdsmästare i hundratals år skiljer sig inte från metoderna du behöver för att bygga en framgångsrik blogg. Vi är helt enkelt den nya rasen trädgårdsmästare. Vår gröda är läsekrets, vårt gödselmedel är information, våra frön är inlägg, vår gård är vår blogg, vårt ogräs är konkurrens, dåligt fokus och dålig design och våra pollineringstekniker är kommentarer, trackbacks, sökmotoroptimering och sociala nätverksoptimeringar.

Följ de enkla reglerna för jordbruk så kommer din blogg att blomstra!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.