Håll käften och njut av de stora inläggen ?!

shhh

Detta är mer en fråga för diskussion snarare än en kommentar. Min erfarenhet av att blogga är att konsekvens är allt. Om dina läsare förväntar sig att ha nytt innehåll dagligen kommer de att återvända till din webbplats dagligen för att få det innehållet. En bra fråga är:

Hur många gånger kommer en besökare tillbaka till din webbplats för att söka efter nytt innehåll innan de stoppa återvändande?

Jag har testat nyligen. Det är inte ett mycket vetenskapligt synsätt som jag har tagit, men när jag skrev en blogginlägg på Starbucks som fick mycket uppmärksamhet (A), bestämde jag mig för att låt det åka för att se vad som skulle hända.

En intressant anteckning är att inlägget var populärt i cirka 72 timmar (B) efter att det skrevs. Det verkade ta en dag för folk att smälta innehållet och sedan ytterligare en dag att svara och skriva om det på sina bloggar. Detta gav i sin tur trafik till min webbplats under en andra dag. Vid den tredje dagen (C) hade uppmärksamheten försvunnit och bloggen återgick till sina normala nivåer av dagliga besökare (exklusive de 2,000 RSS-prenumeranterna).

klickig analys

Det faktum att bloggen återgick till normala nivåer (tills den Inställd i miniräknaren debut) betecknar för mig att digg or Snubblat trafik, även om det är uppmuntrande, är inte nödvändigtvis den trafik jag är ute efter. Det här är de sanna surfarna - att hitta intressant innehåll där ute men inte återvända för mer. Jag är ute efter folket som återvänder - folket som prenumererar på mitt flöde, besöker regelbundet och deltar i diskussionerna jag har lagt här.

I en typisk mediesituation skulle jag ha låtit susen fortsätta innan jag stör det med ett nytt inlägg och ett nytt ämne. Jag skulle ha fortsatt att försöka "rida vågen", kanske till och med fortsätta konversationen i ytterligare två eller tre inlägg. Även om det kan ha hjälpt till att upprätthålla antalet (B) temporär besökare som hittade mig 48 till 72 timmar efter inlägget, bestämde jag mig för att jag skulle fortsätta skriva varje dag - för min kärna läsare (C) som fortsätter att återvända till min blogg.

Det är lättare att behålla läsare än att skaffa nya. Att hoppa på diggwagon är som att flytta från ett maraton till en sprint. Maraton bygger kärnläsare, rör sig konsekvent och medvetet, som uppfyller förväntningarna hos dina kärnabonnenter. Sprinten är en ansträngande pandering för att få andra att rösta på dig, skriva länkbetet innehåll och helt enkelt försöka stapla på en ny kulle tillfälliga läsare dagligen. Du kan göra det, men jag är inte säker på om du kommer att kunna avsluta loppet eller inte.

3 Kommentarer

 1. 1

  Hej Douglas,

  Jag tror att du har slagit spik på huvudet med det här. Det kan vara lämpligt för stora medier eller organisationer att sitta på framgång innan de går vidare till nästa steg, men för enskilda bloggar är det mycket mer meningsfullt att hålla fast vid att släppa ut frekventa och meningsfulla inlägg för att adressera den vanliga publiken. Naturligtvis är enstaka blixtar i panngrävare eller stumblers ett bra sätt att konvertera dem till stamgäster.

  Jag har haft några riktigt populära inlägg på min blogg, men uppmärksamheten skulle alltid dö ner till vanlig nivå efter en vecka eller så till den vanliga besöksnivån + konverterar.

  Jag antar att det är viktigt att skriva innehåll som syftar till digg / läckra / snubblar varannan vecka för att få nya människor att upptäcka din webbplats. Så det är en maraton varje dag, men sprint på helgerna 🙂

 2. 2
 3. 3

  Jag har lagt märke till exakt samma mönster i en 48 till 72 timmars cykel och har försökt maximera den med en hybridteknik för att återvända till det populära inlägget men ändå mata meningsfulla inlägg i kön för stamgästerna. Förhoppningen är att upprepningen av den nya attraktionen kommer att hålla de nybörjare tillräckligt länge för att känna igen kvaliteten på det vanliga priset. Min läsekrets är liten, men sedan jag antog den här tekniken har jag ökat min genomsnittliga läsekrets (ett tiodagars rullande genomsnitt) cirka 25% under de senaste fyra månaderna.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.