Blog-Tipping: Alpesh Nakars Blogosphere

Depositphotos 8149018 s

De senaste veckorna har varit brutala. Jag har startat ett projekt Wiki för att hänga med i de projekt jag håller på med, jag har anställt en ung utvecklare för att hjälpa mig, jag har sagt upp mig från min arbetsgivare och accepterat en ny tjänst med en lokal startup.

Jag vill inte bränna några broar med min tidigare arbetsgivare (som jag älskade att arbeta med och för) så jag har fastnat i samtal med anställda, ledare och ett par speciella kunder för att försäkra dem om att de är i stora händer.

Det som har lidit under den perioden är naturligtvis min Blog-Tippning program. Ni har väntat tålmodigt på att jag ska komma tillbaka på rätt spår och jag uppskattar verkligen det. Alpesh Nakars blogosfär är nästa på listan. Alpesh har länge varit anhängare av min webbplats så jag ser fram emot att hjälpa till hur jag än kan. Alpesh är också en Microsoft Sharepoint guru ... så om du har Sharepoint, var noga med att lägga till honom i din läslista.

Alpesh, här är dina bloggtips:

 1. Jag gillar hur du har ställt in din webbplats på en underdomän alpesh.nakars.com. En sak du glömde är dock att se till att all trafik som går till nakars.com vidarebefordras. Jag skulle ställa in en omdirigering i din .htaccess -fil, jag tror att detta kommer att fungera:
  RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ nakars.com $ [NC] RewriteRule ^ (. *) $ Http://alpesh.nakars.com/$1 [L, R = 301]
  

  Jag tror att du till och med kan ändra det lite mer för att gå till din bloggunderkatalog, men jag är ingen .htaccess -expert så du kan behöva gräva lite!

 2. Eftersom ditt bröd och smör är Sharepoint, tror jag att jag skulle koncentrera mig på att äga det utrymmet. Det första sökordet i dina metataggar är "Google SharePoint Microsoft Domain WebHosting Free" ... tveksamt om någon skulle leta efter den frasen. Jag tror att jag ärligt skulle förlora "gratis" och sedan göra mina första fraser "Microsoft Sharepoint, Sharepoint, Sharepoint Services, Sharepoint hjälp, Sharepoint tutorials, Sharepoint konsult, Sharepoint blogg" ... du förstår poängen!
 3. Din webbplats saknar också en metabeskrivningstagg. Jag skulle ta mig tid att skriva en bra beskrivning, En blogg om SharePoint av en erfaren och passionerad Microsoft Operations Manager 2005-administratör. Alpesh övervakar 160 servrar med över 1300 Sharepoint-webbplatser över hela staten Queensland. Jag skulle också lägga till detta till den dolda> h1> -taggen i din rubrik. Den nuvarande frasen, "IT handlar om teknik!" kommer inte att hjälpa din SEO.
 4. Jag är nyfiken på om du verkligen ser någon som använder ditt kategoriträd. När jag granskar mina träffar på min sida är det väldigt få (om några) som registrerar sig i listan över kategorier jag har på min blogg. Du tar stor plats med en mycket stor kategorilista. Jag råder dig inte att bli av med det, men att förenkla det kan vara en bra plan (såvida du naturligtvis inte får många att klicka igenom). Upprepningen av Microsoft i kategorierna kan också hjälpa till med din SEO.
 5. Du har nu möjlighet Copyblogger temat du använder är en av mina favoriter ... det vita utrymmet, tydligheten och layouten är fantastiska. En sak som jag märkte med din är dock att orden från sidofältet inte skiljer sig för mycket från textinnehållets text i storlek. Jag skulle rekommendera att förstora din text i dina inlägg, kanske något i stil med:
  #innehåll { 
  float: left;
  teckenstorlek: 110%;
  stoppning: 0 6em 0 0;
  bredd: 40em;
  }

  Jag har inte testat den förändringen på alla webbläsare, men du kan ge det ett skott.

 6. Du har populära Sharepoint-inlägg till vänster och Sharepoint-resurser till höger ... du kanske vill gruppera alla dina Sharepoint-avsnitt för att göra det lättare för dina läsare att skanna igenom. Kanske först dina populära inlägg, sedan resurser, sedan dina kategorier på höger sidofält. Prova resten till vänster. Att organisera dina länkar så här är en förbättring av navigering och användbarhet.
 7. Dina relaterade inlägg efter varje inlägg hjälper din SEO men hjälper förmodligen inte till att hålla dina besökare kvar. Först trodde jag att det bara var en annons och jag skumrade över den. Jag läste din kommentar under inlägget och tänkte att de var relaterade inlägg. Jag skulle ge denna del en makeover: Först tappa den> starka> lindningen runt din kommentar - den tar bort från det faktiska inlägget. Prova ett ljusare grått och mindre teckensnitt så att det inte överväger den andra informationen. Lägg den relaterade läsningen i en> h2> -tagg så att den sticker ut mer. Vik in innehållet där i en ny div, kanske & div class = "related"> och ställ sedan in teckensnittsstorleken för de större länkarna i stilarket. Du kanske också vill förlora annonsen där inne. Det är självklart upp till dig.

Hoppas det hjälper, Alpesh! Bra blogg och grattis till din tillväxt! Fortsätt skriva om Sharepoint för att fortsätta bygga din auktoritet på webben i det området. Jag har arbetat med Sharepoint i mitt arbete och jag vet att det verkligen krävs lite talang för att släppa loss dess potential. Utanför lådan tycker jag personligen att det är en stinker. Det gör mig också arg att jag inte kan använda den med min Mac om jag inte har IE och Office i Parallels.

Hur du får din blogg tipsad

Om du vill ha din blogg Tippad, följ helt enkelt anvisningarna på min Blogginlägg.

2 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  Hej Doug,
  Titta bara på Wiki för vårt kartläggningsprojekt. Ser jättebra ut. Jag älskar tanken på att använda en Wiki för att dokumentera ett sådant projekt. Jag kanske bara måste göra det själv. Kan inte vänta med att se de färdiga kartorna!

  Bo Lowery
  Wild Birds Obegränsat

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.