Blogg-tips: Winextra

Depositphotos 8149018 s

Steven Hodsons blogg är en av mina favoriter, WinExtra. Steven har lagt till mycket färg på min blogg med 28 kommentarer sedan januari! Det är mycket användargenererat innehåll och jag uppskattar verkligen allt stöd som Steven gav mig.

Här är dina bloggtips:

 1. Jag hittade faktiskt ett fel i din rubrikfil! I din alternativa länk till ditt RSS-flöde finns det ingen egentlig länk URl i din alternativa länktagg. Det borde vara:
  
  

  För folk som gillar att hitta och klicka på RSS-knappen manuellt, kanske du vill placera den ovanför din maskot (sorry Mascot!) Med en liten anteckning för att prenumerera. Du kan till och med ta bort ditt e-postprenumerationsformulär och lägga upp det också!

 2. IMHO, Jag skulle flytta dina kategorier längre ner på din sida. Jag gissar bara, men jag tror att om du gör en analys av dina sidinteraktioner kommer du att upptäcka att de senaste kommentarerna och de senaste inläggen kommer att leda mer trafik till din webbplats. Jag har upptäckt att kommentarer särskilt driver mycket trafik. Det är besättningens beteende ... om folk kommenterar måste det vara intressant!
 3. Du har en bra look och känsla för bloggen, jag gillar verkligen stilen - och jag bryr mig inte om att du använde tabeller;). Jag skulle dock göra din "WinExtra" -titel i rubriken till en länk tillbaka till hemsidan. Det finns lite arbete du kan göra där. Först skulle jag slå in Winextra i både en H1-tagg och en länk tillbaka till din hemsida. En H1 kommer att berätta för sökmotorer att det är den viktigaste funktionen där. Du kan styra länken med CSS så att den inte ändrar utseende i ditt stilark:
  # vänster_header_title h1 a {text-dekoration: ingen; font-vikt: Arial, Helvetica, sans-serif; teckenstorlek: 43 pixlar; vänster: 35px; position: relativ; topp: 30px; font-weight: normal}
 4. Jag märkte i din blogg att du inte använder rubriktaggar (h1, h2, h3). Tro det eller inte, dessa ord kommer att indexeras på grund av deras betydelse. Så, om jag letar efter "skräppostfunktioner", är du inte någonstans att hitta. Försök kasta funktioner i en H2-rubrik på sidan tillsammans med kortkommandon etc. så får du bättre indexering!
 5. Din webbplatskarta är fantastisk. Nytt med standarderna för webbplatskartor är möjligheten att referera till dem i din robots.txt-fil! Jag skulle uppdatera din robots.txt-fil med följande:
  User-agent: *
  Tillåt: / wp-
  Sitemap: https://martech.zone/sitemap.xml

  Detta kommer att säkerställa att sökrobotarna inte ens försöker genomsöka några WordPress-administratörssidor och liknande och att de alla vet var din webbplatskarta är!

 6. Jag gissar men jag tror att TwitBox har varit en bra trafikkälla för din webbplats. Du har också andra produkter men jag visste inte ens det! Jag tycker att du bör sätta upp en fin dekorativ banner av något slag med en ikon med var och en av produkterna! Kanske ett trevligt stort gratisprogram (istället för 'Homegrown Software') med en ikon och anteckning om varje produkt? Att sätta det på hemsidan kommer att driva lite mer trafik och programvaran kommer att hålla dem tillbaka!

Whew! Det var tufft! Det är svårt att hitta saker att förbättra med en Net Vet som dig själv, Steven! Och - Jag blev förvånad över att jag inte hade dig på min Blogroll. Du är där! Tack för att du har bidragit så mycket till min webbplats.

Hur du får din blogg tipsad

Om du vill ha din blogg Tippad, följ helt enkelt anvisningarna på min Blog Tipping Post.

3 Kommentarer

 1. 1

  Först tack för att du tog dig tid att gå igenom jag uppskattar det verkligen.

  Jag har låst ditt inlägg i en av mina FeedDemon-nyhetsfack för säker förvaring och kommer att börja gå igenom imorgon och se om att få rättelserna på plats.

  Mycket av inställningarna är standardinställningarna som följer med temat så jag visste att det fanns något arbete som behövde göras så det är trevligt att ha en utgångspunkt att arbeta från.

  och tack för ego-boostet om att vara NetVet ... det gjorde min dag 🙂

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.