Blogg-tips: SR Coley

Depositphotos 8149018 s

Det här är en speciell! Stephen är en god vän till min son, Bill. Stephen är en fantastisk kille - väldigt intelligent, väldigt nyfiken och otroligt tålmodig. Jag vet att när han pingar mig för en fråga har han antagligen redan varit en sömnlös natt så jag tycker verkligen om att hjälpa honom.

Stefans blogg borde bli väldigt intressant nästa år när han reser till Tyskland. Tyskland är faktiskt känt för sin Bristen av bloggare. Det är inget hemskt - bara kulturellt tenderar landet att vara socialt utanför media och privat i sociala medier. Det är nog en bra lektion för Amerika och Asien att lära sig ... vi skickar sms eller mailar folk från hela rummet istället för att mejla dem!

Här är dina bloggtips:

 1. Stephen, jag älskar verkligen hur rymlig din blogg är. Stilen är mycket ren. Du är en ganska tyst kille men jag vet att du också har en annan sida. Jag ser det i dina stora piercingar och du lyssnar på Konvergera! Om du tog av bilden av dig skulle jag aldrig föreställa mig att du skulle ha dessa piercingar. Jag undrar hur du kan använda det för att på något sätt dekorera din webbplats så att folk vet att du har en lugn, förutbestämd sida och en kreativ (skrikande) sida. 🙂

  Kanske någon form av dekoration i rubrikens bakgrundsbild? Kolla in den här bakgrundsbilden på pownce:
  Bakgrundsdekoration
  Skulle något som det fungera? någonstans lätt i bakgrunden?

 2. Bara en personlig preferens, men jag skulle ta ut Digg-markörerna. De passar bra, men du har sidor och sidor med gåsägg (nollor). Jag tror att det tar bort dina inlägg mer än det lägger till. Kanske kan du skapa lite magi och dölja det på 0 och visa det när det är större än 1? Att visa ranking och statistik ger läsarna en känsla av att bloggen eller inlägget är viktigt. Men att ha låg rankning eller statistik kan faktiskt avskräcka människor från att läsa eller prenumerera!
 3. Jag nämnde detta plugin på en annan tippning: För att hålla folk kvar rekommenderar jag Relaterade inlägg Plugin och lägg de relaterade inläggen längst ner i var och en av dina inlägg. På så sätt kommer människor som hittar dig via en sökmotor att läsa dina inlägg och om de inte hittar exakt vad de behöver kan de hålla sig kvar för ytterligare artiklar som handlar om samma ämne. Detta kommer också att hjälpa till djup koppling för rankning av sökmotorer.
 4. Differentiera dina inlägg med bilder. Bilder i inlägg tenderar att fånga läsarnas uppmärksamhet - särskilt om de prenumererar via ett flöde. Gå igenom besväret med att hitta en bra bild eller en bit clipart och publicera den med blogginlägget. Jag skulle särskilt göra detta på dina inlägg som måste laddas ner! En skärmdump eller en logotyp av programvaran kommer att fånga någons uppmärksamhet. Du kanske också vill skruva upp teckensnittsvikten för dina blogginläggstitlar så att de sticker ut lite tyngre. När jag skannar din sida kommer jag att skanna över titlarna (det är kanske bara jag!)
 5. Åh - och jag hittade ett enkelt fel att fixa - din robots.txt-fil pekar på en webbplatskarta som inte finns. Den goda nyheten är att du har en webbplatskarta! Den dåliga nyheten är att Google kanske inte genomsöker din webbplats effektivt utan den.
 6. En sista sak ... något ser trassligt ut i länken i inlägget du lägger upp. Ibland när du kopierar kod från HTML blir det trassligt.

Njut, Stephen! Jag var verkligen tvungen att se hårt ut och vara kritisk till din webbplats. Du gör ett fantastiskt jobb!

Hur du får din blogg tipsad

Om du vill ha din blogg Tippad, följ helt enkelt anvisningarna på min Blogginlägg.

2 Kommentarer

 1. 1

  Tack så mycket Doug! Jag fixade länken i mitt inlägg. Det hade något att göra med citattecken.

  I alla fall är jag mycket tacksam för din kritik. Du kanske har lagt märke till att det inte har varit så mycket innehåll på min blogg nyligen, men nu när jag har allt detta arbete att göra, borde det få mig tillbaka på rätt spår. Tack igen. Jag skulle inte ha velat att min blogg skulle tippas av någon annan.

 2. 2

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.