Blogg-tips: Hamelife

Depositphotos 8149018 s

Hamelife är en blogg tillägnad föräldrar som vill vara annorlunda. Föräldraskap är något nära och kära för mig. Jag har en son som börjar på IUPUI i höst och en dotter i grundskolan.

Jag var en ung far och gjorde förmodligen alla misstag som en förälder kunde göra. Jag är fast övertygad om att Gud på något sätt tillåter föräldrar att göra misstag på något sätt och fortfarande har fantastiska barn - så länge vi älskar dem av hela vårt hjärta och sätt dem framför oss själva!

Jag kommer att ägna mer uppmärksamhet åt hamelife och vidarebefordra de misstag jag har gjort så att andra inte behöver gå igenom förläget!

Här är dina bloggtips:

 1. Ditt genomförande av Cutline-tema det är fantastiskt. Det är ett fantastiskt tema med en geourgeous layout som är optimerad och byggd för stor användbarhet. Jag gillar särskilt hur du använde CSS för din logotyp och byline, men behöll innehållet för sökmotorer att läsa. Bra gjort! Det första tipset är att du ska lägga till en Sitemap, fastän! Detta är en färdplan för sökmotorer som enkelt kan navigera på webbplatsens innehåll utan att själva behöva räkna ut det.

  Min favoritplattform för webbplatskarta är 3.0b7-versionen av Googles webbplatskarta-plugin. Jag har personligen modifierat det för att skicka till Yahoo! också och skickade koden till författaren men han har inte inbyggt den i nästa release än. Jag hoppas att han kommer att införliva det.

 2. När du väl har fått din webbplatskarta är nästa sak att uppdatera din robots.txt-fil med platsen för webbplatskartan. Detta är ett ganska nyligen tillägg till specifikationen för webbplatskartan, men bättre att dra nytta av det nu snarare än senare! Så här ska det se ut:
  User-agent: * Disallow: / wp- Sitemap: http://www.hamelife.com/sitemap.xml
 3. Rory begärde specifikt att jag berörde huruvida bloggkategorin ska vara en egen blogg eller vara en del av hamelife. Jag tar den tråkiga vägen ut och säger att jag i slutändan tror att det är upp till dig. Jag kan dock förstå om folk kommenterar det - eftersom de två ämnena egentligen är helt olika.

  Bara en tanke, men finns det ett sätt för dig att skapa en föräldrarsida och en bloggsida som människor kan gå direkt till tillsammans med två flöden, en för varje? Jag tror att detta kan åstadkommas med hjälp av ett tagging-plugin som Ultimate Tag Warrior och märka varje inlägg med "föräldraskap" eller "blogga". Det kan ta lite arbete, men det skulle vara riktigt coolt!

 4. Jag märkte också när jag testade en URl, som http://www.hamelife.com/parenting att en vanlig 404 sida kommer upp. Kolla upp mitt inlägg om att anpassa en 404-sida - det är nästan som att skapa en anpassad sökmotor för din webbplats.

Hamelife är en skarp webbplats med ovärderligt innehåll. Rory har också några knep i ärmen. Kolla in Hamelife-menyn uppe till höger ... väldigt unik (och kul!). Tack för att jag fick tipsa din blogg, Rory.

Hur du får din blogg tipsad

Om du vill ha din blogg Tippad, följ helt enkelt anvisningarna på min Blogginlägg.

3 Kommentarer

 1. 1

  Tack för att jag fick tipsa din blogg, Rory.

  Skämtar du, Doug? Jag är så tacksam mot er för att ni har gjort ett hjälpsamt blick över webbplatsen. Jag behöver alla råd jag kan få, och jag uppskattar verkligen de tips du har gett.

  Först och främst är jag bortblåst av dina komplimanger. Tack så mycket - de är enormt uppmuntrande.

  Nu undrar jag om du kan hjälpa mig med dina ytterligare tips:
  Punkt # 1 - M av hamelife tar en besökare till en webbplatskarta. Jag använde Sitemap designad för Cutline. Har jag konfigurerat det här korrekt? Eller ska jag gå direkt till punkt 2 och konfigurera min robots.txt korrekt?

  Min robots.txt lyder faktiskt:

  User-agent: *
  Tillåt inte: / wp-content /
  Disallow: / wp-admin /
  Disallow: / wp-include /
  Tillåt: / wp-
  Disallow: / feed /
  Disallow: / trackback /
  Disallow: / cgi-bin /

  och jag har den på hamelife.com/wpblog/robots.txt. Något verkar inte stämma med det här - jag känner att det borde finnas någon annanstans, men jag är inte säker på hur man gör det. Jag kunde använda hjälp.

  Min inställning är att ha bloggen på hamelife.com/wpblog, så jag har inte den i rotkatalogen. Du kan se hur förvirrad det här får mig!

  Punkt 3 - Tack för ditt förslag, jag måste tänka mer på det. Jag lutar mig mer mot en andra blogg. Jag vet att det innebär att hålla två massor av innehåll, men jag lär mig att vara lite mer avslappnad om den här bloggingen - var inte så stressad.

  Punkt 4 - Jag tittar på din WordPress 404-artikel när vi pratar. Det är utmärkta råd och jag kommer att genomföra det så snart som möjligt.

  Tack igen, Doug. Din hjälp uppskattas mycket.

  • 2

   Hej Rory,

   Jag rekommenderar att du placerar din robots.txt-fil i din rotkatalog. Du kan dock bli lite snygg och sätta en omdirigering på plats i din root .htaccess-fil.

   Omdirigera robots.txt http://hamelife.com/wpblog/robots.txt

   Jag skulle fortfarande sätta en XML-webbplatskarta på plats med det plugin som jag angav i 1. En XML-webbplatskarta är i enlighet med webbplatskartans standard. Denna webbplatskarta kommer att byggas om med varje inlägg och automatiskt pinga sökmotorerna också. Det är mycket bra.

   Om du placerar i webbplatskartan och den också finns i wpblog-katalogen kan du också lägga till en omdirigering till den:

   Omdirigera sitemap.xml http://hamelife.com/wpblog/sitemap.xml

   Var försiktig och säkerhetskopiera din htaccess-fil (den kan vara dold så se till att se dolda filer med din FTP-programvara) om du slänger upp den!

   Var noga med att lägga till webbplatskarta till din robots.txt-fil. Om du har omdirigeringsraden i din htaccess-fil kan du använda antingen URI ... Jag skulle antagligen som standard vara bokstavlig, dock:
   sitemap: http://hamelife.com/wpblog/sitemap.xml

 2. 3

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.