Bloggin 'är inte lätt! Även med Vox

vox blogga

Uppdatering: Vox-plattformen stängdes 2010.

Från och med den senaste tiden tänker jag mycket på att tillhandahålla mer dokumentation och till och med lite offentligt talande på bloggning. Varför? Bloggin är inte lätt! Företagen inser detta ... att placera sig "naken" på webben kan eller inte vara en bra strategi. Utöver strategin och innehållet är dock tekniken.

Bloggin är inte lätt.

Visst, de stora bloggarna gör det enkelt. De kastar upp en blogg och möts med tusentals dollar i annonser. Folk kastar dem pengar. Men vad sägs om mamma och pop som helt enkelt vill skapa en enkel blogg om deras företag eller familj? webb analytics, myndighet, sökmotoroptimering, ranking, trackbacks, pings, post-sniglar, kommentarer, användargenererad feedback, kategorier, taggning, feeds, feed analytics, e-postprenumerationer ... det räcker för att få någon att springa bort och skrika!

Det är lätt för mig eftersom jag har varit på det ett år och dissekerat varje del av bloggningen. Jag fattar. Jag är en nörd. Det är min hobby, jobb och kärlek.

Det nya barnet på blocket är Vox. Jag såg några skärmdumpar av Vox för att skjuta innehåll (ljud, video eller bild) i inlägget och var imponerad av hur enkelt de gjorde det. Men det var där lätt slutade.

Här är en skärmdump:

Vox

Det finns inte mindre än 30 länkar på min bloggsida för saker att göra. Jag ville helt enkelt ladda upp en bild till bloggen och avveckla förvirringen av bloggbilden för profilbilden. Om du ska visa dig själv som nästa "enkla" verktyg för bloggning, är du säker på att göra det lättare. Det finns inget sätt att jag skulle driva en av mina vänner till det här verktyget. Jag vill hellre prata igenom dem Wordpress or blogger.

Kanske är ett av problemen med Vox att det påverkades av bloggare för att blogga. Om SixApart verkligen ville skapa en enkel bloggplattform, borde de ha letat efter människor som aldrig har bloggat förut. Jag är inte säker på vad adopteringsgraden är för att klättra upp på Vox, men jag tvivlar på att de är spektakulära.

2 Kommentarer

  1. 1

    Du gör en bra poäng Doug. Framtiden och tillväxten i blogg och människor som kommer till din blogg är de "vanliga" människorna. Vissa människor som kanske inte ens vet vad termen blogga betyder idag.

  2. 2

    Jag kollade ut Vox när den lanserades också och var inte så imponerad av den. Den har ett snyggt frostskydd, men när det gräver djupt ner är det inte så roligt eller enkelt att använda. Jag tror att de kan använda en överdrift på systemet.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.