Bloggin 'är inte lätt! Även med Vox

vox blogga

Uppdatering: Vox-plattformen stängdes 2010.

Som nyligen funderar jag mycket på att tillhandahålla mer dokumentation och till och med lite offentligt talande om bloggande. Varför? Bloggin är inte lätt! Företag inser detta ... att sätta dig själv "naken" på webben är kanske en bra strategi. Utöver strategin och innehållet är tekniken dock.

Bloggin är inte lätt.

Visst, de stora bloggarna gör det enkelt. De kastar upp en blogg och möts med tusentals dollar i annonser. Folk kastar dem pengar. Men vad sägs om mamma och pop som helt enkelt vill skapa en enkel blogg om deras företag eller familj? webb analytics, myndighet, sökmotoroptimering, ranking, trackbacks, pings, post-sniglar, kommentarer, användargenererad feedback, kategorier, taggning, feeds, feed analytics, e -postabonnemang ... det räcker för att någon ska springa iväg skrikande!

Det är lätt för mig eftersom jag har varit på det i ett år och dissekerat varje komponent i bloggandet. Jag fattar. Jag är en nörd. Det är min hobby, jobb och kärlek.

Det nya barnet på blocket är Vox. Jag såg några skärmdumpar av Vox för att trycka in innehåll (ljud, video eller bild) i inlägget och var imponerad av hur enkelt de gjorde det. Men det var där lätt stoppade.

Här är en skärmdump:

Vox

Det finns inte mindre än 30 länkar på min bloggsida för saker att göra. Jag ville helt enkelt ladda upp en bild för bloggen och förvirrade bloggbilden för profilbilden. Om du ska betrakta dig själv som nästa "enkla" verktyg för att blogga, gör du det säkert bättre. Det finns inget sätt att jag skulle driva en av mina vänner till det här verktyget. Jag vill hellre prata igenom dem Wordpress or blogger.

Kanske är ett av problemen med Vox att det påverkades av bloggare för att blogga. Om SixApart verkligen ville göra en enkel bloggplattform borde de ha letat efter människor som aldrig har bloggat tidigare. Jag är inte säker på vad adoptionsgraden är för att klättra upp på Vox, men jag tvivlar på att de är spektakulära.

2 Kommentarer

  1. 1

    Du gör en bra poäng Doug. Framtiden och tillväxten i blogg och människor som kommer till din blogg är de "vanliga" människorna. Vissa människor som kanske inte ens vet vad termen blogga betyder idag.

  2. 2

    Jag kollade ut Vox när den lanserades också och var inte så imponerad av den. Den har ett snyggt frostskydd, men när det gräver djupt ner är det inte så roligt eller enkelt att använda. Jag tror att de kan använda en överdrift på systemet.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.