Blogga är inte tillräckligt, "Press the Flesh"!

handskakning

Det här är en fras jag blir trött på - snabbt - under detta presidentkandidatur. Jag är inte säker på vem som skrev den ursprungliga termen men jag har sett att den används allmänt den här säsongen. Senast använde guvernören i West Virginia termen för att diskutera varför Barack Obama förlorade West Virginia i en jordskred mot Hillary Clinton. Han försöker försvara oppositionens uppfattning att West Virginia fortfarande har rasfrågor och Obama förlorade det helt enkelt för att han inte spenderade tillräckligt med tid pressande kött, aka skakar hand.

Det bör vara av intresse för marknadsförare att inse hur stor påverkan det har pressande kött verkligen har i ett val. Kampanjer liknar strategiska databasmarknadsföringskampanjer på metamfetaminer. Alla sidor tar in matematiska genier, distribuerar snabb och målinriktad marknadsföring genom en mängd olika medier och arbetar hårt för att tryck på köttet. Marknadsförare bör notera, utanför politiken, att dessa taktiker fungerar.

Vad vi borde luta oss från Obama-kampanjen

Många av oss glömmer att Hillary behandlades som presidentkandidaten 2008 för ett år sedan och Barack Obama stod på en mycket kort lista över oerfarna "up and comers" i Demokratiska partiet. Hans precisa marknadsföringsinsatser har dock gett resultat. En titt på Obama-webbplatsen och du hittar ett meddelande för varje mål:
obama

Här i Indianapolis har jag fått ett viralt e-postmeddelande där jag kan donera, för någon, till kampanjen. Obama-kampanjen öppnade (och stängde därefter) ett kontor 1 kvarter söder om Circle här i Indy - främsta fastigheter till tryck på köttet. Jag fick också lite direktreklam från Obama-kampanjen. En titt på händelserna och du kommer att upptäcka att Obama är en handskakningsmaskin med över 16,000 händelser hittills och ett ton mer att gå.

Jag tror inte att Obama förlorade West Virginia eftersom han inte skakade tillräckligt med händer. Jag brukar hålla med om att han förlorade helt enkelt för att han meddelande passade inte bra med Appalachia.

Tillbaka till punkten.

Jag marknadsför inte Barack Obama för president, jag känner bara igen den otroliga marknadsföringsmaskinen som han har satt på plats. Allt hans team gör är rätt - och det är viktigt att notera att de aldrig missar en möjlighet för pressa köttet.

Att trycka på Flesh fungerar för mig

Jag har haft en viss måttlig framgång i sociala medier, särskilt här i Indianapolis. Intressant nog finns det många Indianapolis bloggare vars skugga jag knappt hamnar i ur en internetstatistisk synvinkel. På regional nivå tror jag dock att jag har mer av ett namn (och ansikte) som folk kommer ihåg.

Jag är skyldig min lokala framgång till pressa köttet. Mitt arbete med Mindre Indiana, Indy Cultural Trail, Super Bowl-kommittén 2012 och att ta tillfället i akt att lära lokala affärsmän om sociala medier har haft mycket större inverkan än min blogg någonsin skulle göra. Det är ett tufft piller att svälja med tanke på hela tiden jag lägger in min blogg men det är viktigt för folk att inse att blogga helt enkelt inte räcker!

Gå ut och tryck på köttet! Bloggar ger en öppenhet och ärlighet som en marknadsföringsbroschyrsida inte kan ge - men det ger fortfarande inte upplevelsen att se någon i ögonen och skaka hand.

Det är viktigt att notera att jag skulle ha en mycket större blogg med större nationell exponering om jag kunde göra det till nationella evenemang. Det är alltid tufft med ett heltidsjobb, men jag hoppas fortfarande att få till några i år.

6 Kommentarer

 1. 1

  Bra, balanserat perspektiv, Doug. Din blogg kom ihåg en artikel som jag läste den senaste veckan och beskriver en av senator Clintons kampanjchefer som tidigt förespråkar för att samla in $ 100 vardera från 1,000,000 XNUMX XNUMX amerikanska kvinnor.

  Vilken blockbuster överklagande! Men förslaget åsidosattes av en annan kampanjrådgivare. (Och vi vet vilken kandidat som framgångsrikt använder mikrosamling: Obama.)

  Om "pressa köttet" mot internettekniker: Jag tror att var och en ger olika utdelningar. Vissa kunder (eller väljare) berörs endast av personlig uppsökande. Andra du aldrig kommer att ansluta till om du inte har en internetnärvaro. Att maximera resultaten tar båda.

  (Eller, som en gammal vän brukade säga när han erbjöd sitt val av vanilj eller chokladglass: "Ja!")

 2. 2

  Doug: Jag håller helt med. Jag har uppnått mycket mer uppmärksamhet här i Atlanta med Atlanta webbentreprenörer och andra relaterade möten och evenemang jag deltar i och stöder än jag någonsin kunnat vinna på min blogg. Dessutom är det mycket mer givande att vara med människor ansikte mot ansikte än ensamma bakom ett tangentbord och en datorskärm.

 3. 3

  Ja, vi på Truffle Media har fortsatt närvaro vid evenemang (World Pork Expo är nästa vecka för de intresserade :) plus vi använder vanlig gammal telefon och e-post för att röra baser.

  Vi använder också nya mediekanaler för att hålla kontakten med dem som är intresserade av jordbruk: Twitter (http://twitter.com/trufflemedia), SwineCast.com (och dess systerwebbplatser för nötkött, mejeriprodukter, fjäderfä och gröda) bloggar / podcasts, Flickr (http://www.flickr.com/photos/trufflemedia/) och Blip.tv (http://trufflemedia.blip.tv/).

  Men det finns ingenting som att vara där personligen för att höra vad folk är intresserade av, prata med en öl i handen och se nyansen / kroppsspråket på några känsliga ämnen (majs för mat eller majs för bränsle är ett populärt samtal i Iowa :)

  Tack igen Doug.

  John Blue
  TruffleMedia.com

 4. 4
 5. 5

  Doug - Bra inlägg, min man. Jag tycker att en bra handskakning och ett leende är mycket mer påverkande när det gäller försäljning, nätverkande och relationsbyggande än någonting annat jag kan göra.

  Nyligen befann jag mig i en arbetsbyte, bara min andra sedan jag började på affärsutveckling på heltid. I intervjuerna frågade alla mig: "Vad gör du för att bygga leads / affärer?" Utan tvekan är mitt personliga nätverk den största källan till leads eftersom jag får remisser från dem. Detta kan endast göras genom att skapa värde och interpersonell kommunikation. Jag använder frasen "skaka hand" mycket när jag mailar någon. Som i, "Jag ser fram emot att skaka din hand någon gång." Jag är inte ett fan av ……… ”att pressa köttet”. Låter typ av ... ... köttigt.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.