Content MarketingSocial Media Marketing

#BlogIndiana: Jason Falls, bloggare och Google-gudarna

Det var en bra start idag till Blogga Indianaoch Jason Falls startade juicen som flödade genom att spela ner vikten av sökmotoroptimering, sätta tvivel om ghostblogging och prata med bloggare att det är okej att inte följa reglerna. Jason's grundton var mycket mer djupgående och grundlig ... men det här är de saker som fastnade i min sökning.

Åtminstone en av mina vänner kunde känna min reaktion ... och jag hade två spökbloggare sitter bakom mig så jag är säker på att jag vet vad de tänkte!
xemion-tweet.png

Tycker jag att bloggare ska följa regler?

Jag håller 100% med Jason! Det finns inga regler. Det skulle vara som Alexander Graham Bell som lägger ut en bok om hur man använder telefoner några år efter att han skapat dem. Blogosfären är fortfarande ung och det som fungerar för dig kanske inte fungerar för andra. Mina läsare vet redan hur jag känner för det sociala medier ligger och regler är en lögn.

Vi har inte regler ... det vi har har dock erfarenhet av mediet och att känna igen vad som fungerar och vad som inte fungerar så att vi kan förmedla den kunskapen för andra att testa.

Ska bloggare ignorera sökning?

Chris Baggott kom nästan ut ur sin plats när Jason föreslog att inte oroa sig för sökning. Han ställde en lika saftig fråga, "Gör du inte människor en dålig tjänst genom att inte ha ditt innehåll ... bra innehåll ... hittat i sökningen?". Naturligtvis trodde Jason inte det.

BTW: Detta var inte en all-out debatt - bara en hälsosam diskussion om bloggstrategier. Jason gjorde ett fantastiskt jobb och var mycket transparent om varför han inte behöver oroa sig för sökning. Chris fråga var dock en som verkligen väcker en giltig punkt. Om det finns sökare där ute som letar efter dig ... och de inte hittar dig, är det inte ett problem?

Är det ett problem för sökmotorerna? Eller är det ditt problem?

Mitt svar skulle vara att det är ditt problem. Google har varit alltför generösa med att tillhandahålla alla verktyg som behövs för att människor ska förstå hur man kan optimera både deras webbplats och deras innehåll. Google ger oss till och med vår ranking efter nyckelord eller fras och sökvolymer på nämnda nyckelord - med tanke på att de som vill tävla i detta lopp behöver göra några justeringar.

Jag hatar att spela för Google-gudarna lika mycket som någon annan. Jag önskar att jag kunde skriva övertygande innehåll och inte behövde bry mig om att nämna nyckelord, synonyma termer och kombinationer av nyckelord i mitt innehåll. Det gör jag dock så att personer som letar efter dessa svar hittar dem på min blogg! Och hitta dem de gör!

social-media-explorer.png Det handlar om potential! Går Social Media Explorer bra? Ja självklart. Får Jason konsult- och taluppdrag från sin blogg? Ja det gör han. Men det finns potential för Jason att få mycket mer trafik och nya förfrågningar genom att helt enkelt optimera hans bloggs innehåll. Jag rekommenderar inte onaturligt sett - bara placera några nyckelord och fraser där de båda är vettiga och lockar söktrafik. Enkel blogga för SEO.

Kolla hur våra bloggar presterar och du hittar att min blogg har lite mer räckvidd ... men Jason är mycket mer engagerad nationellt i sociala medier. Han är en enastående presentatör (jag lär mig fortfarande) och en underhållande talare. han förtjänar mer uppmärksamhet. Jag tror att ignorera möjligheten skadar hans bloggs potential - och han drar inte heller nytta av den.

OBS: Jag skickade Jason min nya e-bok Utan kostnad. Jag hoppas att han ändrar sig. 🙂

Ghostblogging är en ädel yrke

När är din chef sista gången befordrad för sitt arbete? Satte du dig i rörelse när de flyttade upp stegen? Eller störde det dig bara lite att du hjälpte till att sätta dem där? Det är vad Ghostbloggers do. Ghostblogging är inte ett smutsigt ord och inte heller ett smutsigt yrke, det är otroligt. En stor spökbloggare undersöker källan och skriver exakt inläggen för dem.

Jag tror att jag har ett för stort huvud för att göra det. Jag vill ha kredit där kredit förfaller!

Är det falskt? Är det transparent? Jag tror inte att det är det! Om jag satt och gjorde en intervju med dig och jag skrev alla dina svar - men jag skrev det både vältaligt och på ett underhållande sätt, gör det dig mindre av en person? Det finns några STORA namn i bloggvärlden som inte skriver sina egna material - jag hatar att berätta nyheterna för dig!

Så länge förutsättningarna för dessa blogginlägg är ditt meddelande, varför skulle någon bry sig om att någon annan skrev upp det? Visste du att Obamas invigningstal skrevs av en 27-årig vit kille på Starbucks? Ändrar det din åsikt om Obama? Är han falsk? Var det inte öppet?

Jag tror inte det ... Jag tyckte att det var ett fantastiskt tal, och jag tvivlar inte på att Obama menade varje ord han sa!

Douglas Karr

Douglas Karr är grundaren av Martech Zone och en erkänd expert på digital transformation. Douglas har hjälpt till att starta flera framgångsrika MarTech-startups, har hjälpt till med due diligence på över $5 miljarder i Martech-förvärv och investeringar, och fortsätter att lansera sina egna plattformar och tjänster. Han är en av grundarna av Highbridge, ett konsultföretag för digital transformation. Douglas är också en publicerad författare till en Dummies guide och en bok om företagsledarskap.

7 Kommentarer

 1. Trevlig förlängning av den vänliga diskussionen och debatten som drivs av Jason Falls på #blogindiana i morse. Min pågående gåta är dock att jag fortfarande håller med dig, Jason och Chris. Jag tror att det går tillbaka till att bryta mot reglerna. Om Jason inte bryr sig om sökning och det fungerar för honom, så var det. Om han inte bryr sig om vem som inte hittar honom, om det inte är en skadlig apati, så var det. Om andra bloggare, inklusive dig själv, Chris, jag själv eller mina klienter vill dra nytta av kraften i att blogga för SEO, spel på. Håll diskussionen flytande, jag älskar att lära av konversationen och de som deltar i den.

 2. Doug, mycket rimligt och sa bra. Jag är säker på att Jason kommer att se felen i hans vägar med en sådan omtänksam övertalning. Han kanske tänker på de grovaste exemplen när det gäller att blogga för SEO och ghostblogging. Vi håller nog med honom. Det är som att jämföra en effektiv, provocerande eller underhållande TV-reklam med de av Peter Francis du vet-vem eller "applicera direkt på pannan." Vi måste ha smart marknadsföring.

 3. Två snabba historiska anteckningar ... medan Bell inte skrev en bok om hur man använder telefonen, nåddes ett samtyckesavtal mellan hans företag och Western Union att den inte kunde användas för telegrafi. Det var allt det var bra för tills Thomas Edison uppfann kolknappssändaren (mikrofonen) som gjorde långdistanstal praktiskt. Och på tal om presidenttal, Edison lärde sig lite om att manipulera pressen efter att helt omformulera president Andrew Johnsons tal den 11 september 1866 för Associated Press. Så länge spökbloggare får sin chef att se bättre ut än de faktiskt är, kommer chefen inte att klaga.

 4. Prata om informationsöverbelastning! LOL.
  Har varit fascinerad av läsningar om president Andrew Johnsons och kunde ofta inte somna medan han fortsatte att fundera över fördelarna med hans förmåga att tala inför publik. TY Mike, jag kopplade aldrig in möjligheten att tänka på att Thomas Alva låg bakom Johnsons förmodade oratoriska vältalighet.
  Hoppar fram till dagens ämne; Borde vi inte föreställa oss att de flesta notabiliteter outsourcade en stor del av sina offentliga budskap på något sätt? Vi har nu fått veta att spökskrivning fanns under den första president Johnsons era men vem vet exakt när hantverket föddes.
  Jag lämnar den frågan till dig med en egen fråga ... vem som är den verkliga författaren till Bibeln. För mig verkar det inte ha varit Gud eller Jesus men vi accepterar det som "Guds ord." De där elakade SPÖKskrivarna i himlen var till och med i arbete för 2,000 XNUMX år sedan!
  Jag kommer sannolikt inte att somna lätt ikväll eftersom jag redan har börjat undra på om Karr betalar ghostwriter så väl som Gud betalade sin lol.

 5. Bra inlägg Doug. Jag har funderat på den här frågan länge nu. Jag skrev faktiskt ett inlägg häromdagen om förhållandet mellan social och sökvikt.

  Jag var inte på bloggen Indiana, så jag har ingen referensram för just den här konversationen. Jag tycker att söksynlighet är väldigt viktig. Min tanke är att det finns 3 kritiska faktorer för att få synlighet i söknätverket, när det gäller bloggande.

  Den första är innehållet. När min blogg fick över 100 inlägg började jag vinna massor av sökningar på olika termer. Jag kan bara föreställa mig hur många sökningar du skulle vinna med över tusen!

  Det andra är intern optimering. Jag tror att det är extremt viktigt att se till att dina URL-permalänkar, titeltaggar, rubriktaggar och övergripande innehåll innehåller dina sökord så att dina inlägg kan hittas på Google. Jag tycker att detta är ganska lätt att göra om du förstår de grundläggande grunderna.

  Den tredje viktigaste faktorn är länkar, och jag måste tro att bygga ditt varumärke på sociala mediasidor är FAR det enklaste sättet att få folk att länka till dig.

  Så håller jag med Jason? Ja och nej.

  Det är ingen mening för mig att helt ignorera den interna optimeringen av din webbplats. Varför VILL du inte att Google ska hitta dig?!

  Men jag tror att det är mycket vettigare att fokusera mer energi på din sociala närvaro, få respekt från andra bloggare, få myndighet genom länkar, vilket förresten hjälper din sökoptimering på lång sikt.

  Det som gör mig upprörd är när folk beter sig som att den enda anledningen till att du borde blogga är för att vinna sökningar. Jag måste bara tro att det är SÅ viktigt att lägga stort fokus på sin sociala strategi. Om du bloggar mycket med dina sökord kommer du att vinna många sökningar ändå.

  Är Ghostblogging ett ädelt yrke? Säker! Är det skalbart? Nej, inte om du inte leder en spökbloggbyrå. Om du är bloggaren kan du bara göra så mycket arbete och därför kan du bara tjäna så mycket pengar.

 6. Bra inlägg Doug. Jag har funderat på den här frågan länge nu. Jag skrev faktiskt ett inlägg häromdagen om förhållandet mellan social och sökvikt.

  Jag var inte på bloggen Indiana, så jag har ingen referensram för just den här konversationen. Jag tycker att söksynlighet är väldigt viktig. Min tanke är att det finns 3 kritiska faktorer för att få synlighet i söknätverket, när det gäller bloggande.

  Den första är innehållet. När min blogg fick över 100 inlägg började jag vinna massor av sökningar på olika termer. Jag kan bara föreställa mig hur många sökningar du skulle vinna med över tusen!

  Det andra är intern optimering. Jag tror att det är extremt viktigt att se till att dina URL-permalänkar, titeltaggar, rubriktaggar och övergripande innehåll innehåller dina sökord så att dina inlägg kan hittas på Google. Jag tycker att detta är ganska lätt att göra om du förstår de grundläggande grunderna.

  Den tredje viktigaste faktorn är länkar, och jag måste tro att bygga ditt varumärke på sociala mediasidor är FAR det enklaste sättet att få folk att länka till dig.

  Så håller jag med Jason? Ja och nej.

  Det är ingen mening för mig att helt ignorera den interna optimeringen av din webbplats. Varför VILL du inte att Google ska hitta dig?!

  Men jag tror att det är mycket vettigare att fokusera mer energi på din sociala närvaro, få respekt från andra bloggare, få myndighet genom länkar, vilket förresten hjälper din sökoptimering på lång sikt.

  Det som gör mig upprörd är när folk beter sig som att den enda anledningen till att du borde blogga är för att vinna sökningar. Jag måste bara tro att det är SÅ viktigt att lägga stort fokus på sin sociala strategi. Om du bloggar mycket med dina sökord kommer du att vinna många sökningar ändå.

  Är Ghostblogging ett ädelt yrke? Säker! Är det skalbart? Nej, inte om du inte leder en spökbloggbyrå. Om du är bloggaren kan du bara göra så mycket arbete och därför kan du bara tjäna så mycket pengar.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.

Relaterade artiklar