Brand Aid: State of Branding

Depositphotos 20400871 s

Jag hände över en stor inlägg denna kväll om State of Branding. Jag håller inte alls med författaren, Brad VanAuken, men jag ville lägga till några punkter. Det har gått ett par år sedan jag formellt arbetade som och tillsammans med varumärkeschefer, men jag vill göra en nyckelpunkt som kan vara uppenbar men behovet anges.

Under tidningsindustrin under det senaste decenniet såg jag den växande minskningen av förmågan att kontrollera eller hantera varumärket. Visuellt var det fortfarande ganska enkelt ... färgerna, logotyperna och produkten förändrades inte. Men den varumärke gjorde. Varumärket förändrades från utsidan in.

Vårt budskap och vår vision var konsekventa. Men den Medium genom vilka människor fick varumärke förändrades från oss till folket, via internet, via våra leveransfolk, genom våra kundtjänstpersonal, genom våra kunder, genom vår onlinekonkurrens etc.

Varumärkeshantering

Det var som vanligt. Vi vinkade alla och log och pekade med fingrarna när dessa medier sa och gjorde saker som förstörde oss, och vi gjorde ingenting. Som ett resultat började varumärket misslyckas - och de misslyckas fortfarande. Jag såg det, jag skrek och visade mig utgången (tack och lov).

Ibland är det inte så snabbt i andra branscher, men vi ser denna övergång överallt. Det handlar om huruvida cheferna för ditt varumärke gör något åt ​​det eller inte. Hur kommunicerar dina varumärkeschefer effektivt vilket budskap det är som ditt företag försöker förmedla till sina kunder genom dessa nya medier? Inse alla dina anställda nu att de hanterar varumärket? Hålls de ansvariga för det? Hur utbildas de för att hantera detta? Vad säger deras bloggar om ditt varumärke?

Nu högre än din varumärkeschef är företagets kvalitet. Jag tror att VanAuken gör ett bra jobb med att förklara detta. Att förstora problemet är valet. Konsumenter utsätts för nya val så fort de hör de dåliga nyheterna om ditt varumärke. Fall i punkt, den andra natten jag posted handla om Swapagift.com. Efter att ha lagt upp meddelandet kom jag över ett forum som talade om tjänsten och hittade en annan tjänst som det hänvisades till i ett bättre ljus ... CardAvenue. Inom några minuter hittade jag en bra produkt (INTE genom marknadsföring) och hittade en alternativ leverantör av samma produkt (INTE genom deras marknadsföring)!

Det är fantastiskt hur snabbt dåliga nyheter kommer att resa och tävlingen kommer att uppstå. Mer än någonsin behöver din Brand Manager anstränga sig så mycket att kommunicera internt som han eller hon gör externt. De måste vara evangelisten och tränaren för alla dina anställda. Din tjänst, din produkt och framför allt dina medarbetare är ditt största medium för att kommunicera ditt varumärke. Hur mår de?

En kommentar

  1. 1

    Jag känner mig mycket lycklig som nystartad entreprenör att ha lärt mig om sociala nätverk och självmärkning redan från början. I den artikel du refererade till betonade författaren följande punkter: "medvetenhet, tillgänglighet, värde, relevant differentiering och emotionell koppling." Jag jobbar med att slå dessa punkter när jag växer. Mitt fokus nu är att ge värde gratis, för att skapa trovärdighet. Dessutom är jag inte besvärad av en uppsvälld byråkrati. BTW, jag mår bra!

    Vince, enda prop., EBay-säljare, hur man skriver.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.