Chasing the Tail: Harry Potter och The Long Tail

Om Harry Potter drev General ElectricLördag börjar med mitt vanliga stopp till Gränser. jag beställde Google Map Hacks utanför Amazon så att jag kunde arbeta med några försenade kartgränssnitt för ResortPub i helgen. Jag beställde 2-dagars frakt men boken kom inte ... den spåras till Columbus, OH. Jag tror att det här är första gången som jag inte har fått min beställning från Amazon i tid - hoppas att det inte händer igen.

Tillbaka till min poäng ... Jag är vid gränserna och råkar se boken Om Harry Potter drev General Electric. Jag läser just nu Lång svans och det talar till det spännande konceptet att teknologiska framsteg inom datorer, internet och distribution driver försäljning av produkter som inte ligger i de högsta percentilerna. Det är en jättebra bok. Har precis läst Freakonomics, detta är den perfekta komplimangen.

När jag tittade på titeln på Om Harry Potter drev General Electric, Jag kunde inte låta bli att tycka att det var intressant att författaren Tom Morris, medan en etablerad författare med bra recensioner, använde Harry Potters framgång för att driva sin bok "upp i svansen". Besökare på Amazon som gör en sökning på Harry Potter hittar den här boken på #30 ​​i deras sökresultat. Harry Potter kan vara den mest framgångsrika serien av böcker genom tiderna. Både barn och föräldrar står i kö och är sugna på nästa bok. När de läser Amazon kan jag inte låta bli att undra hur många tusentals av dem som köpt den här boken.

Jag är också nyfiken på om det här var en avsiktlig marknadsföringsstrategi för Morris och hans utgivare! Sammantaget är hans bok rankad till #66,951 på Amazon medan hans sista bok är #154,295. Blev Tom Morris helt enkelt en bättre författare under de senaste 3 åren? Eller jagade hans bok Harry Potter och fick honom längre upp i The Long Tail?

Robert Scoble & Shel Israel talade om denna trend som inträffar med Nakna konversationer. Det är intressant att tänka att detta kan användas som en strategi, dock!

2 Kommentarer

 1. 1

  Hej Douglas! Tack för att du märkte boken! Jag hade inte läst någon av Harry Potter-berättelserna förrän för ungefär tre eller fyra år sedan, en ung filosof ringde mig för att be mig skriva en uppsats för en bok som han skulle redigera - Harry Potter och filosofi. Jag hade inte tid att ta på mig projektet och kände ingen benägenhet till, men han var student hos en av mina favorit doktorander, så som en tjänst för honom och hans lärare, som han hade anlitat för att ringa mig om Jag gick med på att åtminstone titta på den första Potter-boken. Jag blev direkt ansluten och läste dem alla 3 gånger vardera! Jag skrev en uppsats för den unga professorens bok och kunde då inte sluta skriva. Det fanns så många fantastiska insikter om livet och ledarskapet i dessa oerhört populära berättelser som ingen pratade om. Ganska snart hade jag 4 sidor - en bok! Det kallades "Harry Potter and the Meaning of Life" men den bästa affärsredaktören, en vän till min agent, fick tag i det, såg nivån på ledarskapsvisdom i det och frågade mig om jag kunde göra det till en bok som skulle vara lika mycket en affärsbok som en livsguide. Jag var tvivelaktig till en början, men medan jag läste igen blev den övertygad.

  Efter att ha undervisat vid Notre Dame 15 år i filosofiavdelningen pratar jag nu med stora affärsgrupper över hela landet. Doubleday-redaktören visste att en affärstitel skulle tilltala min publik. Han sa "Alla på Doubleday älskar din bok från 1997 Om Aristoteles Ran General Motors och det gör alla vd jag känner, så skulle du vara villig att göra en parallell titel?" Jag gjorde mycket forskning och det gjorde Doubleday också, och vi kom överens om If Harry Potter Ran General Electric som ett roligt sätt att gå.

  Företag har beställt tusentals exemplar, vd har plockat upp den och sedan köpt den för alla sina rapporter och execs, och nu har Harry Potter-fandomen upptäckt det. Så det är min första bok sedan 97 som slog bästsäljarlistor (i sommar The Wall Street Journal, VD Read, BookJive).

  Det är en intressant marknadsföringsanordning - en titel som är beskrivande, stämningsfull, levande, rolig och som tilltalar två mycket olika publik som köper böcker.

  Och - förresten - jag tycker att varje bok jag skriver är den bästa jag någonsin har gjort, men sedan år senare älskar jag dem alla lika som barn.

  Tack för att du märkte !!!!!

  Tom Morris

 2. 2

  Älskade den här Harry Potter-artikeln. Har ni kolla in Harry Potter Forums Det är första platsen som publicerade nyheterna om den senaste Harry Potter-filmen, Harry Potter och Fenixordern.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.