Hur rensning av vår prenumerantlista ökade vår CTR med 183.5%

abonnentlista

Vi brukade annonsera på vår webbplats som vi hade över 75,000 XNUMX abonnenter på vår e -postlista. Även om det var sant hade vi ett tjatande leveransproblem där vi fastnade mycket i skräppostmappar. Medan 75,000 XNUMX prenumeranter ser bra ut när du söker e -postsponsorer, är det helt hemskt när e -postproffs låter dig veta att de inte fick din e -post eftersom den fastnade i skräpmappen.

Det är en konstig plats att vara på och jag hatade det. För att inte tala om det faktum att vi har två olika e -postexperter som sponsorer - 250ok och Aldrig studsa. Jag tog till och med lite ribbning från expert Greg Kraios i en intervju nyligen där han kallade mig som en spammare.

Kärnan i mitt dilemma var det faktum att annonsörer letar efter stora listor. E-postlistor sponsorer betalar inte med klickfrekvens, de betalar efter liststorlek. Som ett resultat visste jag att om jag rensade min lista skulle jag ta ett bad på reklamintäkter. Samtidigt, medan en marknadsföring av en stor lista skulle locka annonsörer, var det inte det hålla annonsörer som förväntade sig mer engagemang.

Om jag ville vara en bra marknadsförare och exempel för min publik, var det dags att göra lite sanering på vår dagliga och veckovisa nyhetsbrev listor:

  1. Jag tog bort alla e-postadresser från mina listor som hade funnits på listan för mer än ett år men aldrig öppnat eller klickat på e-postmeddelandet. Jag valde ett år som test i händelse av att det fanns en viss säsongsmässighet där folk kanske förblir prenumererade, men väntade på sin säsong för att följa nyhetsbrevet för relevanta artiklar.
  2. Jag sprang den återstående listan genom Neverbounce till ta bort problematiska e-postadresser från mina listor - studsar, engångsartiklar och e-postadresser.

Att veta att jag skulle slå ner mina abonnenträkningar betydligt var skrämmande, men resulterade i några fantastiska resultat efter två veckors skick av våra nyhetsbrev:

  • Vi tog bort 43,000 e-postprenumeranter att vi hade ackumulerat under det senaste decenniet och vi har nu en lista på 32,000 XNUMX.
  • Vår placeringsfrekvens för inkorgen ökade med hela 25.3%! Jag skulle aldrig ha föreställt mig hur många döda e-postadresser som slog oss ner - jag är glad att Greg slog mig över huvudet i den intervjun.
  • Eftersom vi nu var i inkorgen, öppen ränta ökade med 163.2% och våra klickfrekvens med 183.5%!

Nu, innan du säger ... tja, du har bara dividerat med den nya nämnaren och det är därför du fick den ökningen. Nej. Detta var delta mellan min gamla öppna hastighet och nya öppna hastighet, och gamla CTR kontra nya CTR. Problemet med vår lista var absolut att det fanns så många vilande prenumeranter utan aktivitet.

Vi har fortfarande ett par problematiska Internetleverantörer som inte sätter oss i inkorgen, men det är ljusår före var vi en gång var! Vi överväger nu att bygga en regel i vår e -posttjänst som automatiskt gör denna rensning varje natt. Vi har också lagt till en valfri flagga för våra frölistor för att säkerställa att de aldrig rensas, eftersom de faktiskt aldrig öppnar eller klickar på ett e -postmeddelande.

Upplysningar: 250ok och Aldrig studsa är båda sponsorer för vår Martech-publikation.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.