Cloudimage.io: Cachade, beskurna, storlek eller vattenmärkta bilder som en tjänst

Cloudimage API för bildkomprimering, beskärning, cachning

Nyligen har jag jobbat en hel del på den här webbplatsen för att få fart. Jag har tagit bort massor av rörliga delar för att förenkla hur det genereras och integreras, men webbplatshastigheten är fortfarande för långsam. Jag är säker på att det påverkar min läsarkrets och min organisk sökning nå. Efter att ha fått hjälp av min vän, Adam Small, som kör blixtsnabbt fastighetsmarknadsplattform, det första objektet som han påpekade var att jag hade några mycket stora bilder laddade i mitt podcast-sidofält.

Detta var oroväckande eftersom bilderna kommer från en tredje parts webbplats som jag har liten kontroll över. Helst skulle jag ha älskat att ha beskurit och cachat dem lokalt, men då hade jag varit tvungen att skriva en ganska komplex integration. För att inte tala om att den tid det tar för att ladda ner och ändra storlek på bilderna, även med en solid integration, skulle vara hemsk. Så efter att ha gjort några sökningar online hittade jag den perfekta tjänsten - Cloudimage.io

Funktioner i Cloudimage.io

  • Vid den första bildbelastningen hämtar Cloudimage din ursprungliga bild för din server / S3-hink och de cachar den i sin storleksinfrastruktur.
  • Cloudimage.io kan valfritt ändra storlek, beskära, ram, vattenstämpel och komprimera bilden för att göra den lyhörd och spara tid.
  • Dina bilder levereras till dina kunder med ljusets hastighet via snabba CDN, vilket resulterar i bättre konvertering och mer försäljning.

För min implementering hade jag ett podcast-flöde där jag ville visa podcast-bilderna på bara 100 pixlar med 100 pixlar men ofta var originalbilderna enorma (i storlek och filstorlek). Så - med Cloudimage kan vi bara lägga till Image URL till Cloudimage API, och bilden ändras och cachas perfekt.

https://ce8db294c.cloudimg.io/grödor /100x100 / x /https://images.fireside.fm/podcasts/images/c/c5d9b182-9c16-43a8-873d-ccc51c40dd8b/episodes/b/b638ca26-7bd9-4f6a-b039-99792720ff4a/cover.jpg

Lägg märke till hela webbadressen:

  • Token-underdomän till CloudImage
  • Kommando för att beskära bilden
  • Mått inställda på 100 pixlar med 100 pixlar
  • Min ursprungliga filsökväg

Jag kunde också låsa mina webbadresser där jag kunde använda Cloudimage API så att andra inte kan stjäla det. Inom några minuter hade jag lösningen redo och inom en timme hade jag implementerat lösningen i vår Podcast-flöde Widget.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.