Content Marketing

CMS Expo: En pärla bland marknadsförings- och teknikkonferenser i Mellanvästern

Jag hade nöjet att tala på CMS Expo förra veckan i Chicago. Det var första gången jag deltog i den här konferensen. Jag var inte säker på vad jag kunde förvänta mig. Jag blev positivt överraskad över hur bra det var.

CMS Expo är en inlärnings- och affärskonferens som ägnas åt innehållshanteringssystem och webbplatstjänster. Den har ett antal spår centrerade kring affärs- och teknikteman. De fem spåren vid årets konferens var Joomla, WordPress, Drupal, Plone och Business. Jag jobbar fortfarande med att få dem att fungera min favorit CMS nästa gång. De fyra första spåren fokuserade specifikt på respektive CMS, medan affärsspåret täckte marknadsföring, forskning, bästa praxis, sociala medier och andra affärsspecifika ämnen.

Jag gav två presentationer för företagsspåret: "7 vanor med mycket effektiva webbplatser" och "Twitter för företag". Båda gick mycket bra och fick bra feedback. Det var en stor folkmassa och jag hade massor av utmärkta frågor och diskussioner.

Här är vad jag gillade med CMS Expo:

  • Alla var extremt vänliga och utåtriktade
  • Högtalarna var fantastiska
  • Konferensens webbplats var mycket användbar och bra gjort
  • Byggnaden (Hotell Orrington) var utmärkt
  • Arrangörerna satte verkligen på ett fantastiskt evenemang med massor av nätverk
  • Det är dyrt, vilket innebär att företag av högre kvalitet är närvarande (ja, jag gillade det här)

Det enda jag inte tyckte så mycket om var att allt tenderade att springa sent så jag var tvungen att klippa båda mina sessioner lite kortare men det var en ganska liten fråga.

Jag deltog i några fantastiska sessioner på Google Analytics och marknadsundersökningar och hade en fantastisk tid att träffa nya människor. De som är mer intresserade av tekniska spår, särskilt relaterade till en av funktionerna med öppen källkod CMS, skulle hitta materialet mycket värdefullt. Jag stack mitt huvud i några av dessa sessioner och märkte också massor av positiva Twitter-prat om dessa spår. Många av talarna på CMS Expo var ursprungliga grundare och utvecklare av några av de representerade CMS.

Närvaron på CMS Expo 2010 var cirka 400 och det inkluderade också en hel grupp fantastiska utställare som gjorde ett fantastiskt jobb med att marknadsföra sig själva och bidra till miljön. De gav till och med bort iPads! Jag var också intresserad av att se så många talare och deltagare från avlägsna platser, inklusive Frankrike och Norge.

Konferensens klimat var definitivt roligt, lärande och hjälp till andra och det var ett nöje att få vara med. John och Linda Coonen (CMS Expo-grundare) gjorde ett fantastiskt jobb och jag ser fram emot nästa års evenemang.

Om du arbetar med marknadsföring och / eller teknik kan du överväga att delta i nästa års CMS Expo. Det kommer att vara värt din tid.

Michael Reynolds

Michael är VD och koncernchef för SpinWeb, en digital byrå som levererar företags webbdesign lösningar och digital marknadsföring. Michael är Inbound Marketing Certified och talar nationellt vid branschevenemang.

4 Kommentarer

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.

Relaterade artiklar