Den här feta killen älskar Coca-Cola-marknadsföring

marknadsföring av coca cola

Jag är bortom fett ... jag måste faktiskt gå ner i vikt för en genomsnittlig man för att återgå till att bara vara fet. Jag skulle gärna skylla det på min sköldkörtel, min genetik, mitt arbete, min stressnivå ... något. Faktum är dock att det är ganska enkelt. När jag äter rätt och tränar går jag ner i vikt. När jag inte tränar eller äter rätt, går jag upp i vikt. Under stressiga tider är när jag tenderar att överge min hälsa och dyka ner i avgrunden ... och tiderna har varit mycket mer stressande de senaste åren.

Att vara fet är inte av brist på kunskap om näring eller förståelse för träning och hur kroppen fungerar. Jag är villig att satsa på att jag har läst fler böcker, sett fler dokumentärer och förstår mer om näring än de flesta friska människor. Jag skulle också satsa på att jag har gått ner mer i vikt än någon annan ... hundratals pund genom åren. Tyvärr har jag fått många, många fler på grund av min brist på viljestyrka och prioritering av hälsa och arbetsbalans i mitt liv.

Bortsett från min kärlek till vitt mjöl och socker är också min kärlek till Internet och frihet. Internet tillhandahåller ett offentligt medium där en person eller ett företag inte behöver vänta på att journalister eller regeringen sätter fokus på dem. Ett företag kan ta saken i sina händer och utveckla sina egna meddelanden - utan filtrering, åsikt eller censur. Det är därför jag älskar det faktum att Coca-Cola hanterar hälsoriskerna förknippas med sina produkter i en serie nya reklamfilmer.

Vi lever i en värld där när någonting går väldigt fel, känner vi oss bättre om att peka fingrarna och skylla på någon annan än att analysera hur vi personligen kan påverka förändringar. Företag är ett enkelt mål, särskilt när de är mycket lönsamma. Hur enkelt det är bara att skylla Coca-Cola på vår fetmaepidemi än att få våra barn mer aktiva med utomhusaktiviteter, lägga ner våra smartphones, gå till gymmet eller äta hälsosammare. Vi klandrar produktmarknadsföring i världsklass istället för utvecklingen av yrken som kräver liten eller ingen energi.

Inneboende i all marknadsföring är strategin att försöka få fler att köpa mer av din produkt oftare. Jag tror inte att marknadsföring är manipulerande, men jag känner att människor tar allt mindre ansvar för sina handlingar. Alla vet att läsk inte är en drink som bidrar till en hälsosam livsstil. Jag behöver inte Coca-Cola för att berätta det för mig ... men jag är glad att de berättar för alla som attackerar dem fakta om deras produkt.

Förresten ... Jag hade ett par glas cola igår kväll, och de var otroliga. Idag åt jag en hälsosam frukost, klippte ut mellanmål och åt en mycket hälsosam middag. I morgon planerar jag att cykla (jag är öm idag efter att ha kört för första gången på månader förra veckan). Jag behöver inte Coca-Cola eller regeringen för att berätta för mig att jag behöver få min rumpa på den cykeln imorgon.

Jag är fet, jag är inte dum.

5 Kommentarer

 1. 1

  Bra inlägg Doug! Arbetade med att vara en smartare och friskare mig de senaste månaderna och 2013 också. Här är att vara smartare och mer ansvarsfull och mindre dum och att skylla på allt annat än oss själva!

  Åh, och jag åtagit mig att åka på RAIN 2013-evenemanget med min bror i juli. Så jag kommer att få en liten sadel öm förberedelse för det också.

 2. 3

  Smart inställning, som vanligt, från Coke. Påminner mig om spel - “spela ansvarsfullt”. Personligen exemplifierar detta inlägg ett par av dina mest förtjusande egenskaper: att vara äkta och transparent. Bortsett från att du är en smart marknadsförare, skiljer dessa egenskaper dig helt från förpackningen och bidrar till ditt företags framgång. Du är en fantastisk kille, Mr. Doug.

 3. 5

  Är jag skeptiker i rummet som önskar att de skulle ha gjort det för 30 år sedan istället för att oroa sig för att få fett av vinsten? Och jag hatar alltid att börja skeptiskt eftersom det faktum att DK är tillbaka på att attackera sparken är vackert.

  Det är trevligt att Coke gör hälsobevisst marknadsföring är trevligt - men samtidigt tror jag att det beror på att det nu finns pengar i det för folket i Atlanta. Soda ger dig snabb energi och uttorkar dig samtidigt och det är därför du knappt någonsin kan ha en. Jag kan åtminstone inte. Det blir inte adresserat. Vad som blir adresserat är att människor kan räkna kalorierna och dricka mer Coca-Cola och ta kalorierna från någon annanstans - som choklad eller gå med cheeseburger istället för Big Mac @ McDonalds.

  Det finns inga änglar i marknadsföring, men din kamp är rättfärdig och jag uppskattar dig, bromance.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.