Kokain och bloggning

Lewis Green skrev ett fantastiskt inlägg, kallat Var är nötköttet i bloggandet?, kolla in det när du får möjlighet.

KokainNär jag skulle gå på college var en av tidningarna och analyserna jag gjorde om kokainberoende. Jag ber om ursäkt i förväg för att jag inte gav kredit för mina källor, men här är bara det. Den framgångsrika missbrukaren sparkar sin vana i genomsnitt under sitt nionde år av återhämtning. Nionde året! Med andra ord, sätt upp ett rehabiliteringscenter idag, så återbetalar du inte förmånerna på nio år.

Problemet? Politiker röstas vart fjärde år. Gissningen är att om ett storstadsområde har ett stort problem med kokain, följer brott ... stöld, slagsmål, mord, etc. Hardcore -politiker röstas in för att ”fixa” problemet. Men de behöver verkligen nio år för att fixa det, eller hur? Hmmm. De har bara 4 år.

Så lösningen ändras från återhämtning till fängelse. Framgångsrika politiker hjälper faktiskt inte till att förbättra kokainanvändarens återvinningsgrad, de får helt enkelt bort så många av dem som möjligt innan nästa val. De har verkligen inget val. Beståndsdelarna kräver resultat. Som ett resultat är våra fängelser fulla av narkotikamissbrukare som fortsätter att släppas, fängslas, släpps, fängslas, etc.

På sikt dvärgar kostnaden för fängelse kostnaden för ett återställningscenter. När du tar en titt på den årliga budgeten för "Kriget mot droger" i USA, kommer du dock att upptäcka att budgeten för återhämtning knappt är en specifikation i hela budgeten. Det finns inget slut, det finns inte heller något hopp om inte vetenskapen på något sätt kan gå in och förkorta återhämtningscykeln.

Vad i världen har kokain att göra med bloggning?

Blogga som en marknadsföringsstrategi är helt enkelt det, en strategi. Blogga är inte ett evenemang. Varje inlägg är kopplat till det sista och leder till nästa. Ett enda blogginlägg kommer inte att ta dig någonstans, men tusentals av dem kommer absolut att börja skapa en gemenskap av läsare och en mycket tydlig bild av din kunskap, erfarenhet och personlighet. De kommer också att öka medvetenheten om ditt varumärke och personlighet, auktoritet och sökmotorrankning.

Så ... var är det ROI på det?

Du måste ge ROI för dina marknadsföringsdollar, eller hur? Du har tio bloggar på din företagswebbplats och spenderar timmar på 10 chefer varje vecka för att skriva dem och en IT -personal som stöder dem. Det är mycket pengar på den raden, eller hur? Och efter ett år, vad har du att visa för det? Har du fler affärer? Har du mer vinst?

Här lyfter problemet sitt fula huvud. Budgetcykeln för året har slutat och du har inget att visa för det. Inte en enda av dina nya kunder kan pekas på att de kommer från din blogg. Det här fungerar bara inte! Allt är Web 2.0 -hype! Vi bloggar inte och vi får fler kunder. Vi köper bannerannonser och de gör det bättre än vår blogg.

Visst gör de det.

Problemet med annonserna är att de inte bygger ditt rykte. De tillåter inte dina framtidsutsikter eller kunder att ha en konversation med dig. De hjälper inte till med sökmotoroptimering. De resulterar inte i muntlig marknadsföring. De hjälper inte till med att behålla kunder.

Så istället för att behandla dina relationer och din återhämtning försiktigt på lång sikt, måste du välja att kasta det i fängelse. Ditt marknadsföringsprogram blir den roterande dörren till ett fängelse ... köpta annonser, medelmåttiga resultat, köpta annonser, mediokra resultat, om och om igen.

Det är upp till dig. Frågan är verkligen strategisk. Om du är villig att avsätta tid och resurser för att bygga din närvaro och auktoritet online (och du har talangen att ta bort det) kommer du att se resultaten. Ditt varumärke kommer att stärkas, din telefon kommer att ringa och du kommer att vara omgiven av ett oersättligt nätverk av kunder, läsare, fans, vänner och resurser. Du kommer att upptäcka att dina webbplatser får mycket mer uppmärksamhet.

En kollega till mig som startar ett eget företag online och implementerar bloggteknologi sa till mig vid lunch: ”Överallt där vi letar efter information om bloggande ser vi ditt namn Doug!”. Det är verkligen inte fallet alls. jag är inte en A-List-bloggare och mitt namn finns inte överallt. Men det står ut när de ser det för att de känner mig.

Så vad är din avkastning på investeringen, Doug?

Jag har bloggat i mindre än ett år och har haft ett halvt dussin mer engagemang med branschproffs, jag har fått ett par A-listor att besöka min webbplats och kommentera det, jag har fått en redaktör att läsa en bok jag ' Jag skriver (han gav mig några bra råd!), Jag har intervjuats på lokal tv och nyheter, jag har erbjudits ett partnerskap i ett företag och jag har fått otaliga vänner. Har jag mer pengar i fickan? Förmodligen inte ... men det kommer.

Jag skulle vara villig att arbeta med detta i ytterligare 9 år, men lita på mig, jag kommer inte behöva. Resultaten kommer snart. För ett par veckor sedan åt jag en underbar lunch med VD för Bitvisa lösningar och han ställde mig frågan, "Var är avkastningen?"

Avkastningen kommer, sa jag. Jag jämförde mitt bloggande engagemang med att gå på college. När du börjar college och investerar hundratusentals dollar i en utbildning, slutar du inte varje kvartal eller år och frågar var ROI är. Du vet att det kommer för att du bygger din auktoritet, trovärdighet, erfarenhet och utbildning.

Jag ser fram emot min examen. Jag vet inte när det kommer, men det kommer att finnas här innan du vet ordet av.

4 Kommentarer

  1. 1
  2. 3
  3. 4

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.