Samarbetsmarknadsföring med Google-kalkylark

Googles kalkylark

Jag konsulterade med den lokala handelskammaren i kväll för att diskutera medlemsförnyelser. Kammaren är en fantastisk organisation, men är ett utmärkt exempel på en tjänst där förnyelser är hjärtslag för organisationen. Jag är ganska säker på att kammaren förmodligen förlorar pengar på folk som går med det första året. Men efter det året ökar deras lönsamhet - och värdet för kammarmedlemmarna sjunker aldrig.

Googles kalkylark

Ikväll talade jag med en kollega, Darrin Gray, om hur vi enkelt kunde skapa en samarbetsplats där medlemmar som hjälper förnyelser kan spåra sin kontakt med nya medlemmar eller medlemmar som kan vara i riskzonen. Vi pratade genom att utveckla en webbplats - något som skulle kräva några tusen dollar och några veckor att slutföra. Darrin satsade på en bättre lösning och till slut sa det ... "Jag önskar att vi helt enkelt kunde kasta ett kalkylblad någonstans där folk bara kunde uppdatera sin information."

Voila! Google Kalkylark. En kompis till mig, Dale, delade ett kalkylark med mig för några veckor sedan och jag kom ihåg att han sa till mig att kolla in det. Det tog fram till ikväll, men jag gjorde det och det är jättebra. När du har sparat kalkylarket har du möjlighet att bjuda in folk att redigera eller visa kalkylarket.

Jag lade till ett förslag för Google för versionskontroll (för att hänga nitwit som raderar alla rader av misstag), samt behörigheter på arknivå. I det här fallet kan vi skapa ett ark för varje hjälpmedlem för att spåra deras tilldelade medlemmar i riskzonen.

Vilket bra verktyg, dock! Jag tror att det kommer att fungera. Darrin och jag har hjälpt kammaren att analysera sina affärer för en förutsägbar prospekteringsanalys de senaste två åren. Förra året utvecklade jag en egen Z-Score baserad på SIC, Years in Business, Antal anställda och Total försäljningsvolym. Detta gjorde det möjligt för oss att granska och dra 1/10 av utsikterna för deras säljteam att kontakta. Resultaten av kampanjen har varit över genomsnittet, men vi modifierar modellen för att förbättra resultaten i år.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.